Kosa: Ove frizure su hit ove godine

0

Kada je riječ o frizurama, vrhunski svjetski stilisti kažu kako se ove godine, bar kada je riječ o popularnosti, sve svodi na sljedeća tri stila.

Paž dužine do vilične kosti


Paž je već više sezona ultra popularna frizura i postoji više verzija koje odgovaraju različitim oblicima lica. Međutim, ove godine, kada je riječ o dužini, ultra popularna je paž frizura čija dužina seže tačno do vilične kosti. Ona je jednostavna, a istovremeno veoma laskava i pristaje gotovo svakoj ženi.

Ženstvena kratka frizura


Kada pričamo o “pravoj” kratkoj frizuri, onda pričamo o piksi frizuri. Ovaj stil je kraći od paža, a vratio nam se ove godine – naravno, u ženstvenijoj i privlačnijoj verziji od originala. Blago izbrijane strane i dalje su prisutne, a njihova oštrina omekšana je pomoću nešto dužih pramenova kose koji pomažu da se dobiju dimenzionalnost i volumen. Ovo je i jedna od onih frizura koje vam mogu pružiti dramatičan stajling, a idealna je kada želite predah od duge kose.

Retro šiške


Šiške inspirisane sedamdesetim godinama prošlog vijeka veoma su popularne ove godine, a svjetski stilisti kažu kako vam upravo ove šiške mogu osvježiti cjelokupni izgled. Najbolje od svega je to što one odlično pristaju i kraćim i dužim stilovima, a definitivno su trend koji će se zadržati duže vrijeme.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info