18 fantastičnih načina da kombinujete najelegantniju suknju ove zime

0

Već dugi niz godina, suknja olovka kroja sinonim je elegancije i privlačnosti. Ona je veoma svestrana i možete je nositi u svim prilikama, od poslovnih sastanka do večernjih izlazaka. Evo i kako da je kombinujete ove zime.

Upečatljivi motiv


Jedan od najlakših načina da osvježite svakodnevni stajling jeste da birate komad garderobe sa zanimljivim i upečatljivim motivima. Naravno, u tom slučaju dovoljno je da samo jedan komad bude u datim motivima, a ostatak kombinacije bi trebalo da bude u jednobojnim nijansama. Šarena suknja olovka kroja odličan je način da to uradite, a možete je nositi u svim prigodama.

Izrez sa strane


Izrez sa strane je uvijek dobra opcija, samo obratite pažnju da on ipak ne bude previsok. Suknju olovka kroja sa izrezom sa strane ove zime kombinujte sa ultra popularnim čizmama preko koljena. Što se tiče gornjeg dijela, košulja je i više nego dobar izbor, ali i ovdje budite pažjivi: s obzirom da se na suknji nalazi izrez, dovoljno je da na košulji otkopčate jedno dugme (ili dva) i nikako više od toga.

Crno je crno!


Klasična suknja olovka kroja obično je crna, a veoma je zgodna za kombinovanje sa drugim komadima garderobe. Možete je kombinovati sa košuljama, bluzama, rolkama – opcije su zaista mnogobrojne. Što se tiče obuće, uvijek možete odabrati klasične štikle ili gležnjerice, ali nemojte zaboraviti čarape.

Visoki struk


Suknja olovka kroja sa visokim strukom veoma je moderan i popularan odjevni komad, a idealna je za sve prilike (posebno za poslovne). Pored toga, ona je i jedan od onih komada garderobe koji će na najbolji način skrenuti pažnju sa određenih nedostataka na tijelu, može vam pomoći da vam stomak izgleda manji, a ujedno i dati iluziju vitkije figure.

Smeđa koža


Suknja olovka kroja može biti od različitih materijala, a koža svakako nije izuzetak (bilo da je riječ o vještačkoj ili prirodnoj). Kožna suknja olovka kroja idealna je za hladne dane, a veoma lako se može kombinovati sa džemperima i jaknicama i budnicama od vještačkog krzna.

Teget je elegancija


Ukoliko želite da vaš stajling bude privlačan, ali bez nekih većih promjena, umjesto crne suknje olovka kroja birajte teget varijantu. Osim što je riječ o neutralnoj nijansi, ona je i jedna od onih koje odgovaraju svim prilikama, nije napadna, a ako je kombinujete sa bijelom, dodaćete u svoj zimski stajling dašak ljetne elegancije.

Suknja i bluza


Suknja olovka kroja idealna je i za kombinovanje sa bluzama. Ako se radi o klasičnom modelu suknje, onda se možete “poigrati” sa gornjim dijelom, odnosno možete birati bluzu sa V izrezom (izgledaćete veoma elegantno i privlačno, bez nekog pretjerano velikog truda). Dodajte zanimljivu ogrlicu kako biste upotpunili stajling.

Neizbježne rese


Kao što smo već napomenuli, suknja olovka kroja može biti napravljena od različitih materijala, ali postoje i različiti modeli ovog popularnog komada garderobe. Jedan od njih je i suknja olovka kroja sa resama, a koja će u vaš svakodnevni stajling unijeti dašak (uvijek poželjnog) boho stila.

Suknja i kardigan


Možda i jedan od najlakših načina da kombinujete suknju olovka kroja tokom hladnih zimskih dana jeste da se odlučite za kardigan. Ukoliko je riječ o kardiganu koji se ne kopča (kao što je ovdje slučaj), široki i zanimljivi kaiš pomoći će vam da upotpunite ovu kombinaciju. Naravno, to je samo jedna od opcija.

Karirana


Karirani komadi garderobe uvijek su poželjni i moderni, a suknja olovka kroja samo je jedan od njih. U zavisnosti od uzorka, ona se može kombinovati sa tako mnogo boja, a ako je riječ o uzorcima koji “vuku” na crveno, onda je siva idealna opcija. Doduše, nećete pogriješiti ni sa smeđom ili bež nijansom.

Suknja i kožna jakna


S kožnom jaknom nikada ne možete pogriješiti, a jedan od načina da je nosite ove zime jeste da je kombinujete sa suknjom olovka kroja. Kako bi vam bilo još ugodnije tokom hladnog zimskog dana, dodajte i predimenzionirani šal koji će ovu kombinaciju istovremeno “obogatiti”, a vama osigurati dodatnu toplotu.

Malo čipke ne škodi


Detalji od čipke ili zanimljivi vez uvijek su dobrodošli. Zašto? Zato što vam mogu pomoći da od obične kombinacije stvorite odličnu. I, nema potrebe za pretjerivanjem – diskretni detalji zaista su ultra efektni, a kada je riječ o suknji olovka kroja, najbolje je da oni budu na njenom donjem dijelu (na taj način će i odvući pažnju sa problematičnog dijela tijela).

Suknja na rajsferšlus


Kada je riječ o ovom modelu suknje, onda se može raditi o tri opcije: rajsferšlus sa prednje strane (cijelom dužinom), sa zadnje strane (cijelom dužinom) ili rajsferšlus na boku (isto cijelom dužinom). Ovaj model je zaista dobar, jer vi sami možete odlučiti da li ćete na suknji napraviti prorez ili ne (i do koje visine ćete ići). Pored toga, možete je kombinovati sa mnogo drugih komada garderobe, a bluza s mašnom samo je jedan od njih.

Tamne boje


Crnu suknju olovka kroja možete kombinovati sa skoro pa svim drugim nijansama, a nećete pogriješiti ako se odlučite da to budu druge tamne nijanse. Osim što vam one mogu pomoći da izgledate vitkije, definitivno će vam dati dozu elegancije.

Dva uzorka


Iako se miješanje više uzoraka ne preporučuje, ponekad možete pravila malo zaobići i ipak kombinovati dva različita uzorka. Popularni karirani uzorak dobro se slaže sa ljetnim prugama pa uzmite ovu opciju u obzir tokom zimske sezone.

Suknja i džemper


Džemprer je uvijek poželjan komad garderobe tokom hladnih dana, a veoma lako ga možete kombinovati i sa suknjom olovka kroja. Da ne biste izgledali natrpano, ispod džempera obucite laganu majicu ili rolku. U ovoj kombinaciji odličan su izbor čizme do koljena, ali nećete pogriješiti ni sa klasičnim štiklama ili gležnjericama.

Mali detalj


U velikom broju slučajeva, strateški postavljeni detalji mogu vam pomoći da u potpunosti osvježite cjelokupni stajling. Jedan od njih je, svakako, šal. Bilo da je riječ o običnom ili predimenzioniranom šalu, činjenica je da će vam on (osim što vam može pomoći da osvježite kombinaciju) pomoći i da vam bude dovoljno toplo i ugodno. A, ako se radi o kariranom šalu, onda je to pun pogodak.

Nikud bez kaputa


Apsolutni kralj zimske garderobe, kaput, može se naći u tako mnogo opcija i modela. A, kada je riječ o njegovom kombinovanju sa suknjom olovka kroja, sve opcije su dobrodošle, bez obzira da li birate kratki, midi ili maksi kaput.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info