6 najmodernijih frizura za žene u četrdesetima

0

Sigurno vam je mnogo stvari palo na pamet kada ste ušle u četrdesete, a ako ste odmah imale poriv i ideju kako je vrijeme da promijenite frizuru, vjerujte da niste jedine.

Upravo iz tog razloga donosimo šest fantastičnih frizura koje vam mogu poslužiti kao inspiracija prilikom sljedeće posjete frizeru.

Guste šiške


Želite jednostavan stil koji će vas u najkraćem roku izvući iz kuće? Blago zaobljena, duža, paž frizura sa gustim šiškama odlična je opcija. Potrebno je samo da kosu ispeglate i to je to.

Kratka i uzburkana


Jednostavan način da vaš stil izgleda privlačno i seksipilno jeste da kosu skratite i “uzburkate” odnosno da je blago uvijete. To najlakše možete uraditi pomoću figara tako što ćete uvijati manje pramenove kose.

Kratka i zaglađena


Međutim, ukoliko vam je cilj da sve bude mnogo jednostavnije, duža paž frizura ili lob (seže do ključne kosti) veoma je elegantna, a tako jednostavna za održavanje.

Razdjeljak sa strane


Blago uvijena ili kovrdžava kosa srednje dužine, sa razdjeljkom sa strane, odličan je stil koji odgovara svakom obliku lica, a jedna je od najboljih frizura koje se mogu pohvaliti volumenom.

Asimetrična pixie


Pixie ili dječački stil još je jedna odlična frizura koja vam može pomoći da izgledate fantastično, a posebno ako se radi o asimetričnom stilu koji podrazumujeva duže šiške s jedne strane. Ukoliko volite kratke stilove, ovo je i jedan od najboljih koji vam pomaže da izgledate mladalačkije.

Duga sa šiškama


Sigurno i same znate kako su vam šiške “veoma dobar prijatelj” poslije četrdesete, jer su stil koji prkosi godinama. A kako bi sam stil bio što zanimljiviji i moderniji, možete se odlučiti i za popularne “zavjesa” šiške (stil koji je nosila i Brižit Bardo), a koje će vam savršeno pristajati ukoliko imate nešto dužu kosu.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info