15 načina da nosite farmerice na posao (i izgledate fantastično)

0

Već odavno, farmerice su komad garderobe koji se može nositi gotovo u svim prilikama pa i na posao. Naravno, bitno je kako ćete ih kombinovati, ali i koji model nosite.

Određeni modeli nikada ne bi trebalo da se nose u “ozbiljnim” situacijama, kao što su iscijepane farmerice. Ipak, sljedećih petnaet pomoći će vam da izgledate fantastično.

Bijele farmerice


One su veoma zahvalne za kombinovanje, a možete ih nositi u svim prilikama, bilo da je riječ o poslovnim ili opuštenim. Jedan od načina na koje ih možete kombinovati u poslovne svrhe jeste da ih uparite sa košuljom i džemperom (idealno za prohladne jesenje i proljetne dane), a što se tiče obuće, najbolje je da model birate u zavisnosti od vremenskih prilika vani.

Klasične


Klasične modele farmerica najčešće možete nositi u svakodnevnim prilikama, ali nećete pogriješiti ni ako se odlučite da ih nosite u poslovne svrhe. Možete ih kombinovati sa mnogobrojnim komadima garderobe (rolka je samo jedna od opcija), a što se tiče obuće, čizme preko koljena uvijek su moderne, popularne i jako dobar izbor. Ništa manje privlačnija nije ni kombinacija sa klasičnim štiklama boje kože ili gležnjericama.

Crno i žuto


Kombinacija crne i žute uvijek će privući pažnju, zato što je veoma privlačna, ali i jako moderna. Crne farmerice idealne su za kombinovanje sa komadima garderobe u svim drugim bojama, bilo da je riječ o nijansama neutralnog spektra ili o nešto svjetlijim i živahnijim bojama. Kako bi ovaj stajling bio što upečatljiviji i moderniji, birajte obuću sa životinjskim uzorkom.

Podvrnute nogavice


Bilo da je riječ o užim ili klasičnim modelima farmerica, stvar koju možete uraditi da biste izgledale veoma moderno i ultra urbano jeste da se poslužite tako jednostavnim, a veoma upečatljivim trikom: podvrnite nogavice. Na taj način će vam i noge izgledati vizuelno duže, a vi ćete stvoriti jedan veoma šik efekat.

Farmerice i gležnjerice


Gležnjerice su model obuće koji je veoma moderan i popularan tokom svih sezona, a veoma lako ih možete kombinovati sa farmericama klasičnog kroja (ili sa nešto užim modelima). Naravno i ovdje možete malo podvrnuti nogavice, a odlično ćete postupiti ukoliko farmerice kombinujete da kariranom košuljom i laganim kardiganom.

Neutralne nijanse


Veoma često, dovoljno je da odaberete samo dvije neutralne nijanse i da izgledate veoma moderno i privlačno. Upravo to je slučaj i sa crnom i bijelom, nijansama neutralnog spektra koje se veoma dobro slažu, a idealne su za sve prilike. Međutim, nećete pogriješiti ni ako ovoj kombinaciji dodate i par asesoara koji su u “vatrenim” nijansama (crvena i narandžasta odličan su izbor).

Teksas i teksas


Farmerice su zaista idealne za kombinovanje sa svim drugim komadima garderobe, bez obzira na to od kojeg su materijala. Jednako dobro se slažu i sa drugim komadima garderobe od teksasa, a veoma lako ih možete uklopiti i sa teksas košuljama. Preko prebacite laganu vesticu i dobijate odličan poslovni stajling. Na kraju, nećete pretjerati čak ni ako odaberete da dodate teksas jaknu (samo obratite pažnju na model jakne).

Tamne farmerice


Naravno, ovo je i jedan od najidealnijih modela za poslovne prilike (ukoliko baš i niste ljubitelj crnih farmerica). Jednako su zgodne za kombinovanje kao i crne, a pored toga, možete se uvijek odlučiti da ih kombinujete sa drugim neutralnim nijansama. Ljubičasta će vam samo pomoći da izgledate što upečatljivije, bez obzira koji komad garderobe u ovoj boji odaberete.

Zvoncare


Ne, ovdje nije riječ o disko groznici već o modelu farmerica koje su (u zavisnosti od modela i boje) idealne za poslovne prilike. Popularne zvoncare (trapezice) zaista su odlične za stvaranje balansa između gornjeg i donjeg dijela tijela, a možete ih nositi baš u svim prilikama.

Skoro pa pantalone


Na tržištu možete pronaći i mnogobrojne modele farmerica koji veoma podsjećaju na klasične pantalone, a koje su istovremeno idealne i za poslovne prilike. Ukoliko birate tamnije varijante, uvijek ih možete kombinovati sa bijelim komadima garderobe, ali nećete pogriješiti ni ako ovom stajlingu dodate još jednu neutralnu boju.

Visoki struk


Komadi garderobe sa visokim strukom odgovaraju baš svakoj figuri, bez obzira da li se radi o suknjama, pantalonama ili pak farmericama. Veoma moderni i zgodni za kombinovanje, sasvim lako se mogu uklopiti u svakodnevni stajling, a jedna od opcija da ih kombinujete svakako je i duža majica (posebno ako je riječ o nešto užim modelima farmerica).

Isprani detalji


Farmerice koje izgledaju kao da imaju isprane (odnosno izblijedile) dijelove, možete bez problema nositi i u poslovnim prilikama. Naravno, ovdje bi bilo mudro da ih kombinujete sa klasičnim komadima garderobe, kao što su majice, košulje i bluze. Što se tiče obuće, birajte onaj model koji najbolje odgovara datim vremenskim uslovima. I, usput, ovaj model vam može pomoći da vam noge vizuelno izgledaju malo tanje (ukoliko su vam noge problematično područje).

Skroz neutralno


Ne morate se uvijek odlučiti za crne farmerice – sive su jednako moderne i urbane. Siva je, takođe, neutralna nijansa, a koja vam može pomoći da izgledate i malo svježije, posebno ukoliko odlučite da je kombinujete da svjetlijim bojama. Međutim, ona se jednako dobro slaže i sa svim drugim nijansama iz neutralnog spektra, od kojih je smeđa možda i najbolja.

Farmerice i blejzer


Ovo je tako popularna i moderna kombinacija, bez obzira da li je riječ o poslovnim ili neobaveznim prigodama. Blejzer je veoma popularna jakna, a koja se (osim sa farmericama) jednako dobro slaže i sa suknjama i klasičnim pantalonama. Teget blejzer uvijek je sjajna opcija, ali bilo bi dobro i da imate bar jedan u pastelnim bojama, koje su veoma nježne i privlačne, a odlično se slažu sa svim neutralnim nijansama (pogađate – i sa bijelim i sa tamnim i sa crnim farmericama).

Farmerice i bluza


Jako zgodna i privlačna kombinacija, pogotovo ako birate bluze koje na sebi imaju detalje od čipke. Ukoliko se radi o svjetlijim modelima, najbolje ih je kombinovati sa tamnim ili crnim farmericama, ali ovdje je potrebno obratiti pažnju samo na jednu stvar: veoma je bitno da bluza “ne otkriva” previše, jer ipak je riječ o poslovnoj kombinaciji.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info