9 proljetnih frizura koje svima dobro stoje

0

Paž frizura srednje dužine, visoka punđa, zanosna pletenica… Promijenite svoj izgled nekom od najslađih proljetnih frizura koje svima dobro stoje.

Lob


“Riješite se” duge kose, koju ste imale tokom zime, u korist duže paž frizure koja je poznata i pod nazivom lob. Ova frizura je jednostavna za održavanje, a prednost joj je što je kosa dovoljno duga da se veže u rep.

Pletenica riblja kost


Ako imate dužu kosu, pletenica riblja kost fantastično je rješenje. Ona se odlično slaže sa ovosezonskim ženstvenim haljinama, suknjama i cvjetnim uzorcima.

Klasični paž


Ekstenzije za kosu, unazad nekoliko godina, bile su popularni trend, ali nove kratke frizure čine ih apsolutno zastarjelim trendom.

Moderni piksi


Najsvježiji proljetni stilovi su podignuti i imaju teksturu. Prebacite šiške unazad i koristite proizvode za stilizovanje (krema, gel ili vosak).

Visoki rep


Umjesto običnog i pomalo preozbiljnog konjskog repa, osvježite izgled podignutom i lakšom varijantom. Veoma moderno i privlačno, a idealno baš za sve prilike.

Francuska pletenica


Ovakvu pletenicu ne želite da nosite zimi, ali toplije vrijeme je odlično da isprobate ovu slatku frizuru, nadahnutu klasičnim francuskim stilom.

Pletenica traka za kosu


Trake za kosu ne morate kupovati, jer ih možete napraviti od svoje kose! Ovakva frizura izgleda veoma moderno i elegantno, a odlična je opcija za sve prilike.

Stepenasto


Stepenasto ošišana kosa odličan je način da frizuri dodate prijeko potrebni volumen. Štaviše, ovu frizuru možete nositi u skoro svim prilikama i sa skoro svim odjevnim kombinacijama.

Visoka punđa


Visoku punđu je “proslavila” glumica Odri Hepbern, a ona se vraća u velikom stilu ove sezone. Frizura se preporučuje za tople, proljetne dane.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info