Poslovno, a privlačno: 15 sjajnih kombinacija za ovu zimu

0

Ponekad se možete prilično pomučiti kako biste stvorili ravnotežu između poslovnog, privlačnog i modernog izgleda. Ukoliko već imate propisan poslovni “dres kod”, to je praktično i nemoguće.

S druge strane, kombinacija određenih komada gardererobe može stvoriti stajling koji je moderan, privlačan, elegantan i poželjan za svaku kancelariju. Neka vam sljedeća galerija služi za inspiraciju.

Pletena haljina


Veoma popularna i zgodna za sve prilike, pletenu haljinu veoma lako možete uvrstiti i u poslovni stajling. Bilo da birate model sa rol kragnom ili ne, sigurno ćete izgledati veoma moderno.

Suknja i blejzer


Veoma praktična kombinacija, suknja i blejzer se mogu nazvati i pravom “radnom uniformom”. Međutim, ono što ovdje možete promijeniti jeste da umjesto blejzera nosite kardigan (topao i odličan za hladne zimske dane, a po obliku prilično sličan blejzeru).

Plisirana suknja


Plisirana suknja je već više sezona veoma popularan model suknje, a ništa se nije promijenilo ni tokom ove zime – veoma popularna i privlačna, možete je nositi u svim prilikama, a kada je riječ o poslu, samo se pobrinite za odgovarajuću dužinu.

Pantalone sa visokim strukom


O, da, apsolutno ih volimo i želimo nositi svaki dan! Zašto? Zato što su jako moderne, udobne, pomažu nam da izgledamo više, čak nam pomažu i da izgledamo i malo vitkije. Pantalone sa visokim strukom u kombinaciji sa rolkom? Pun pogodak!

Crne pantalone


S obzrirom da se radi o neutralnoj nijansi, sasvim je jasno zašto su one tako poželjan komad poslovne garderobe. Mogu se kombinovati sa svim drugim bojama, ali i sa svim drugim komadima garderobe.

Široke pantalone


Bez obzira da li se odlučite za zimske palazzo pantalone ili nezaboravne i vanvremenske zvoncare (trapezice), činjenica je da ih veoma lako možete ukomponovati u svakodnevni poslovi stajling. Veoma zgodne za kombinovanje, a s obzirom da su one malo šire, bilo bi mudro da gornji dio kombinacije ne bude baš širok (zvog stvaranja balansa).

Haljina sa cvjetnim dezenom


Znate kako, možda vam se cvjetni dezen nešto pretjerano i ne dopada, ali činjenica je da je upravo on najpopularniji dezen na svijetu. Ovdje se vodimo činjenicom da ne postoji žena koja ne voli cvijeće pa makar ono bilo i na odjeći. Pored toga, haljinu sa cvjetnim dezenom možete (bez problema) nositi i na posao.

Haljina s mašnom


I haljinu s mašnom veoma lako možete uvrstiti u poslovni stajling. Ona podsjeća na bluzu s mašnom (njen gornji dio) koja je svakako jedan od poželjnijih komada poslovne garderobe.

Džemper i pantalone


Iako se može činiti da je ova kombinacija veoma obična, ona je zaista odlična. Jeste, jednostavna je, ali ponekad je čak i najbolje obući se tako. Doduše, džemper sa prugama sigurno će skrenuti pažnju, a odlično se slaže sa svim modelima pantalona.

Karirani šal


Uvijek možete unijeti određene promjene u svkodnevni stajling, a koje će ga osvježiti. Jedna od pomenutih promjena svakako je da se odlučite za karirani šal, koji će se odlično slagati sa neutralnim bojama ili monohromatskim stilom oblačenja te ga u potpunosti može osvježiti i učiniti interesantnijim.

Rolka


Tokom hladnih zimskih dana, rolka je i više nego poželjan komad garderobe. Ukoliko je volite, ona je veoma jednostavna za kombinovanje, jer se odlično slaže sa pantalonama i suknjama (naravno, pričamo o klasičnom modelu rolke).

Kožne helanke


Kožne helanke na posao? Apsolutno! Zašto? Zato što neodoljivo podsjećaju na kožne pantalone pa zato i mogu proći kao takve. Možete ih kombinovati sa dosta drugih komada garderobe, a košulja je samo jedna od opcija.

Suknja na preklop


Ovaj model suknje veoma je popularan tokom ljetne sezone, ali postoje i modeli koji su prilagođeni zimskim uslovima. Suknja na preklop veoma je privlačna i moderna, a idealna za kombinovanje sa bluzama i košuljama. Pored toga, u zavisnosti od modela i dužine, možete je kombinovati i sa svim modelim čizama.

Gležnjerice


Gležnjerice (bilo da je riječ o modelu sa štiklom ili o onom koji ima punu petu) veoma su zahvalan model obuće koji veoma rado nosimo tokom svih sezona, ali i prilika. Takođe, odlične su i za poslovni stajling, jer se mogu jako dobro iskombinovati sa svim drugim komadima garderobe.

Čizme preko koljena


Unazad par sezona, čizme preko koljena najpopularniji su i najpoželjniji model čizama. Možete ih nositi baš u svim prilikama pa tako i na posao. Međutim, ovdje budite i malo oprezni – ukoliko ne možete nositi uže modele pantalona na posao, onda ni čizme preko koljena nisu baš najidealnija opcija.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info