Parka i farmerice: Najpopularnija kombinacija ove zime (i 20 načina da je nosite)

0

Farmerice su zaista svestran komad garderobe koji nosimo veoma često i u mnogobrojnim prilikama. Uvijek su moderne i poželjne, a u kombinaciji sa najpopularnijom zimskom jaknom, parkom, dobijate kombinaciju koja je apsolutni hit sezone.

Parka je već nekoliko sezona veoma popularna, a riječ je o jakni sa kapuljačom koja je oivičena krznom. Donosimo vam dvadeset fantasičnih kombinacija za ovu zimu.

Košulja


Jeste, složićete se, košulja i farmerice zaista je najjednostavnija kombinacija koja postoji. Međutim, ona je ujedno i najsvestranija, jer možete dodati još par detalja i nositi je (u zavisnosti od modela i boje farmerica) skoro u svim prilikama. Jedan od načina da ovu kombinaciju “obogatite” jeste da preko košulje obučete tanku vesticu, a da košulju ne utrpavate u farmerice. Dodajte parku i spremni ste.

Gležnjerice su u modi


Kao jedan od najpopularnijih modela obuće, gležnjerice su veoma poželjne u svim prilikama, ali i tokom svih sezona. Odlične za svakodnevne kombinacije, ali i za one malo svečanije. A uvijek ih možete kombinovati sa farmericama i parkom.

Rolka


Imajući u vidu da je rolka jedan od najpopularnijih komada zimske garderobe, ona se može nositi u gotovo svim prilikama, a odlična je opcija u kombinaciji sa farmericama i parkom.

Samo opušteno


Za opuštenije opcije, dovoljno je da farmerice kombinujete sa duksericama te da preko ramena prebacite dužu parku. Kombinacija koja je opuštena i idealna za dane koji ne zahtijevaju specifičan dres kod.

Uske farmerice


U ovoj kombinaciji, bilo bi poželjno da je parka malo duža (ovdje je obično pravilo kao kod helanki: bilo bi zaista poželjno da je gornji dio garderobe malo duži nego uobičajeno).

Patike


Nećete uopšte pogriješiti ukoliko farmerice i parku kombinujete i sa patikama. Naravno, bitno je samo obratiti pažnju na vremenske prilike koje trenutno “vladaju” vani.

Džemper


Osim majice sa rol kragnom, jednako su popularni i poželjni i džemperi u ovom stilu. Odlični za hladne zimske dane, a fantastično se slažu sa farmericama. Takođe, možete ih nositi u mnogobrojnim prilikama.

Slojevito


Slojevit način oblačenja veoma je poželjan tokom zimske sezone pa čak i onda kada u startu znate da ćete nositi toplu jaknu. Ovdje je cilj da ne izgledate natrpano pa budite malo oprezniji nego inače.

Polukružni kroj


Ne morate uvijek birati parku koja je ravnog kroja – možete se uvijek odlučiti i za modele polukružnog kroja odnosno za one koji sa strana imaju “proreze”.

Nek’ sluti na radost…


Crvena je veoma privlačna i moderna boja, a i jedna je od najpopularnijih zimski nijansi. Zaista, činjenica je da će ona razveseliti i najhladniji i najtmurniji zimski dan. A crvena parka samo je jedan od načina da ovu boju unesete u svoj svakodnevni stajling.

Krzno


Kod parke je najčešće kapuljača oivičena krznom, ali postoje i modeli kod kojih to krzno ide i dalje odnosno oko rajsferšlusa. Ukoliko vam se ovaj model dopada, on na veoma lagan način može unijeti i dašak glamura u vaš svakodnevni stil.

Unutrašnje krzno


“Dobra” parka često je ispunjena perjem i paperjem, ali jednako su funkcionalni i poželjni i oni modeli koji imaju krzno sa unutrašnje strane. Oni su i lakši za održavanje, a neće negativno uticati na vaš stil.

Crna


Međutim, ukoliko vam je cilj da parku kombinujete sa svim drugim komadima garderobe, a ne samo sa farmericama, onda je možda i najmudrije da birate onu koja je crna.

Krznena kapa


Parka kod koje je unutrašnjost kapuljače od krzna veoma je zgodna za hladne zimske dane, jer vam upravo taj materijal pomaže da vam bude što toplije.

Midi parka


A što se tiče dužine, ovdje su opcije mnogobrojne. Ipak, nećete nimalo pogriješiti ukoliko birate one modele koji sežu do koljena – garancija su da će vam biti dovoljno toplo i kod najvećih minusa.

Parka i moto čizmice


Moto čizmice su jako privlačne i mogu se nositi u tako mnogo prilika. U kombinaciji sa parkom i farmericama dobijate kombinaciju koja je idealna za sve hladne dane, ali i večeri.

Dodajte i šal


I šal je jedan od zimskih asesoara koji veoma rado nosimo, bilo da je riječ o klasičnim ili predimenzioniranim verzijama. Jako zgodan za kombinovanje, može vam pomoći da poboljšate svoj svakodnevni stil.

Neutralno je super


Sve neutralne nijanse (bijela, crna, teget, smeđa pa čak i bordo) idealne su, jer se mogu bez problema kombinovati sa svim drugim bojama. Bijela parka uvijek je odličan izbor (mada je malo zahtjevnija za održavanje).

Dugi džemper


On je veoma zgodan za kombinovanje, posebno kada je riječ o uskim pantalonama, uskim farmericama ili helankama (bilo da se radi o kožnim ili pamučnim). Takođe, odlično se slaže i sa parkom, bez obzira na njenu dužinu.

Karirano


Recimo da volite monohromatski stil. I to je sasvim u redu, jer s njim nikada ne možete pogriješiti. Ipak, da biste malo osvježili monotoniju, dodajte i neki detalj u drugoj boji. Karirani šal odlična je opcija, bukvalno za sve prilike.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info