Teksas jakna: 15 fantastičnih kombinacija za ovo proljeće

0

Ona je jedan od onih komada garderobe u koje zaista vrijedi investirati. Zašto? Pa, iz jednostavnog razloga što njena popularnost ne jenjava zadnjih pedeset godina i, po svemu sudeći, ona će ostati jedan od omiljenih komada garderobe sljedećih 150 godina (ako ne i duže).

Prvi put je ugledala svjetlo dana davne 1880. godine, dosta se mijenjala, ali jedna stvar je ostala ista: teksas jakna je dugotrajan, moderan i privlačan komad garderobe koji vole žene širom svijeta. Donosimo petnaest fantastičnih kombinacija za ovo proljeće.

Savršen kontrast


Kombinacija crne i bijele uvijek je odlična opcija, a to možete uraditi i ovog proljeća: elegantne crne pantalone kombinujte sa bijelom majicom, a kao završni detalj dodajte teksas jaknu, bilo da se radi o svjetlijoj ili tamnijoj varijanti. Što se tiče obuće, birajte onaj model koji odgovara trenutnim vremenskim prilikama.

Klasični kroj


Teksas jaknu klasičnog kroja veoma lako možete uvrstiti u bilo koji stajling. Uvijek je moderna i poželjna, a ono što joj je velika prednost jeste što je možete kombinovati i sa elegantnijim komadima garderobe. Jedan od njih je i suknja sa džepovima, a kombinaciji bez problema možete dodati i klasične štikle boje kože.

Teksas i teksas


Možda ste negdje i čule kako nije dobro kombinovati komade garderobe od teksasa jedne s drugima, ali to je zastarjelo pravilo koje više gotovo niko ne poštuje. S druge strane, ako vam je ipak cilj da “igrate nasigurno”, ono što možete uraditi jeste da kombinujete farmerice u boji sa tamnijim ili svjetlijim teksas jaknama. Da, toliko je jednostavno.

Opušteno i privlačno


Teksas jakna je svestran komad garderobe i možete je nositi u mnogobrojnim prilikama, ali i bez problema kombinovati i sa mnogobrojnim komadima garderobe. Shodno tome, opušten, a ujedno privlačan stajling možete dobiti kada teksas jaknu kombinujete sa haljinom ravnog kroja ili modelima koji su blago pripijeni uz tijelo.

Klasični stil


Fantastično klasično izdanje dobijate kada klasičnu teksas jaknu kombinujete sa drugim klasičnim komadima garderobe, a crne pantalone i bijela košulja samo su jedan od primjera. Kombinaciji možete dodati i espadrile ili baletanke, ali nećete pogriješiti čak ni sa elegantnim modelima patika.

Ultra upečatljivo


Teksas jakna vam možda i neće pomoći da dobijete ultra upečatljiv stajling, ali ono što ona može uraditi jeste da “umiri” cjelokupnu kombinaciju, posebno kada je kombinujete sa komadima garderobe koji imaju veoma živopisan i upečatljiv dezen.

Teksas i boho


Boho je veoma privlačan i moderan stil, a odlika mu je i to što je veoma ležeran te ga možete nositi u svim neformalnim prilikama (doduše, postoje komadi garderobe u ovom stilu, a koji odgovaraju i poslovnim i formalnijim prilikama). Omiljena teksas jakna veoma dobro se slaže uz boho stil, jer je i ona ležerna, a u zavisnosti od samog modela jakne, ona cjelokupnom stajlingu može dodati i malo “ozbiljniju” notu.

Elegantni teksas


Teksas jakna može vam pomoći i da upotpunite elegantni stajling, a tom slučaju poželjno je da birate klasične modele jakni, koji nisu ukrašeni aplikacijama. Kombinujte je sa elegantnim pantalonama i košuljom ili majicom i dobićete veoma moderno, a ujedno i elegantno modno izdanje.

Kratka jakna


Ona je i jedna od najpopularnijih: jednostavna za kombinovanje sa svim drugim komadima garderobe, apsolutno odličan detalj koji će vam pomoći da stilizujete gotovo svaku kombinaciju, a možete je nositi gotovo u svim prilikama. Da, možete je kombinovati čak i sa određenim modelima haljina.

Tamni teksas


Tamni teksas takođe je dobra opcija, ali ako birate jaknu od ovog materijala, možda je čak i najbolje da je kombinujete sa komadima garderobe koji su svjetlijih boja. Zašto? Iz jednostavnog razloga da vaš cjelokupni stajling ne bi izgledao previše tamno i “zatvoreno”, a dobićete i odličan kontrast koji će vaš stajling učiniti modernijim i privlačnijim.

Prava proljetna kombinacija


Lepršava suknja je tako udobna te je jedna od popularnijih tokom toplih proljetnih dana. A da biste dobile prekrasan stajling, dodajte joj bijelu majicu i baletanke. Na kraju, stajling upotpunite pomoću teksas jakne i dobićete pravu proljetnu kombinaciju.

Za sve (ne)formalne prilike


Određene modele teksas jakni možete kombinovati i sa najelegantnijom suknjom na svijetu (čitajte: suknja olovka kroja) i dobiti izdanje koje odgovara i formalnim i neformalnim prilikama. Poželjno je da to bude riječ o klasičnom modelu teksas jakne, a ako je kombinujete sa komadima garderobe sa visokim strukom, onda birajte kraće modele.

Svakodnevna kombinacija


Bijele farmerice dolaze nam u prvi plan tokom prvih toplih, proljetnih dana te ih nosimo sve do kasne jeseni. Za veoma jednostavnu, a opet upečatljivu kombinaciju, koju svakodnevno možete nositi u neformalnim prilikama, bijele farmerice kombinujte sa majicama i Converse patikama. Na kraju, stajlingu dodajte i teksas jaknu.

Poslovna varijanta


Teksas jaknu možete nositi i u poslovnim prilikama, ali je bitno da birate klasične modele. U kombinaciji sa crnim pantalonama i bijelom košuljom, malo ćete ublažiti rigidni poslovni stajling, a koji dodatno možete učiniti upečatljivijim tako što ćete dodati obuću ukrašenu životinjskim dezenom.

Teksas i čipka


Moglo bi se reći kako ova dva materijala nikako ne bi trebalo kombinovati, ali prekršićemo i to pravilo. Teksas jeste malo grub, ali se iz tog razloga tako dobro i slaže sa čipkom, koja je nježna i privlačna. Haljini od čipke dodajte teksas jaknu i izgledajte fantastično u svim prilikama ove proljetne sezone.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info