10 prekrasnih zimskih haljina za sve prilike

0

Tako ženstvena i privlačna, apsolutno ne čudi što nam je jedan od najdražih komada garderobe. Rado je nosimo u svim prilikama, a sljedećih deset prekrasnih modela možete nositi tokom ove zime.

Rol kragna


Nemojte misliti da su tokom zimske sezone popularni jedino džemperi i majice/bluze/tunike sa rol kragnom. Izgledaćete veoma moderno, ali će vam ujedno biti dovoljno toplo i ugodno, ukoliko se odlučite i za haljinu sa rol kragnom.

Veoma lijepa i privlačna, dužinu je potrebno prilagoditi prigodi, ali i ličnim afinitetima. Ako birate nešto kraće modele, odličnu kombinaciju ćete dobiti kada im dodate čizme preko koljena. A da bi sve bilo u pravom zimskom duhu, za to će se pobrinuti bundica od vještačkog krzna.

Duge pruge


Sa prugama nikada ne možete pogriješiti, bez obzira na sezonu. Činjenica jeste da su one ultra popularan print tokom ljetne sezone, ali vi ih možete uvrstiti i u svoj zimski stajling, a haljina na pruge samo je jedan od načina da to uradite.

Isto tako, ne moraju to biti samo tanke ili samo deblje pruge – njihova kombinacija jednako je privlačna opcija.

Pletena haljina


Kao svake zimske sezone, tako i ove, pletena ili džemper haljina jedan je od najpopularnijih i najpoželjnijih komada garderobe. Odličan efekat ćete postići ukoliko na haljinu dodate i tanki kaiš u nekoj svjetlijoj nijasni (ukoliko je haljina tamnija i obrnuto – svijetloj haljini dodajte tamniji kaiš).

Ako je riječ o modelu sa rol kragnom, koja će vam sigurno dobro doći tokom hladnih zimskih dana, nema neke pretjerane potrebe za srilizovanjem, mada možete dodati maramu ili šal – u tom konkretnom slučaju možete ih pustiti da nježno padaju preko haljine ili kaputa (nema potrebe za vezivanjem).

Zvonasti rukavi


Rukavi u obliku zvona mogu vam pomoći da izgledate zanimljivije, a “oživiće” i najklasičniji model haljine. Možete je nositi u svim prilikama pa i na posao. Naravno, što se tiče kombinovanja, ne zaboravite na asesoare, mada je u ovom slučaju potrebno da oni budu diskretni, s obzirom na to da je sva pažnja usmjerena na rukave.

Ako birate nešto kraći model, ovu haljinu možete odlično iskombinovati sa ravnim čizmama do koljena. Takođe, ako je haljina u neutralnim bojama, bilo bi poželjno da je i čizme prate u tom smislu, a kaput ili duža jakna mogu biti u nekoj od svjetlijih ili živahnih boja.

Lepršava mini haljina


Kada je riječ o mini haljinama, postoji tako mnogo modela koje možete nositi u svim prilikama, a jedan koji se uvijek izdvaja je lepršava mini haljina.

Odlična je za mnogobrojne prilike, a veoma lako je možete kombinovati sa čizmama preko koljena. Naravno, ne bi trebalo da zaboravite na čarape, imajući u vidu da je vani hladno. Dodajte joj udobni pončo, strukirani kaput ili dužu jaknu i vaša kombinacija za sve prilike je spremna.

Neutralna zona


Mada se kombinovanje crne i braon tako često i ne preporučuje, činjenica je da one ipak izgledaju sjajno skupa. Ovdje uvijek možete ići na pola-pola: pola kombinacije u jednoj, a pola u drugoj nijansi, ali to i ne mora biti pravilo.

Ukoliko se odlučite za kompletnu kombinaciju u jednoj nijansi ili varijantama jedne nijanse (monohtomatski stil), stajling možete osvježiti pomoću jednog aseasoara u drugoj boji (bilo da je to kaiš, torba, rukavice, šal ili kapa).

Mala bijela haljina


Veoma zahvalna za kombinovanje, mala bijela haljina odlična je za zimske dane. Iako postoji to zastarjelo pravilo kako bijelu treba izbjegavati tokom zimske sezone, činjenica je da će upravo ona na najljepši mogući način osvježiti baš svaku kombinaciju.

Pored toga, bijela haljina je tako jednostavna za stilizovanje pa ne postoji asesoar koji joj ne možete dodati, u bilo kojoj boji. S pravom se može reći kako je ona poput slikarskog platna koje jedva čeka da mu dodate boje koje će je učiniti još modernijom, a vaš stajling privlačnijim i upečatljivijim.

Mala bijela haljina 2.0


Osim što vam može pomoći da osvježite stajling, mala bijela haljina idealna je i za kombinovanje sa svim drugim bojama. Zapravo, odlično ćete izgledati ukoliko kombinujete dvije neutralne nijanse (crno i bijelo) i jednu nježniju (kremastu ili pastelnu).

Takođe, ništa manje nije privlačno ni monohromatsko izdanje, a to možete postići kombinovanjem različitih nijansi bijele, a kao što su boja leda, boja šampanjca, boja bijele kafe i snježno bijela.

Haljina olovka kroja


Poput suknje olovka kroja, tako i haljina olovka kroja prati prirodni oblik tijela. Veoma je privlačna i moderna, a postoje midi i maksi modeli, ali i modeli koji odgovraju svakoj figuri.

Da li ćete izabrati midi ili maksi model zavisi od prigode u kojoj ćete ovu privlačnu haljinu nositi, a jedno je sigurno: ova haljina vam može pomoći da na tako jednostavan način istaknete svoje obline, stvorite figuru pješčanog sata i izgledate jako upečatljivo.

Ravna mini haljina


Haljina ravnog kroja odličan je komad garderobe koji vam može pomoći da vizuelno prikrijete male nedostatke na tijelu. Takođe, veoma lako se može kombinovati sa drugim komadima garderobe.

Međutim, ukoliko vam je cilj da pažnju skrenete sa struka, to možete postići pomoću zanimljivih asesoara. Što se tiče materijala, jedan od najboljih u ovom konkretnom slučaju je tvid – topao tokom hladnih dana, uvijek moderan, a idealan u svim prilikama.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info