Sandale: 10 modela koje ne smijete zaobići ovog ljeta

0

Omiljena obuća tokom ljetnih dana svakako su sandale. Lagane, udobne i veoma lako se mogu kombinovati, ali i nositi u gotovo svim prilikama. Donosimo deset trenutno najmodernijih modela.

Cvjetni dezen


Najpopularniji dezen na svijetu (a mnogima i jedan od najdražih) ove sezone možete pronaći i na određenim modelima obuće. Sigurno ste mogle vidjeti bar jedan model baletanki koji je ukrašen cvjetnim dezenom, a za njima ne zaostaju ni sandale. Ukoliko volite monohromatski stil, onda vam je jasno da je potrebno i da ga malo osvježite pomoću asesoara, a sandale sa cvjetnim dezenom upravo će vam pomoći u tome.

Ravne


Štikle su uvijek odličan izbor, ali činjenica je i da su ravni modeli obuće veoma popularni (da ne pričamo o tome koliko su udobni). Ravne sandale jedan su od najboljih izbora za neobavezne prilike, veoma lako ih možete kombinovati sa mnogobrojnim komadima garderobe, a vaša stopala će vam biti i više nego zahvalna.

Boho


Trendovi dolaze i prolaze, ali jedan od trendova koji je uvijek prisutan tokom ljetne sezone je nezobilazni boho stil. Ovdje postoji više varijacija na temu (boho šik, boho glam, retro boho, gypsy boho…), a najbolje od svega jeste što možete birati i određene modele obuće koji će vam pomoći da kreirate popularni boho stil. Neka to ovog ljeta budu sandale.

Najnježnija boja


Neke boje volimo više, neke manje. Neke nosimo veoma često, a nekima dajemo prednost tek u određenim prilikama. Ipak, boja koju većina žena obožava svakako je puder ružičasta – nježna, prijatna oku i pomalo romantična, ovog ljeta je možete nositi na tako mnogo načina, a sandale u ovoj divnoj nijansi samo su jedan od njih na koje je možete uvrstiti u svoj svakodnevni stajling.

Puna peta


Za razliku od klasičnih modela sa stileto štiklom, sandale sa punom petom pružiće vam mnogo bolju podršku prilikom obavljanja svakodnevnih obaveza, ali i kada je potrebno da izgledate elegantno i svečano. Ovaj retro stil veoma je popularan unazad par sezona, a tako je i ovog ljeta. Sandale sa punom petom možete kombinovati skoro sa svim drugim komadima garderobe, od suknji i haljina do farmerica i šorceva.

Boja kože


Ukoliko vam je ikada bio cilj da vizuelno izgledate par centimetara više, onda je obuća boje kože način na koji to možete postići. Bilo da je riječ o baletankama, klasičnim salonkama ili sandalama, ova nijansa idealna je za kombinovanje sa svim komadima garderobe koji su u neutralnim nijansama, ali jednako dobro se slaže i sa komadima garderobe koji su živahnijih boja.

Prozirni dio


Jedan od ljetnih hitova su i modeli obuće koji imaju prozirni dio, a kada je riječ o sandalama, najčešće se radi o prozirnom dijelu koji se nalazi najbliže prstima. Zašto je ovo popularan model obuće? Iz veoma jednostavnog razloga, jer vam pomaže da vizuelno izgledate više, posebno kada je riječ o modelu koji je boje kože.

Za sve svečane prilike


Svečane prilike zahtijevaju elegantan dres kod, a osim garderobe, potrebno je obratiti pažnju i na asesoare i obuću. Kada je riječ o obući, jedna od najboljih opcija tokom ljetnih svečanosti su crne sandale (sa tanjim ili debljim kaišićima). S obzirom na to da je riječ o neutralnoj nijansi, veoma lako ih možete uvrstiti u svoj svečani stajling.

Moderni glamur


Malo glamura nikada ne može škoditi. Štaviše, ponekad je to i veoma poželjno, a jedan od veoma laganih načina da to izvedete ovog ljeta i da izgledate veoma glamurozno i moderno u svakoj prilici jeste i da birate sandale koje su ukrašene nitnama.

U centru pažnje


Vjerovatno ne postoji boja, koja će vas odmah staviti u centar pažnje, kao što je to crvena! I, ukoliko baš i ne preferirate komade garderobe u vatrenoj nijansi, jedan od načina da i dalje privučete pažnju, a da ne budete previše upadljive, svakako su crvene sandale. Idealne za kombinovanje sa svim ljetnim bojama, garancija su da će vas svi primijetiti, gdje god se pojavite.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info