Juli: 10 trenutno najpopularnijih frizura

0

Jedan od najjednostavnijih načina da izgledate modernije, privlačnije, ali i da povećate nivo samopouzdanja, jeste nova frizura. Ukoliko imate u planu da mijenjate svoj izgled, odnosno frizuru, neka vam neka od ovih deset, trenutno najpopularnijih frizura, posluži kao inspiracija za sljedeću posjetu frizeru.

Ugaone šiške


Pređimo odmah na stvar! Ova kratka frizura poboljšava teksturu na tjemenu prije spuštanja u zavodljive, ugaone šiške. Veoma interesantan i privlačan stil, a koji odgovara mnogobrojnim prilikama. S druge strane, ovo je i veoma svestrana frizura, jer šiške možete stilizovati na više načina.

Elegantno i graciozno


Jedna od najelegantnijih ljetnih frizura odlikuje se jednostavnošću i gracioznošću. Stepenasto ošišana i blago uvijena kosa koja lagano pada na ramena te centralni razdjeljak nisu ništa novo, ali formiraju stil koji odgovara baš svim prilikama, ali i sezonama.

Pompadur


Instant lifting lica! Naglasite jagodice pomoću dobro stilizovane popmadur frizure koja predstavlja kombinaciju vanvremenske klasike i modernog stila. Naravno, potrebno je da imate nešto dužu kosu kako biste je i kreirale, a ovo je frizura koja odgovara čak i formalnim prilikama.

Miks više boja


Retro paž frizura koja je sve osvojila na prvu: povratak u osamdesete godine prošlog vijeka nikada nije bio interesantniji, a spoj dvije fantastične boje ono je što ovu frizuru u potpunosti izdvaja od svih drugih. Sasvim je sigurno kako je ona idealna za ljetnje mjesece, ali odlično će se uklopiti i u ranu jesen.

Talasasti paž


Želite da budete prava šminkerica? U tome vam može pomoći i talasasta paž frizura koja je jedna od najboljih za tople ljetnje dane. Možemo je opisati i kao “vjetar u kosi”, jer to ona zaista i jeste – privlačna, lagana poput ljetnjeg povjetarca, a tako moderna i uvijek poželjna.

Asimetrični paž


Asimetrični paž jedna je od najpopularnijih, ali i najelegantnijih ljetnih frizura. Odlična za održavanje, a tekstura je fantastična. Naravno, ono što je kod nje odlično je i to što je tako lako možete stilizovati bilo da želite popularne talase, ravnu kosu ili nešto između.

Buntovnica


Ponekad je dobro biti i prava buntovnica, bez obzira na godine i stil koji obično preferirate. Shodno tome, ovo je frizura za sve nas koje smo i dalje buntovne djevojčice u srcu, ali smo sada odrasle i dovoljno mudre da znamo šta želimo i kada.

Fantastična tekstura


Poigrajte se teksturom! Platinasto plava kosa prkosi gravitaciji usljed stepenasto ošišane kose koja se podiže na tjemenu prije nego nježno “padne” i kreira šiške. A što se tiče samih šiški, možete odlučiti sa ih podignete i više, sve u zavisnosti od toga kakav stil trenutno preferirate.

Duža kratka frizura


Da, slažemo se – naziv ove frizure nam je totalno bez veze, ali stvarno ne znamo kako bismo je drugačije opisale. Naime, riječ je o pixie frizuri koja je prerasla, ali koja je pažljivo održavana kako ne bi izgledala neuredno. Dopadao vam se njen naziv ili ne, ovo je odlična ljetnja frizura.

Kovrdžava i moderna


Ne, ne morate imati prirodno kovrdžavu kosu kako biste imale ovu frizuru, ali ono što morate jeste da malo duže sjedite u frizerskom salonu. Ova frizura izgleda fantastično zbog prekrasne crvene boje, a svakoj kovrdži omogućeno je da “diše” i da cjelokupni utisak ne bude nezanimljiv stil koji nikoga ne privlači.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info