Evo kako da prikrijete znakove starenja

0

Jedna mala bora ovdje, malo opuštene kože ondje – vaše tijelo počinje da odaje vaše godine, a možda vam daje i stariji izgled nego što je to stvarno slučaj. Donosimo najbolje načine na koje se možete pozabaviti ovim situacijama.

Tanka kosa bez sjaja


Porođaj, određeni lijekovi i stres mogu uzrokovati privremeni gubitak kose, ali normalne hormonalne promjene oko menopauze mogu dovesti do trajnog stanjenja kose.

Počevši od tjemena, nježno povucite mali pramen kose sve do vrha dlake. Ako vam više od šest dlaka ostane u ruci, imate problem sa stanjivanjem kose. Koristite šampone i regeneratore za tanku kosu, a koje možete naći u većini radnji.

Naborana koža na vratu


Ovo je problem sa kojim se susreću mnoge žene, mada znamo da vam zbog toga nije ništa lakše.

Koristite hidratantnu kremu sa peptidima koji stimulišu proizvodnju kolagena. Da biste odvratili pažnju od vašeg vrata, pri kombinovanju gornjeg dijela garderobe birajte materijal sa šarama ili uzorcima, a isti efekat možete postići i sa dužom ogrlicom.

Smanjena punoća grudi


Gubitak tkiva i masnih ćelija dovodi do smanjenja punoće grudi. Gravitacija, dojenje, nošenje neadekvatnog grudnjaka, kao i nizak nivo estrogena, faktori su koji doprinose ovoj pojavi.

Stanite bočno ispred ogledala sa laktovima savijenim pod uglom od 90 stepeni. Najpuniji dio vaših grudi ne bi smio prelaziti tačku na sredini između ramena i lakta. Ako su vam grudi spuštene, zategnite bretele. Ako to ne popravi situaciju ili ako vam se grudnjak iskrivi na leđima, vrijeme je za novi grudnjak.

Pjege na rukama


Gubitak kolagena dovodi do smanjene punoće vaše kože, zbog čega se vene više ističu. To je vrijeme kada se pojavljuju i pjege te znaci oštećenja izazvanih suncem.

Koristite kremu za sunčanje svaki dan, naročito na podlakticama, čime ćete spriječiti dalju štetu izazvanu suncem. Njegujte ruke hidratantnom kremom i obavezno izbacite tamne lakove za nokte – blijede nijanse izgledaju modernije i odvlače pažnju sa vaših ruku.

Bolna stopala


Godine maltertiranja vaših stopala cipelama, koje im nikako ne odgovaraju, mogu uzrokovati bolne čukljeve, napukle pete i žuljeve.

Ispucale pete tretirajte hidratantnom kremom prije spavanja. Kupujte komotne cipele od proizvođača poznatih po komociji i brizi za zdravlje vaših stopala.

Rijetke obrve i trepavice


Komešanje hormona može prorijediti obrve i trepavice. S druge strane, godine čupanja obrva oštećuju folikule, što dodatno otežava ponovni rast obrva.

Koristite ugaonu četkicu da popunite praznine sjenkom u boji vaše kose, što će obrvama i trepavicama vratiti očekivani izgled i volumen. Vještačke trepavice su, naravno, dodatna mogućnost, naročito kada ste u stisci sa vremenom.

Smrežurana koljena i laktovi


Ko još želi slonovsku kožu na laktovima i koljenima? Opuštena koža stvara bore, a uz to često dolazi i do perutanja.

Tretirajte suhu kožu hidratantnim sredstvom koje sadrži amonijev laktat ili ureu – i jedno i drugo pomaže vlagi da prodre duboko u pore kože. Skrenite pažnju sa svojih koljena tako što ćete nogama dati sjaj pomoću tonirane hidratantne kreme. Takođe, ne zaboravite da je ove dijelove tijela potrebno “održavati” pilingom, bar tri puta sedmično.

Sitne linije i bore


Gubitak kolagena i elastičnosti smanjuje volumen kože, a to rezultira sitnim linijama i borama. Dodatno, repetitivni mišićni pokreti, poput smijanja ili škiljenja u računar, stvaraju prepoznatljive šare oko očiju i usta.

Prevencija je u ovom slučaju najbolji saveznik. U svoj repertoar njege obavezno uvrstite antioksidante, kremu za sunčanje i retinoide.

Tamniji zubi


Zubna caklina se vremenom troši, a vaš osmijeh postaje žući i sve više otkriva desni. Vaši zubi, takođe, lakše poprimaju mrlje.

Kao tretman se preporučuju gelovi za izbjeljivanje zuba, koji su se pokazali kao bolje rješenje u odnosu na četkice ili druga sredstva koja tvrde da izbjeljuju zube.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info