Haljina koju svi vole (i 15 načina da je nosite)

0

Haljina je komad garderobe koji uvijek rado nosimo, bez obzira na godišnje doba i vremenske prilike. U njoj se osjećamo udobno i privlačno, ali postoji i model koji skoro pa svi najviše preferiraju, a to je midi haljina.

Zašto? Zato što se ona može nositi u svim prilikama (naravno, u zavisnosti od modela), zato što je veoma udobna i zato što postoji model za svaku figuru. U zavisnosti od materijala, možete pronaći i midi haljinu za odgovarajuće godišnje doba, a mi vam ovaj put donosimo petnaest prekrasnih ljetnih primjera.

Haljina na kopčanje


Haljine na kopčanje veoma su popularne tokom ljetne sezone, a ni ova nije izuzetak. Ovdje bismo izdvojile model kod kojeg dugmad nisu klasično, ravno postavljena već samoj haljini daju upečatljiviji i moderniji izgled tako što su postavljena sa strane.

Plisirana haljina


Možemo reći kako je ovdje riječ o poluplisiranom stilu, jer je plisirana samo suknja, dok je gornji dio ravan i blago pripijen uz tijelo. Ukoliko vam je potrebna haljina za svečane prilike, onda je to ova. Boja? Ne morate uvijek birati crno ili teget – bordo će odraditi isti posao, a mnogo je upečatljivija.

Mornarski stil


Ljeto je gotovo pa nezamislivo bez popularnog mornarskog stila, a koji najćešće odlikuju razdragane pruge svjetlijih i tamnijih nijansi. Upravo takva je i ova haljina, veoma je privlačna i baš idealna za ljeto, a možete je nositi u svim prilikama. Da biste je dodatno istaknule, ali i učinile ovaj mornarski stil još upečatljivijim, dodajte crvene asesoare (sandale i naušnice odličan su izbor).

Visoki struk


Komadi garderobe sa visokim strukom idealni su za dame sa oblinama, kao i za nešto niže žene, jer pomažu da se prikriju određeni nedostaci na tijelu te dodaju par centimetara samoj figuri. A tu ni haljine nisu izuzetak – modeli sa visoko postavljenim strukom stvoriće isti efekat kao što bi to uradile pantalone, šorcevi, farmerice ili suknje sa visokim strukom.

Haljina na preklop


Ovo je još jedan model haljine koji se uvijek preporučuje damama sa oblinama i onima koje su nešto niže. Ona pomaže da se postigne isti efekat kao sa haljinom koja ima visoko postavljen struk, samo je ovdje to još lakše – vi same određujete koliko visoko (ili nisko) ćete podesiti preklop, jer to dozvoljava podesivi struk ove moderne haljine.

Cvjetni dezen


Jedno je sasvim sigurno: cvjetni dezen najpopularniji je dezen na svijetu, bez obzira na sezonu. Možete ga pronaći na svim mogućim komadima garderobe i asesoarima, a haljina je samo jedan način na koji ga možete uvrstiti u svoj stajling ove sezone.

Košulja haljina


Ukoliko volite košulje, onda je veoma velika vjerovatnoća da ne propuštate priliku da u svoj stajling uvrstite i popularnu ljetnu haljinu u ovom stilu odnosno košulja haljinu. Ovo je veoma moderan model haljine, a možete je nositi u svim prilikama (naravno, ukoliko je riječ o modelu koji seže do pola lista ili duže).

Haljina na jedno rame


Ovo često može biti prilično “škakljivo”, jer ovaj model haljine i ne možete nositi baš u svim prilikama. Međutim, to se takođe može riješiti na veoma jednostavan i upečatljiv način i to tako što ćete birati one modele koji su ukrašeni mašnom na ramenu. Na taj način, sasvim obična haljina na jedno rame postaje prava koktel haljina koja odgovara gotovo svim prilikama, a posebno svečanim.

Nezaobilazna čipka


Tako nježan i privlačan materijal pa i nije čudo zašto ga veoma rado nosimo. Jedan od načina da čipku uvrstite u svoj svakodnevni stajling jeste i da birate midi haljinu od ovog materijala. Mađutim, ne morate se voditi time da haljina mora biti u potpunosti skrojena od čipke – biće sasvim dovoljno, a i dalje veoma upečatljivo i privlačno, ukoliko birate haljine koje su ukrašene detaljima od čipke.

Slip haljina


Tako jednostavna, a opet tako efektna, slip haljina ili haljina sa tankim bretelama, odlična je opcija za sve neobavezne prilike tokom ljetne sezone. Veoma je jednostavna za stilizovanje, a ujedno ćete je veoma lako iskomobinovati sa raznim modelima sandala, papuča pa čak i patika.

Mala crna haljina


Sasvim je sigurno kako je ovo haljina koju bi svaka žena trebalo da ima. Zašto? Zato što je mala crna haljina univerzalni komad garderobe koji je tako jednostavan za stilizovanje, a možete je nositi u svim prilikama. Naravno, ovdje postoje mnogobrojne varijacije na temu, a vi birajte onaj model koji najbolje odgovara vašim preferencijama.

Haljina A kroja


Ovaj retro stil može vam pomoći da na jednostavan način istaknete sve ono što želite, ali i da prikrijete male nedostatke na tijelu. Haljina A kroja gotovo uvijek je odličan izbor, a posebno se preporučuje damama kod kojih su butine nešto izraženije. Nosimo je rado i ovog ljeta, od jutra do večeri.

Životinjski uzorak


Toliko polemike oko samo jednog urorka! Da, životinjski uzorak je stvar o kojoj se raspravlja – dok jedni tvrde kako ga nikada ne bi nosili, drugi ne propuštaju priliku da ga nose od glave do pete. A mi, treći? Pa, rado ćemo nositi haljinu sa životinjskim uzorkom, jer ona cjelokupnom stajlingu može dodati dozu glamura. Naravno, stilizovaćemo je pomoću asesoara neutralnih nijansi, a uvijek ćemo birati model haljine koji seže do pola lista. I, završavamo sa ovom polemikom jednom zauvijek!

Nježna boja


Nježne pastelne boje veoma su privlačne i tako ženstvene, ali ne morate se uvijek opredijeliti za njih kako bi vaš stajling bio upečatljiv, moderan i veoma privlačan. Odlično ćete uraditi ukoliko pastelne nijanse zamijenite puder ružičastom – ova prekrasna boja tako je nježna i blaga da će vam istovremeno osvježiti stajling i učiniti da izgledate spektakularno.

Prava ljetna


Jedan od komada garderobe koji vam mogu pomoći da dobijete veoma moderan i urban stajling tokom ljetne sezone svakako je rupičasta midi haljina. Veoma udobna i idealna za vrele ljetne dane, sigurno će vas dovesti u centar pažnje, gdje god se pojavite.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info