Dnevni horoskop za 16.01.2021.

0

Ovan


Redukujte neke obaveze, odmaknite se od ustaljenih navika, unesite u svoj život više vedrine, ali i zdravijih navika. Nećete biti raspoloženi za ljubavne poduhvate. Slobodni bi se mogli povući, jer će izgubiti strpljenje s teško osvojivom simpatijom. Možda baš kada se povučete podstaknete veći interes druge strane.

Bik


Društvenim kontaktima i događanjima ispunjavaćete slobodno vrijeme, češće kontaktirati s rođacima ili prijateljima. Uprkos mnogim poznanstvima, nećete zanemariti stare prijatelje. Druženje s jednim od njih biće vam naročito dragocjeno. Zajednički planovi mogu vam otvoriti oči za neke vlastite kvalitete i talente.

Blizanci


Planete će vas ispuniti snažnim emocijama koje biste mogli pogrešno usmjeriti. Bilo bi dobro da ne donosite velike odluke ili dajete obećanja koja nećete moći ispuniti. U emotivnom životu ćete biti zahtjevni i željni partnerove pažnje. Tražićete dokaze ljubavi i željeti se uvjeriti u njenu snagu, ali partner će biti zaokupljen drugim brigama.

Rak


Nečiji osmijeh ili lijepa riječ uljepšaće vam jutro, a osjećaj zadovoljstva pratiće vas tokom cijelog dana. Sve što je daleko i neistraženo postaće centar vašeg zanimanja. Možda su to strane zemlje, druge kulture ili ljudi drugačijih pogleda na svijet čije vam druženje može proširiti vidike. Neki među vama uskoro planiraju putovanje.

Lav


Dan je pogodan za druženja, sklapanje novih poznanstva ili kupovinu većih stvari i drugih potrepština. Bićete znatiželjni i željni novih saznanja. Osim iz knjiga, učićete iz iskustva, često i tuđeg. U ljubavi ćete nesigurnost prikriti rezervisanošću ili maštati o osobi koja vam je nedostižna. Ipak, uskoro će se situacija okrenuti u vašu korist.

Djevica


Nemirni ste i tražite nove izazove. Bolje će se osjećati oni koji putuju, više se kreću ili čija priroda posla zahtijeva česte kontakte s drugima. Bijeg od problema mogao bi tek naizgled izgladiti zamršenu situaciju. Ipak, nagomilana ljutnja neće vam dati mira pa su veće šanse da se suprotstavite onima koji vam čine nepravdu.

Vaga


Budete li radno vrijeme trošili na preduge razgovore i česte stanke, poslovi bi se mogli nagomilati i dovesti vas u škripac s ugovorenim rokovima. Veče provedeno u društvu povjerljive i ugodne osobe pomoći će vam da se opustite i doznate razne zanimljivosti. Pazite na svoje stvari i čuvajte novčanik, ključeve i vrijedne dokumente.

Škorpija


Razriješićete jedan odnos i zamršenu situaciju napokon vidjeti u pravom svjetlu. Nećete se kolebati pred teškoćama, nego preuzeti stvari u svoje ruke i dati im željenu dimenziju. Otklonićete ljubavne sumnje, spoznati šta želite i to otvoreno reći partneru. Slobodni će biti preduzetniji i s većim samopouzdanjem pristupiti simpatiji.

Strijelac


Glavni izvor frustracija biće porodični odnosi. Neki će se svađati s ukućanima, dokazivati svoja stajališta ili tražiti veća prava. Koliko god bili bezvoljni ili umorni, uputite se u šetnju ili pronađite nešto što će promijeniti stanje vašeg duha. To može biti i bavljenje hobijem ili slušanje omiljene muzike koja će vas prebaciti u stanje opuštenosti.

Jarac


Postići ćete uspjeh veći od očekivanog u aktivnostima vezanim za medije, kontakte i putovanja. Snaga uma i komunikacijske sposobnosti pokazaće se jačim od prepreka. Ako planirate posjetu rodnom mjestu, na vrijeme obavite potrebne predradnje. Ponudite pomoć prijatelju ili rođaku koji prolazi kroz teško životno razdoblje.

Vodolija


Steći ćete povjerenje uticajnih osoba pa će vaši prijedlozi zaživjeti i biti prihvaćeni. Smireno i ljubazno ćete komunicirati. Ljubavne i prijateljske veze pokazaće se bitnima u postizanju poslovnih ciljeva. Uživaćete nečiju podršku ili dobiti mudar savjet. Možda ćete gostima ustupiti svoju sobu ili krenuti na put iz porodičnih razloga.

Ribe


Postaćete otvoreniji i srdačniji. Više ćete se kretati i izlaziti s prijateljima, posjećivati mjesta koja odavno niste ili se nekom prigodom naći u dobrom društvu i odlično se zabaviti. Bićete u prilici da nekoga savjetujete i dobro usmjeravate. Osjećaćete se ponosno, jer ste nekome pomogli i učinili mu njegove probleme podnošljivijima.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info