ZARA: Ovo su najmodernije cipele ovog proljeća

0

Baletanke, štikle, gležnjerice… Elegancija, moderan dizajn, udobnost. Upravo to je ono što nudi proljetna kolekcija ZARA cipela, a mi vam donosimo najmodernije modele za Proljeće 2021.

Ko se bora boji još?


Jedan od omiljenih proljetnih modela obuće (čitajte: baletanke) možete nositi zaista u svim prilikama, a veoma dobro ih možete iskombinovati sa mnogobrojnim komadima garderobe. Ovdje su opcije bezgranične, a jedan od modela baletanki, koji je najavljen kao proljetni hit, svakako su baletanke sa naboranim gornjim dijelom.

Šta taj naborani dio zapravo znači? U suštini, ništa posebno, ali samu cipelu čini mnogo zanimljivijom. Imajući u vidu kako je riječ o baletankama koje su napravljene od mekane kože, možete ih nositi tokom cijele proljetne sezone, bilo da je vani suvo ili vlažno.

Gležnjerice


Da, gležnjerice su model obuće koji je idealan u svim prilikama, a već par sezona apsolutni su hit. Veoma lako ih možete uklopiti u svakodnevni stajling, a ukoliko vam je cilj da i ovog proljeća dobijete moderno modno izdanje, ZARA gležnjerice u nekoj od svjetlijih nijansi pun su pogodak.

Odlično ih možete iskombinovati sa svim nijansama iz neutralnog spektra, ali i sa onima koje nam dolaze iz nešto svjetlijeg, jarkog spektra boja. Ono što je sigurno jeste da će vam pomoći da dobijete veoma moderan i privlačan stajling, pogotovo tokom hladnijih i kišnih proljetnih dana.

Ultra komfor


Ultra udobne i uvijek poželjne, patike su odličan izbor u svim neformalnim prilikama, a u kombinaciji sa farmericama i blejzerom dobijate kombinaciju koju možete nositi od jutra do večeri.

Naravno, bijele patike su apsolutni must have tokom proljetne sezone, a u slučaju da ne želite da se ograničite samo na popularne bijele Converse patike, ove iz ZARA modnog arsenala odlična su opcija.

Proljetna zelena


Sigurno znate za ono “pravilo” kako će crvena boja pomoći da vas svi primijete pa i da veoma često budete u samom centru pažnje. Da, to jeste tačno, ali to nije jedina boja koja vam može pomoći da dobijete moderan i privlačan stajling.

Ovog proljeća neka to bude proljetna zelena (intenzivnija nijansa klasične zelene boje, a koja blago naginje ka svjetlijem spektru) i neka bude u vidu ZARA baletanki. Da, toliko je jednostavno!

Lančana reakcija


Mokasine, baletanke i gležnjerice svakako su vodeći modeli obuće tokom proljetne sezone. Međutim, ono što je novost jeste da će ovog proljeća u prvom planu biti oni modeli obuće koji su ukrašeni određenim detaljima, a u prvom redu lancima.

Ovaj detalj je veoma moderan, a vašem stalingu može pružiti i malo glamurozniju notu. Mokasine s pomenutim detaljem model su obuće koji tokom proljetne sezone možete nositi u svim prilikama, ali i veoma dobro iskombinovati sa klasičnim modelima pantalona i farmericama.

Crno-bijeli svijet


Ove kratke čizme donijele su veću polemiku u svijetu mode od “čarapa čizmica”. Dok se jednima ne sviđa kako one vizuelno izgledaju, drugi ne propuštaju priliku da istaknu kako su one i više nego udobne. Mi ćemo se složiti i sa jednima i drugima, ali ćemo ih i nositi ove proljetne sezone (pa čak ih sačuvati i za jesen i, eventualno, zimu).

Naime, chunky čizme rebrastih đonova model su obuće koji je ultra moderan i popularan, a ove proljetne sezone birajte one koji su kombinacija dvije neutralne nijanse, konkretnije crne i bijele. Zašto? Iz praktičnog razloga što ih možete kombinovati sa svim drugim bojama, ali i nositi tokom narednih sezona (jesen, zima, proljeće) – ovo je model obuće koji će dugo ostati trendi.

Moderna elegancija


Elegantni stil možete postići na tako mnogo načina i on je svakako jedan od onih kojem veoma rado pribjegavamo tokom mnogobrojnih prilika. Naravno, kada je riječ o ovom stilu, uvijek je potrebno pažnju obratiti i na obuću. Shodno tome, klasične mokasine uvijek su odličan izbor, ali ovog proljeća birajte modele koji su u boji.

Obično smo navikle na crne ili braon mokasine, a ZARA nas je obradovala ovim modelom koji je u boji, ali i dalje veoma neutralan te ga veoma lako možete uvrstiti u bilo koji stajling. PS: Ove fantastične cipele mogu vam pomoći i da od sasvim obične kombinacije dobijete fantastičnu.

Neizostavne štikle


Naravno, štikle veoma često nosimo i veoma ih je lako uklopiti u bilo koji stajling, a postoji tako mnogo modela koje možete nositi u različitim prilikama. Naravno, klasični modeli uvijek su odlična opcija, a nećemo ih zaobići ni ovog proljeća.

Zapravo, ići ćemo korak dalje i birati klasične modele sa modernim obrtom, a koji se ogleda u tome što je sama potpetica pomjerena na sredinu pete čime se postiže bolja stabilnost prilikom hodanja. I, kao šlag na tortu, boja kože i šiljati vrh doprinijeće da vam noge izgledaju duže, a vi više pa čak i vitkije.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info