Brzo i bez pečenja: Kolač čokoladno čudo od samo četiri sastojka

0

Za fantastičnu poslasticu nije vam potrebno mnogo sastojaka, ali ni mnogo truda i vremena. Upravo recept za jednu takvu vam donosimo danas. Prijatno!

Sastojci

foto: Uradi sama

  • 300 grama mljevenog keksa
  • 200 ml mlijeka
  • 200 grama čokolade za kuvanje + 100 grama mliječne
  • 50 grama otopljenog putera.

Priprema

Prvo isijecite čokoladu za kuvanje koju ćete otopiti na sljedeći način: u šerpu sa vrelom vodom stavite staklenu zdjelu u koju ćete ubaciti isjeckanu čokoladu za kuvanje i dodati 150 ml toplog mlijeka. Miješajte dok se čokolada ne otopi.

Otopljenu čokoladu dodajte mljevenom keksu, lagano proiješajte varjačom pa onda dodajte i otopljeni puter. Nakon toga, dodajte i tri do četiri kašike mlijeka i izmiješajte – masa bi trebalo da izgleda kao morak pijesak.

Pleh dimenzija 23×23 cm obložite pek papirom i sipajte dobijenu smjesu koju ćete lagano utapkati (koristite kašiku u te svrhe, biće vam mnogo lakše). Kolač stavite u frižider na dva sata, da se stegne.

Nakon dva sata, ponovo u šerpu sa vrelom vodom stavite staklenu zdjelu, a u zdjelu ubacite mliječnu čokoladu i dodajte 50 ml toplog mlijeka. Mijšajte dok se ne otopi. Dobijenu glazuru prelijte preko kolača. Kolač vratite u frižider dok se ne stegne i sijecite na željene kocke.

Izvor: Uradi sama

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info