Suknja: 18 prekrasnih modela koje ćemo nositi ove praznične sezone

0

Suknja je odličan komad garderobe koji veoma rado nosimo tokom svih sezona, zbog njene praktičnosti, udobnosti i funkcionalnosti, a to je slučaj i kada je riječ o prazničnoj sezoni. Kako biste i ove praznične sezone izgledale spektakularno, neka vam sljedećih osamnaest prekrasnih modela služe za inspiraciju.

Crno je elegantno


Crna suknja uvijek je dobra opcija, u svakoj prilici. Možete je nositi i tokom praznične sezone, a model koji je obogaćen šljokicama samo će doprinijeti prazničnoj atmosferi. S obzirom na to da je riječ o crnoj suknji, veoma lako je možete kombinovati sa bluzama, košuljama i majicama, bez obzira na to koje su boje.

Visoki struk za sve prilike


Suknja sa visokim strukom jedan je od najpoželjnijih modela, posebno ako ste niža dama ili ako imate obline. Olovka kroj svakako je dodatni plus, jer će vam na jednostavan način pomoći da istaknete sve ono što je potrebno da se istakne, ali i da prikrijete male nadostatke na tijelu.

Privlačni dezen


Dezenirani komadi garderobe imaju jednu odličnu funkciju, a to je da vam osvježe stajling. Primjera radi, bijela suknja sa crnim detaljima jedan je od najjednostavnijih načina da vaš stajling izgleda moderno i svježe, a tokom praznične sezone kombinujte je sa komadima garderobe jarkih nijansi.

Pruge


Pruge su jedan od najpopularnijih ljetnjih dezena, ali bez problema ih možete nositi tokom svih sezona pa ni sezona praznika nije izuzetak. Suknja sa vertikalnim prugama na veoma jednostavan način pomaže vam da dodate par centimetara svojoj silueti te da izgledate i malo vitkije. Ukoliko se radi o modelu sa višebojnim prugama, najbolje je da je kombinujete sa jednobojnnim komadima garderobe.

Zimska boja


Tokom zimske sezone, u prvom planu su određene boje, a to su najčešće: bordo, crvena, bijela i sve verzije zelene. Upravo ova zadnja (i sve njene varijante) je spektakularna, a ove praznične sezone možete birati i suknju u nekoj od njenih nijansi, jer će sigurno stvoriti pravi praznični stajling.

Šljokice su hit


Da, tokom svake praznične sezone, šljokice su pravi hit. Možete pronaći tako mnogo komada garderobe na kojima se nalaze, a varijante se kreću od sitnijih do krupnijih. Suknja ukrašena šljokicama i više je nego dobrodošao komad garderobe tokom svih svečanih prilika u sezoni zimskih praznika, a možete je nositi od proslave sindikalne nove godine pa do najluđe noći.

Lepršava mini suknja


Mini suknje su popularne tokom toplijih dana, ali jednu takvu suknju možete nositi i tokom praznične sezone. Naravno, ona bi se najbolje slagala sa čizmama preko koljena, ali to izbjegnite tokom sezone praznika pa ispod obucite tople grilonke. Ako je riječ o crnoj suknji, neka i grilonke budu isto crne, a stajling učinite modernim i veoma upečatljivim tako što ćete kombinaciji dodati štikle u boji.

Monohromatske tufne


Tufnice su vesele i dražesne, a ove praznične sezone ne morate se odlučiti za klasične varijante (to je obično bijela podloga sa karakterističnim tamnim tačkama) već birajte monohromatske tufne. Šta to znači? Birajte suknje kod kojih su i tufne u nekoj od nijansi same suknje. Ovo je veoma jednostavno, a opet tako efektno i privlačno.

Asimetrični kroj


Suknje asimetričnog kroja možete nositi u svim prilikama, sve dok izrez nije predubok. Jedna od opcija, koja će vam tako dobro doći tokom ove praznične sezone, je suknja asimetričnog kroja koja je ukrašena šljokicama. Raskošni dezen “umirite” pomoću komada garderobe neutralnih nijansi.

Raskošni grafički dezen


Grafički dezen je veoma dobar, jer je živopisan te pažnja ne ostaje samo na jednom dijelu već je usmjerena na kompletni stil. Crna suknja visokog struka, koja je obogaćena zlatnim nitima koje formiraju trouglove, sigurno će vas dovesti u prvi plan tokom svake svečanosti ove praznične sezone.

Malo čipke ne škodi


Jer je ona tako nježan i privlačan materijal, a koji je tako pogodan i za prazničnu sezonu. Suknje od čipke možete nositi i u svim drugim prilikama, a veoma su moderne i privlačne te vam mogu pomoći da dobijete veoma upečatljiv stajling.

Suknja A kroja


Suknje A kroja posebno su pogodne za dame sa oblinama, jer na veoma jednostavan način mogu prikriti male nedostatke na tijelu, a koji vas ponekad mogu činiti nesigurnima. Birajte dužinu koja odgovara vašim ličnim preferencijama i dobićete veoma privlačno praznično izdanje.

Crno i zlatno


Tako moćna kombinacija, posebno kada je riječ o malo tamnijim nijansama zlata, a koje se fantastično slažu sa crnom. Jednu takvu suknju, ove praznične sezone, kombinujte sa romantičnom crnom bluzom prozirnih rukava i zasjenite sve prisutne, gdje god se pojavite.

Maksi suknja


Maksi suknje su uvijek dobra opcija, jer odgovaraju svim prilikama, prvenstveno zbog dužine. Ove zimske sezone, ali i tokom sezone praznika, možete birati crnu maksi suknju koja je ukrašena raskošnim cvjetnim dezenom i sigurno ćete privući poglede, bilo da se pojavite na poslu ili na nekoj svečanoj prilici.

Plisirani raskoš


Plisirana suknja je retro komad garderobe koji je veoma popularan i moderan unazad par sezona. Ista je situacija i ove zime, a raskošna plisirana suknja, u nekoj od metalik nijansi, sigurno je i jedna od najboljih opcija za prazničnu sezonu.

Prava sirena


Ova prekrasna suknja sa šljokicama neodoljivo podsjeća na “sirena stil”, a izrez sa strane je strateški postavljen kako bi kretanje u njoj bilo što jednostavnije. Jedina mana koju ima jeste da je ipak malo preduga, ali neka vas to ne spriječi da je nosite tokom praznične sezone – jedan kraj nonšalantno nosite u ruci i problem je riješen. Kad to mogu dame sa crvenog tepiha, zašto ne biste i vi?

Neutralne boje


Neutralne boje su izbor mnogih žena, jer se veoma dobro mogu iskombinovati sa svim bojama, ali i nositi gotovo u svim prilikama. Shodno tome, suknju u nijansi tamno zelene ili proljetne zelene veoma dobro možete iskombinovati sa svim neutralnim bojama i dobiti veoma moderan stajling, a koji je idealan i za prazničnu sezonu.

Zlatno ružičaste šljokice


Ružičasta je nježna i privlačna boja, a to je posebno slučaj kada je riječ o njenim pastelnim tonovima. Zlatno ružičasta je, takođe, veoma privlačna, a suknja u ovoj boji, koja je obogaćena šljokicama, siguran je znak da će vas svi primijetiti ove praznične sezone. Možete je kombinovati sa drugim komadima garderobe koji su u ružičastim nijansama i dobićete prekrasno monohromatsko izdanje.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info