Od danas nosimo samo haljine: 30 zimskih haljina za 30 dana zime

0

Haljina je komad garderobe u kojem se osjećamo tako privlačno, ali je i jedan od onih odjevnih predmeta koji se mogu nositi u apsolutno svim prilikama (naravno, uvijek je potrebno model prilagoditi prilici). Sama po sebi, veoma je funkcionalna i, bez obzira na godišnje doba, haljinu zaista uvijek rado nosimo,. Kako biste i ove zime izgledale veoma moderno i privlačno, donosimo vam trideset prekrasnih modela koji vam mogu poslužiti kao inspiracija.

Rol kragna


Nemojte misliti da su tokom zimske sezone popularni jedino džemperi i majice/bluze/tunike sa rol kragnom. Izgledaćete veoma moderno, ali će vam ujedno biti dovoljno toplo i ugodno, ukoliko se odlučite i za haljinu sa rol kragnom. Veoma lijepa i privlačna, dužinu je potrebno prilagoditi prigodi, ali i ličnim afinitetima.

Duge pruge


Sa prugama nikada ne možete pogriješiti, bez obzira na sezonu. Činjenica jeste da su one ultra popularan print tokom ljetne sezone, ali vi ih možete uvrstiti i u svoj zimski stajling, a haljina na pruge samo je jedan od načina da to uradite. Isto tako, ne moraju to biti samo tanke ili samo deblje pruge – njihova kombinacija jednako je privlačna opcija.

Pletena haljina


Kao svake zimske sezone, tako i ove, pletena ili džemper haljina jedan je od najpopularnijih i najpoželjnijih komada garderobe. Odličan efekat ćete postići ukoliko na haljinu dodate i tanki kaiš u nekoj svjetlijoj nijasni (ukoliko je haljina tamnija i obrnuto – svijetloj haljini dodajte tamniji kaiš).

Zvonasti rukavi


Rukavi u obliku zvona mogu vam pomoći da izgledate zanimljivije, a “oživiće” i najklasičniji model haljine. Možete je nositi u svim prilikama pa i na posao. Naravno, što se tiče kombinovanja, ne zaboravite na asesoare, mada je u ovom slučaju potrebno da oni budu diskretni, s obzirom na to da je sva pažnja usmjerena na rukave.

Lepršava mini haljina


Kada je riječ o mini haljinama, postoji tako mnogo modela koje možete nositi u svim prilikama, a jedan koji se uvijek izdvaja je lepršava mini haljina. Odlična je za mnogobrojne prilike, a veoma lako je možete kombinovati sa čizmama preko koljena.

Neutralna zona


Mada se kombinovanje crne i braon tako često i ne preporučuje, činjenica je da one ipak izgledaju sjajno skupa. Ovdje uvijek možete ići na pola-pola: pola kombinacije u jednoj, a pola u drugoj nijansi, ali to i ne mora biti pravilo. Ukoliko se odlučite za kompletnu kombinaciju u jednoj nijansi ili varijantama jedne nijanse (monohtomatski stil), stajling možete osvježiti pomoću jednog aseasoara u drugoj boji (bilo da je to kaiš, torba, rukavice, šal ili kapa).

Mala bijela haljina


Veoma zahvalna za kombinovanje, mala bijela haljina odlična je za zimske dane. Iako postoji to zastarjelo pravilo kako bijelu treba izbjegavati tokom zimske sezone, činjenica je da će upravo ona na najljepši mogući način osvježiti baš svaku kombinaciju.

Mala bijela haljina 2.0


Osim što vam može pomoći da osvježite stajling, mala bijela haljina idealna je i za kombinovanje sa svim drugim bojama. Zapravo, odlično ćete izgledati ukoliko kombinujete dvije neutralne nijanse (crno i bijelo) i jednu nježniju (kremastu ili pastelnu).

Haljina olovka kroja


Poput suknje olovka kroja, tako i haljina olovka kroja prati prirodni oblik tijela. Veoma je privlačna i moderna, a postoje midi i maksi modeli, ali i modeli koji odgovraju svakoj figuri. Da li ćete izabrati midi ili maksi model zavisi od prigode u kojoj ćete ovu privlačnu haljinu nositi.

Ravna mini haljina


Haljina ravnog kroja odličan je komad garderobe koji vam može pomoći da vizuelno prikrijete male nedostatke na tijelu. Takođe, veoma lako se može kombinovati sa drugim komadima garderobe. Međutim, ukoliko vam je cilj da pažnju skrenete sa struka, to možete postići pomoću zanimljivih asesoara.

Nježne nijanse


Uvijek je dobro unijeti svježinu u svakodnevni stajling, a jedan od najboljih načina da se to postigne jeste i kombinovanje svjetlijih, nježnijih nijansi. Zagasita boja limuna u kombinaciji sa pistacija zelenom odličan je način da izgledate veoma svježe i moderno, bez prevelikog privlačenja pažnje.

Asimetrični kroj


Haljina asimetričnog kroja veoma je popularan model, a prvenstveno iz razloga što vam može pomoći da na najljepši način “odvučete” pažnju sa dijelova tijela koji vas čine nesigurnima. Primjera radi, ukoliko imate kruškastu ili jabučastu figuru, upravo ova haljina vam može pomoći da izgledate fantastično, ali i da se tako osjećate.

V izrez


Na haljinu sa V izrezom je potrebno gledati kao na majice sa V izrezom. Dakle, ovaj izrez može biti manji ili veći, a potrebno ga je prilagoditi dužini haljine. Generalno, veći odnosno duboki V izrez preporučljiv je kod dužih haljina (dužina do koljena i duže), u suprotnom možete izgledati nezgrapno i vulgarno.

