Mjesečni horoskop za MART 2021. godine

0

Evo ga, stigao je i prvi proljetni mjesec, ali ujedno i prvi mjesec koji će nas istinski pokrenuti. Od jula prošle godine traje kvadratno natezanje između dva malefika- velikog Saturna i malog Marsa, a od ovog mjeseca ove dvije planete dolaze u trigonski, protočni aspekt olakšavajući situaciju nama i tjerajući nas na akciju.

Međutim, idemo redom. Na ulasku u mart u znaku Riba se nalaze Venera, Sunce i Neptun. U znaku Bika su Uran i Mars. Mjesec je u znaku Vage i samo što je izašao iz svoje „pune“ faze. Pluton je u Jarcu, a u Vodoliji Saturn, Merkur i Jupiter. Sve planete su direktne.

Prvo za one koji se raduju Veneri u znaku Riba, zbog njene egzaltirane pozicije: Venera u Ribama pretjeruje sa svojom potragom za savršenom ljubavlju, za idealnom emotivnom pričom,  a s obzirom na to da će sve dok je u Ribama biti spaljena od strane Sunca i u kontaktu sa Neptunom, malo je vjerovatno da su ti „ideali“ zaista idealni.

Ovo vam je super za tajne priče i ljubavisanja, super je za neke platonske emocije, ali da je super za iole stabilne ljubavne početke – ma nema ništa od toga. Samo može da donese debelo razočarenje. U Ribama je sve do 21.03., a onda prelazi u znak Ovna gdje je takođe u lošoj poziciji i takođe će jedno vrijeme biti spaljena od strane Sunca, ali vrlo brzo ide u stabilne pozicije – od početka aprila.

Dakle, do 4. marta (dok je Mars u Biku) ljubavna situacija je jako loša, od tog dana pa do 21.03. – zanos, ideali, ali slaba vajda u realnosti. Od 21.03. pa do kraja mjeseca – strast sve u šesnaest mada i dalje može biti problema u odnosima, ali oni ipak idu u stabilniju formu od kraja mjeseca.

Međutim, ono što je udarna vijest za mart jeste prelazak Marsa u znak Blizanaca 04.03. On tu nema nikakvo posebno dostojanstvo, ali pravi dobre aspekte sa Saturnom i Jupiterom. Ovaj prvi trigon sa Saturnom nam je posebno važan, jer će donijeti jedan priliv i talas dobre, pokretne energije. Dosta toga oko čega smo se natezali počeće da se pokreće i rješava, realizuje.

Mars u Blizancima u ovakvim aspektima jeste zaista dobar za akciju i posebno će vazdušnim znacima dati vjetar u leđa, ali će jednim dijelom njime uspjeti da se „okoriste“ i Ovnovi i Lavovi. Trigon sa Jupiterom donosi pozitivno ludilo, ali on u ovom mjesecu neće biti egzaktan pa ćemo vjerovatno njegove prave efekte vidjeti tek tokom aprila.

Ono što je negativno kod tranzita Marsa u Blizancima jeste ludilo u saobraćaju i vožnji, problemi sa respiratornim organima, problemi sa mlađom populacijom i, naravno, problem sa rječitošću (čitajte: sa raspravama i svađama) kojih će biti koliko god želite. Jer, svako će biti najpametniji i svako će imati šta da kaže.

Međutim, bolje je i da se priča i dešava nego da se ćuti i trpi, kao u prethodnim mjesecima. Aspekt Marsa iz Blizanaca i Saturna iz Vodolije je dušu dao za revoluciju bilo koje vrste pa vi sad izvolite i odaberite šta ćete u svom životu revolucionarno da promijenite. Jer, realno gledano, sada to možete.

20. marta Sunce prelazi u znak Ovna i zvanično počinje proljeće. 13. marta imamo mlad Mjesec u Ribama, a 15. marta i Merkur prelazi u isti znak. Pun Mjesec nas čeka 28. marta u znaku Vage. Međutim, o svemu ovome pisaćemo kako bude postajalo aktuelno.

Trenutno nam je mnogo važniji i za nas mnogo bitniji taj tranzit Marsa koji konačno počinje da nas budi. U ovoj godini, proljeće će sa ovim aspektom doći nešto ranije – već 04.03. Ako ste u tranzitu Marsa kroz znak Bika, koji je krenuo od 07.01., imali osjećaj da hodate po blatu i da se jedva pomijerate, sa Marsom u Blizancima iz tog blata se izlazi i sprema se za trk. Uskoro trčimo, budite spremni za akciju!

Ipak, hajde da vidimo šta vam zvijezde pojedinačno predviđaju za mart tako što ćete kliknuti na svoj znak, a onda i na podznak. Srećno svima!

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info