4 fraze koje samouvjerene žene nikada ne koriste u razgovoru

0

Način na koji se izražavate i komunicirate sa drugima otkriva koliko samopouzdanja imate. Upravo sljedeće četiri fraze žene koje imaju samopouzdanja nikada ne koriste.

“Žao mi je…” (kada ne pogriješite)


Ukoliko ste ikada bili dovoljno dugo u društvu nesigurne osobe, sigurno ste je čuli kako se izvinjava nekome zbog nečega što nije njena krivica. Ovo izvinjenje ne dolazi iz osjećaja žaljenja. Ono nastaje zbog prevelike pasivnosti osobe koja nema samopouzdanja.

Od suštinskog je značaja da pokazujete poštovanje prema drugima, ali prije svega je potrebno da poštujete sebe. Upravo iz tog razloga samouvjerene žene nikada se ne izvinjavaju zbog nečega što nije njihova krivica. Umjesto toga, one govore nešto smislenije i upečatljivije.

“Hvala vam na vremenu koje ste odvojili”, “Pustiću vas da se vratite poslu”, “Cijenim vašu pomoć”, sigurno su fraze po kojima vas drugi mogu zapamtiti, a vi ćete u konačnici zvučati i izgledati mnogo samouvjerenije.

“Vidite, ono što se desilo je…”


Osim ako nećete reći apsolutnu istinu, ova fraza nikad ne bi trebalo da pređe preko vaših usta. “Vidite, ono što se desilo je…” ili “Ono što se dogodilo” dvije su, dobro poznate, fraze “pripovjedača”. Odnosno, to su fraze kojima se osobe služe kako bi se izvukle da ne kažu istinu.

Umjesto da zvučite kao da krijete nešto, budite samouvjereni oko toga kako ćete objasniti situaciju!

“To je njihova greška”


Evo istine za sve nas: kukavice krive druge ljude.

Iako nešto izuzetno može biti nečija krivica, samopouzdane žene ne imenuju bilo koga. Svakako, one će objasniti šta se desilo i sigurno neće biti meta za tuđe greške. Ali, istovremeno, neće “ocinkati” bilo koga iz straha.

“Ne da mi se”


Svi smo, bar jednom, izgovorili ovu beskorisnu frazu. Međutim, samopouzdane žene veoma su samodisciplinovane – uključujući i način na koji razgovaraju sa sobom i sa drugima. Iako im se dešava da im se nešto ne da (u)raditi, one neće izgovoriti ovu frazu.

Mada ovo ne znači da samopouzdane žene uvijek rade ono što je potrebno uraditi, riječ je o tome da one veoma svjesno biraju šta će reći. I baš zbog toga i jesu toliko samouvjerene.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info