Uske farmerice: 17 modernih načina da ih kombinujete ove zime

0

Rijetko koje pantalone su tako popularne kao uske farmerice. I, zaista, one se nose tokom svih sezona, a mi vam donosimo sedamnaest modernih načina kako da ih kombinujete ove zime.

Farmerice i košulja


Veoma jednostavna, ali i veoma privlačna kombinacija. Ukoliko vam je cilj da postignete što upečatljiviji efekat, košulju nemojte “utrpavati” u farmerice već je pustite da slobodno pada preko njih. Preko košulje obucite lagani džemperak i nabacite nezaobilaznu parka jaknu.

Farmerice i rolka


Zaista, dva komada gaarderobe koji uvijek mogu ići u paru. I, ovdje možete postići odličan efekat tako što ćete kombinovati tamnije farmerice i svjetliju rolku ili obrnuto.

Sive farmerice


Veoma zahvalne za kombinovanje, sive farmerice su i veoma popularne, ali i jednostavne za kombinovanje (s obzirom da se radi o neutralnoj boji). Možete ih kombinovati sa svim drugim bojama, a ako želite da u kombinaciju unesete malo svježine, neka to bude džemper, košulja, majica ili bluza u jarkoj nijansi.

Nikud bez džempera


Jer je on jedan od onih komada garderobe koji pomaže da vam tokom hladnih dana bude toplo i udobno, a ujedno da se ne osjećate natrpano. U zavisnosti od dužine džempera, preko njega uvijek možete prebaciti kaiš te na taj način stvoriti proporciju između gornjeg i donjeg dijela.

Dugi kardigan


Kod nešto toplijih zimskih dana, debela jakna vam i nije potrebna, jer će debeli, dugi kardigan odraditi isti posao. A, odlično se slaže sa uskim farmericama i gležnjericama.

Farmerice i prugice


Dašak ljeta unesite i u svoj zimski stajling, a to ćete najlakše postići kombinovanjem uvijek popularnih prugica i uskih farmerica.

Dodirni mi koljena…


Iscijepane farmerice su trend koji ne prolazi, a tokom zimske sezone, možda je i najbolje da birate model koji je iscijepan samo na koljenima (čisto zbog često niskih temperatura).

Farmerice i parka


Najpopularnija zimska jakna – parka – je jakna sa kapuljačom koja je oivičena krznom i jednostavno je ne možete izbjeći tokom zimske sezone, sve i da hoćete. A odlična je za kombinovanje sa farmericama, bez obzira da li su u pitanju uske, trapez ili široke.

Predimenzionirani šal


U tako mnogo kombinacija, potreban je samo jedan detalj pa da se od obične napravi odlična i zanimljivija kombinacija. Predimenzionirani šal upravo je jedan od tih detalja, a vi birajte dezen i boju koji se najlakše mogu uklopiti sa garderobom koju već imate.

Kaput i farmerice


Kaput nije rezervisan samo za elegantne kombinacije već i za opuštene varijante. U kombinaciji sa farmericama? Moderno, poželjno, perfektno!

Strukturisana torba


Asesoari su veoma bitni, mada mnoge žene na njih najmanje obraćaju pažnju. Kada je riječ o torbama, uvijek imajte na umu da je bolje imati jednu, ali vrijednu. A sa strukturisanom torbom nikada ne možete pogriješiti, jer ona ide uz sve pa čak i uske farmerice.

Farmerice i kožna jakna


Jer, kožna jakna se može nositi tokom svih sezona (dobro, možda ne baš tokom ljeta, ali čim se temperature malo spuste, uvijek joj se rado vraćamo). I, naravno da se odlično slaže sa uskim farmericama.

Gležnjerice na štiklu


Nekako su postale totalni hit, kada je riječ o obući, a tokom zime ih je najlakše (i najbolje) kombinovati sa panralonama, farmericama i helankama (posebno kožnim).

Farmerice i bijela majica


Ukoliko postoji klasična kombinacija sa farmericama, onda je to ova: farmerice i bijela majica. Ostatak uklapate prema vremenskim uslovima vani. Da li će to biti samo majica preko koje ćete prebaciti jaknu i predimenzionirani šal ili pak majica, kardigan i šal – sve je do vašeg ukusa, ali i vremenskih uslova.

Izbrušeni boho


Brušena koža (ili antilop) odlična je i za zimske dane. Ukoliko želite da u svakodnevni stajling unesete dašah boho stila, to ćete najlakše uspjeti pomoću komada odjeće sa resama (torbe, jakne ili čak gležnjerice). Naravno, nemojte pretjerivati – dovoljan je samo jedan detalj da kombinaciju učini zanimljivijom.

Mačka u čizmama


Veoma efektan način da kombinujete farmerice jeste da se odlučite za popularne čizme preko koljena – dva komada garderobe koji su uvijek popularni.

Slojevito, slojevito…


Tokom hladnih zimskih dana, jedan od najvećih “problema” jeste kako se obući, a da ne izgledate natrpano? Odgovor je u slojevitom načinu oblačenja koji je, osim što će vam pomoći da vam bude dovoljno toplo i udobno, veoma funkcionalan. Tanja majica preko koje ćete obući džemper svakako je idealna kombinacija. Preko prebacite kaput i spremni ste. Naravno, nemojte zaboraviti da obučete i omiljene uske farmerice.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info