Moderna i prekrasna: Najljepša boja ove zime (i kako da je kombinujete)

0

Zimska sezona veoma često može biti jako monotona i siva, a jedan od najboljih načina da razveselite sve te hladne zimske dane jeste da birate komade garderobe koji su u nekoj od živahnijih boja. A ono što je najbolje od svega je to što je ove zime u samom vrhu popularnosti baš jedna takva boja – crvena.

Postoji više nijansi crvene, a koje se kreću od vatrene, boje maka, crvene sa narandžastim podtonovima pa sve do tamnijih nijansi koje podrazumijevaju krv crvenu, boju cigle i nezaobilazni bordo (tamniji ili svjetliji).

Sve u svemu, crvena boja siguran je znak da ćete biti primijećeni, a ona vam može pomoći i da u potpunosti osvježite svoj zimski stajling. Donosimo petnaest odličnih prijedloga.

Asesoari


Jedan od najjednostavnijih, ali veoma upečatljivih načina da crvenu unesete u svoj svakodnevni stajling jeste da se odlučite za neki od mnogobrojnih asesoara. Šal je zaista odlična opcija tokom hladnih dana, a veoma lako se može ukomponovati u svaku kombinaciju.

Parka


Najpopularnija zimska jakna veoma je topla i ugodna, a ako želite da izgledate baš trendi, onda birajte parku u crvenoj boji. Zahvalna je što se tiče kombinovanja, a sigurno ćete privući pažnju.

Efektni kaput


I, ne morate se vi slijepo držati toga da nabavljate neki komad garderobe koji je u crvenoj boji. Primjera radi, možete pronaći i dosta komada garderobe koji imaju tek naznake ove prekrasne boje. Jedan od njih je i ovaj kaput u vojničkom stilu, koji je i više nego efektan i privlačan. Kao što vidite, crvena se tek nazire, ali pravi tu potrebnu razliku.

Džemper


Crvena sa podtonovima narandžaste možda i jeste blago nedefinisana nijasna (može biti svjetlija ili tamnija), ali je i više nego odlična za kombinovanje sa tamnim bojama. U kombinaciji sa maslinasto zelenom dobijate veoma privlačan i moderan stajlling, a što se tiče ostatka garderobe, preporučljivo je da budu u neutralnim nijansama.

Sportski stil


Naravno da postoje situacije kada je potrebno da nosite i opušteni, ležerni sportski stil, a možete ga postići na više načina. Primjera radi, bijele patike uvijek možete kombinovati sa crnim uskim pantalonama, a ako još dodate i crveni džemper, sigurno ćete biti primijećeni.

Suknja


Suknja je veoma ženstven komad garderobe koji možete nositi tokom svih sezona pa tako i zimi. Naravno, zimi biramo modele koji su od toplijih materijala, a u slučaju da se odlučite za mini suknju sa visokim strukom, sigurno ćete dobro uraditi ako je kombinujete sa neutralnim nijansama. Ona će ih istaknuti, a da upotpunite stajling, možete dodati i torbu sa životinjskim uzorkom.

Predimenzionirana rolka


Predimenzionirani komadi garderobe jedan su od vodećih trendova, a rolka je samo jedan od načina da ih uvrstite u svakodnevni stajling (bilo da se radi o majici ili džemperima sa rol kragnom). Veoma zgodna za kombinovanje, ukoliko birate kraće modele, možete ih kombinovati sa nešto širim farmericama ili klasičnim pantalonama. Suknja sa visokim strukom još je jedna odlična opcija.

Čizme preko koljena


Bilo da je u pitanju proljeće ili se radi o jeseni i zimi, čizme preko koljena jedan su od vodećih trendova. A, kako biste stvari doveli na jedan viši nivo, crvene čizme preko koljena odličan su izbor.

Crveno i bijelo


Crvena i bijela slažu se jednako dobro kao crvena i crna, a uvijek se možete odlučiti za rolku ili džemper koji je u crveno-bijelom dezenu. Popularne pruge su odlične za sva godišnja doba, a ne samo za ljeto i mogu se kombinovati sa svim drugim bojama. Naravno, izbjegavajte njihovo kombinovanje sa drugim dezenima.

Moderna klasika


Crvenu veoma lako možete kombinovati sa klasičnim, neutralnim nijansama, a jedno je sigurno – ona će u potpunosti osvježiti vaš stajling, bilo da se radi o poslovnim ili svakodnevnim kombinacijama.

Sve nijanse crvene


Kao što smo već napomenuli, crvena ima više nijansi, a koje se kreću od blago neutalnih do veoma živahnih i vatrenih, a nećete pogriješiti ukoliko odlučite da kombinujete upravo više nijansi ove prekrasne boje.

Razigrano


Ponekad je dovoljno dodati samo malo crvene, da bi stajling bio veoma privlačan i razigran. Mini suknju možete veoma lako upariti sa bijelom košuljom, a preko koje možete obući džemper na jedno rame. Dodajte čizme preko koljena i kaput i spremni ste za večernji izlazak.

Od glave do pete


Da, ako baš volite ovu boju, možete je nositi od glave do pete. Kombinujte crvenu majicu sa crvenim pantalonama, a što se tiče obuće, crne čizme ili gležnjerice odlično će se slagati. Na kraju, dodajte i crni kaput.

Gležnjerice


Gležnjerice su uvijek popularna obuća, a ako vam je cilj da se ove zime istaknete te da u potpunosti osvježite i najmonotoniju kombinaciju, birajte crvene gležnjerice. Zaista, sigurno će odmah privući pažnju.

Karmin


Na kraju, ukoliko mislite kako crvena nije za vas ili kako vam (iz bilo kojeg razloga) ne pristaje, ali biste ipak željeli da unesete male promjene koje će obogatiti vaš stajling, birajte crveni karmin. Tako lijep, tako privlačan i efektan, a možete ga nositi u svim prilikama.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info