Brinete: Ova moderna boja kose će vam u potpunosti osvježiti izgled ove jeseni

0

Sa novom sezonom dolaze i novi trendovi, a to nije izuzetak ni kada je u pitanju boja kose. Boja koja vam u potpunosti može osvježiti stajling ove sezone zove se boja prženog kokosa i idealna je za sve smeđokose dame kojima je kosa posvijetlila tokom ljetne sezone, a koje bi željele da dobiju boju koja je svjetlija, ali ne u potpunosti plava.


Ključ da bi se dobila nijansa prženog kokosa je ravnoteža tamnog korijena i na toplim i na hladnim svijetlim vrhovima. Ova boja dodaje dimenzionalnost, dok prelazite sa smeđe na plavu. Hladno tonirani dijelovi oponašaju izgled pahuljica kokosa, dok topli dijelovi daju taj “uprženi” izgled. Kao bonus, koji dodaje dubinu, je tamni korijen kose.

Ukoliko ste brineta, ova boja će vam odlično stajati. S obzirom na to da vam je korijen kose već taman, boja prženog kokosa jednostavan je način, veoma lagan za održavanje, da vašoj kosi dodate bogat, dimenzionalni efekat pomoću svijetlih tonova. I nećete morati brinuti oko izrasta, jer će cjelokupni izgled postati “uprženiji” kako kosa bude rasla.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info