Haljina bez rukava


Da, dobro ste vidjeli – haljina bez rukava. Tokom zime? Apsolutno izvodivo! Ispod haljine obucite crnu rolku i crne pamučne helanke (ili deblje crne čarape), a preko toga “prebacite” haljinu. Ukoliko je haljina svjetlijih nijansi ili ako je riječ o pastelnim bojama, onda bi bilo dobro da rolka bude tamnija (i obrnuto).

Haljina na preklop


Veoma moderna i jako privlačna, haljina na preklop jedna je od “modnih kraljica” ljetne sezone. Međutim, na tržištu se mogu pronaći i modeli koji su prilagođeni zimskim uslovima, a koji su jednako privlačni i lijepi.

Haljina sa izrezom na nozi


Tokom hladnih zimskih dana sigurno nećete nositi haljinu sa dubokim izrezom na nozi, ali je zato mali, diskretniji izrez i više nego poželjan i privlačan. Ovdje samo pazite da haljina nije prekratka i da je gornji dio zatvoren, jer sigurno vam nije cilj da izgledate kao da nemate ukusa.

Košulja haljina


Duža ili kraća, to je samo vaš izbor. Međutim, što se tiče njegog kombinovanja, to ćete uraditi na isti način na koji biste kombinovali i najobičniju košulju. Dakle, nema greške!

Mala crna haljina


Svaka žena bi trebalo da ima bar jednu malu crnu haljinu u svom ormaru, a koja je idealna za sve prilike. Ona je i jedna od onih haljina u kojoj se svaka žena može osjećati posebno, a uvijek je popularna i poželjna, bez obzira na prigodu u kojoj se nosi.

Elegantna midi haljina


Midi haljina veoma je popularan model, a možete je nositi u svim prilikama. Njena dužina obično seže od koljena do sredine lista i upravo to i jeste ono što je čini idealnom za sve prilike. Takođe, može se kombinovati sa jaknama, ali i sa kaputima i bundicama.

Sve je u detaljima


Ukoliko ste dama koja voli da nosi crno, uvijek imajte na umu da je potrebno da tu crninu malo “razbijete”. Jedan od najboljih načina da to uradite svakako su mali, veseli i privlačni detalji koji će od sasvim obične i (moramo priznati) pomalo monotone kombinacije napraviti kombinaciju za kojom se svi okreću.

Zimsko cvijeće


Definitivno dezen koji će razveseliti i utopliti i najtmurniji zimski dan! Haljina sa cvjetnim dezenom je tako privlačna i lijepa, a postoje mnogobrojni modeli (sa velikim cvjetovima, sa manjim, sa samo jednim velikim ili malim cvijetom…). Suština je da u ovoj haljini nikada nećete izgledati jednolično i neprivlačno.

Midi sa V izrezom


Ukoliko ipak volite da nosite dublji V izrez, ali ne želite da budete previše razgolićeni, uradite sljedeće: ispod midi haljine obucite rolku! I, problem je u potpunosti riješen. V izrez je tu, vama je dovoljno toplo, a izgledate veoma elegantno.

Haljina rolka


Ono što je za nju karakteristično jeste da s njom nikada nema zime. Veoma moderna i privlačna, možete je nositi u svim prilikama i sigurno postoji model koji vam se najviše dopada (ona može biti midi, mini ili maksi, a vi dužinu prilagođavajte prema sopstvenim preferencijama).

Monohromatska kraljica


Ukoliko se pak odlučite da ostale komade garderobe prilagodite boji haljine odnosno da ostanete u istom tonu, tako što ćete kombinovati različite nijanse iste boje, siva je i više nego dobar izbor za tako nešto. Dodajte samo neki asesoar u svjetlijoj nijasni i spremni ste za dan (ili veče) koje je pred vama.

Široka haljina


Nešto širi modeli haljina mogu se prilično lako uklopiti u svakodnevni stajling, ali se mogu nositi i u svim prilikama. Ukoliko i vi volite širu odjeću, haljina je samo jedan od načina da je nosite tokom zimske sezone.

Džemper na vezivanje


Veoma često, potreban je samo mali zanimljivi detalj da imate fantastičan modni izražaj. Upravo to možete postići pomoću džemper haljine koja se vezuje s jedne strane (nećete pogriješiti ni ako se odlučite za onu koja se vezuje sa obje strane, ali jednostrano vezivanje je mnogo praktičnije i zanimljivije).

Haljina i košulja


Košulja je, definitivno, uvijek poželjan odjevni predmet, a možete je kombinovati i sa haljinom. Ovdje je najbolje da birate haljinu bez rukava i sa okruglim izrezom, a stajling možete upotpuniti pomoću asesoara (biserna ogrlica uvijek je dobar izbor).

Haljina i helanke


Ukoliko se odlučite za malo širi model haljine, ispod nje možete nositi helanke (kako bi vam bilo dovoljno toplo). Jeste, moda je način da se izrazite, ali nikada ne bi trebalo da robujete trendovima, pogotovo ne tokom hladnijeg vremena. Upravo iz tog razloga je imperativ da vam uvijek bude ugodno u onome što nosite.

Midi košulja haljina


Ako volite košulju haljinu, ipak imajte na umu da je ona idealna za toplije dane. Međutim, možete je nositi i tokom zimske i jesenje sezone i to tako što ćete je kombinovati sa visokom čizmama (u zavisnosti od dužine haljine), ali i sa drugim komadima odjeće. I to ne mora uvijek biti džemper – prsluk od krzna ili vune jednako je dobar, a veoma privlačan izbor.

Klasično, a opušteno


Često su najzanimljivije one kombinacije koje objedinjuju klasični i opušteni stil oblačenja. Usku haljinu uvijek možete kombinovati sa kožnom jaknom, dodati kapu i ruksak i stvorili ste stil koji je istovremeno i klasičan i opušten.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info