Moda: Ovo su najpopularniji trendovi ove zime

0

Sa novom sezonom, u prvi plan dolaze i određeni trendovi, a upravo sljedeći su pravi hit ove zimske sezone.

Teddy kaput


Nježan i mekan materijal, koji podsjeća na plišanog medvjedića, jedan je od trenutno najvećih trendova, bar kada su u pitanju kaputi. Iako je svjetlost dana ugledao pretprošle sezone, ponovo je jedan od vodećih trendova, a ovaj prekrasni kaput možete nositi u svim prilikama. Dok su prošle zime najpopularniji bili duži modeli, ove zime u vrhu popularnosti će biti nešto kraći modeli svijetlih nijansi, od bijele do pastelno plave.

Animal print


Animal print ili životinjski uzorak ili pak životinjski dezen (i još petnaest varijacija na istu temu) sveprisutan je već više sezona, a ono što je dobro jeste što upravo ova vrsta dezena svaku kombinaciju može podići na jedan viši nivo. Takođe, ovo je jedan od onih dezena koji svakodnevnoj kombinaciji može dodati i notu luksuza, a ove zimske sezone birajte komade garderobe i asesoare koji su ukrašeni dezenom zmijske kože, jer je ultra popularan.

Džemper haljina


Za nju se može reći i da je prava zimska haljina – veoma je udobna i privlačna, a možete je nositi gotovo u svim prilikama (naravno, to zavisi i od samog modela i dužine haljine). Ovdje postoji više modela (duže ili kraće, sa V izrezom ili rok kragnom, bez rukava ili dugih rukava…), a svima im je zajedničko to što su veoma poželjni tokom zimske sezone, veoma udobni, a ujedno su i veoma moderni.

Pepito


Ovaj privlačni i moderni dezen ponovo je u trendu, a mi imamo osjećaj da nikada nije ni bio demode. Crno-bijeli dezen popularniji je nego ikada ranije, a kaputi, pantalone ili suknje sa ovim dezenom aspolutni su hit. Najbolje od svega je to što ga možete nositi u svim prilikama, od posla do neobaveznih prigoda, a bilo bi jedino poželjno da ga ne kombinujete sa drugim dezeniranim komadima garderobe već da to bude jedini uzorak u sklopu jedne kombinacije.

Koža


Komadi garderobe od kože uvijek su sastavni dio stajlinga tokom hladnijih dana, bilo da se radi o suknjama, pantalonama, jaknama ili pak helankama. Sve navedeno možete nositi u mnogobrojnim prilikama tokom zimske sezone, ali i veoma dobro iskombinovati sa raznim komadima garderobe, bez obzira na to od kojeg materijala su skrojeni.

Monohromatski stil


Ovo je još jedan od trendova koji je gotovo uvijek prisutan i moderan, s malom izmjenom što su ove sezone u vrhu popularnosti tople, zemljane boje. Dakle, komadi garderobe jedne boje ili nijansi iste boje (primjera radi: smeđa ima tako mnogo nijansi, koje se kreću od svjetlijih do tamnijih, a sve su veoma tople i privlačne), ove zimske sezone doživaljavaju potpunu renesansu, a da stajling ne bi izgledao bledunjavo ili pak monotono, uvijek možete dodati asesoare ili obuću svijetlih ili vatrenih nijansi.

Čizme sa naborima


Čizme su nam i više nego prijeko potrebne tokom zimske sezone, a kada je već riječ o njima, u prvi plan nam dolaze čizme sa naborima. Veoma moderne i privlačne, idealne za kombinovanje sa suknjama, haljinama ili pantalonama (čak i helankama) – sve je do vas i vaših ličnih preferencija. Bile su jedan od najvećih trendova prošle zimske sezone, a njihova popularnost ne jenjava ni tokom ove.

Karneri


Obično smo navikle da karnere viđamo u proljetnim i ljetnim kombinacijama, ali po svemu sudeći, ovo je trenutno jedan od najpopularnijih zimskih trendova! A možete ih pronaći na gotovo svim komadima garderobe: od zimskih modela suknji i haljina do majica, košulja i džempera. Ovo je zaista odličan trend, jer svaku kombinaciju može učiniti upečatljivijom pa sigurno nećemo izbjeći priliku da ga u svoj stajling uvrstimo i ove zime.

Elegantne pantalone


Zimska sezona je i vrijeme kada veoma često nosimo pantalone, a kada je riječ o pantalonama i trendovima, ove zimske sezone u vrhu popularnosti su elegantni modeli pantalona – oni koji podsjećaju na pantalone od odijela. Naravno, imajući u vidu kako je zimska sezona, biraćemo modele koji su skrojeni od nešto toplijih materijala, a ako vam je cilj da ih nosite u svim prilikama i kombinujete sa svim drugim komadima garderobe, birajte one koji su u nekoj od neutralnih boja.

Maksi kaput


Zimska sezona je nezamisliva bez kaputa, a ovaj svestrani komad garderobe možete nositi u svim prilikama. Kada je riječ o popularnim modelima, ove zime sve se svodi na duge, maksi kapute – što duži, to bolji i moderniji. Kaput je i veoma zgodan za kombinovanje sa svim komadima garderobe, a u zavisnosti od boje i stila, možete dobiti veoma upečatljivo modno izdanje.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info