Dnevni horoskop za 18.05.2021.

0

Ovan


Danas ćete imati podsticaj da učinite nešto što odavno namjeravate. Osjetićete da je došlo vrijeme da povučete liniju ispod prošlosti i nastavite dalje ne okrećući se unazad. Poslovna situacija znatno će se poboljšati. Poziv ili razgovor udariće temelje poslu koji ćete uspješno ostvariti idućih dana.

Bik


Nećete biti raspoloženi za druženje pa ni veće poslovne obaveze. Crpićete snagu iz trenutaka koje ćete posvetiti sebi, iako će ih biti premalo. I protiv volje naći ćete se u situacijama koje ćete baš vi morati rješavati ili slušati nečije probleme, što će vas deprimirati. Kod osjetljivih na vremenske prilike, moguća je glavobolja.

Blizanci


Oraspoložiće vas vrijeme provedeno na kafi s prijateljima ili šetnja gradom. Razveseliće vas razgledanje izloga ili kupovina neke sitnice. Tragaćete za intelektualnim podsticajima, društvom zanimljivih sagovornika i ljudima od kojih imate šta naučiti. Mogli biste početi čitati knjigu koja će promijeniti vaš doživljaj svijeta koji vas okružuje.

Rak


Sve važnije poslove obavite tokom jutra, jer će vam nakon podneva energija naglo pasti. Mnogo ljudi zanimaće se za vas pa se pripremite na učestalu zvonjavu telefona. Pojedinci bi mogli biti i vrlo naporni pa će vas psihički iscrpiti. Više ćete brinuti o drugima, posebno o zdravlju člana porodice.

Lav


Povoljne su vam sve aktivnosti, od novih projekata do promjene posla. Životne teškoće vezane za finansije, posao ili bliske ljude još će vas čvršće povezati s partnerom. Samci, učinite konkretne korake prema nečijem srcu.

Djevica


Iako imate volje za ljubav, nećete se osjećati sigurnima da krenete u nešto novo. Strpite se. Nemojte sami sebe na nešto prisiljavati niti dopustiti da neko vrši pritisak na vas. Dajte sebi vremena da razmislite šta zapravo želite. Mogla bi se pojaviti dobra prilika za zaradu, ali nećete biti sigurni da li je prihvatiti, jer vam neće ulijevati sigurnost.

Vaga


Na površinu braka isplivaće karakterne razlike. Biće vam dosta toga da partneru stalno popuštate, dok on tvrdoglavo radi po svom. Slobodnima bi ljubav mogla biti neuzvraćena, ali ne odustajte. Budite uvijek u simpatijinoj blizini, prihvatite odnos kao prijateljstvo, jer će se poslije iz toga izroditi nešto više.

Škorpija


Osjećaćete se iscrpljeni mnogobrojnim kontaktima, ali i povećanim poslovnim obimom. Izvjesno je prolazno nezadovoljstvo trenutnim odnosnom snaga na ljubavnom planu. Partner će biti previše posvećen poslu, ali mu to ne zamjerite. Pružite mu podršku, jer mu to najviše treba. Ne odgađajte zakazani termin kod doktora.

Strijelac


Nadređeni će od vas tražiti mnogo spretnosti u djelovanju i marljivost. Ovim zahtjevima uspješno ćete izaći ususret. U ljubavi ćete iskazivati odgovornost i spremnost za život udvoje. Ako ste sami, nije isključeno da baš danas nekog upoznate.

Jarac


Dobre prilike i uspjesi izmjenjivaće se s pogrešnim procjenama i negativnim reakcijama saradnika. Nemojte se upuštati u rasprave, uradite po svome, što god to bilo. Ljubavni život ispuniće iskušenja iz kojih ćete izaći zreliji. U vezama i brakovima izvjesna su vanjska uplitanja kojih nećete biti svjesni.

Vodolija


Prepuni ste inicijative i želje za dokazivanjem. Nastojaćete u svemu biti najbolji i to će vam polaziti za rukom. Najbolje učinke postići će oni čiji posao iziskuje kreativnost i originalne ideje. Zadržaćete dobro raspoloženje i optimizam u osjetljivim trenucima i tako usmjeriti gotovo svaku situaciju u svoju korist.

Ribe


Pokazaćete da se ničega ne bojite i da ste ravnopravni s moćnijima od sebe. Nepogrešivo ćete procijeniti kako se trebate postaviti u osjetljivim situacijama. Zarada od honorarnih poslova, koje ćete obavljati na terenu ili u drugom gradu, popraviće vam prihode. Mogla bi vam iskrsnuti povoljna prilika za kupovinu automobila.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info