Orsay: 5 najmodernijih proljetnih haljina

0

Sa haljinom nikada ne možete pogriješiti i gotovo svaka žena ima bar jedan model ovog najženstvenijeg komada garderobe koji nosi u mnogobrojnim prilikama. Haljina je zaista tako posebna i mnoge od nas ne propuštaju priliku da je uvrste u svoj stajling.

Kako biste i ove proljetne sezone imale veoma moderan i upečatljiv stajling, pobrinuo se popularni modni brend Orsay, a upavo sljedećih pet haljina fantastičan su izbor za ovo proljeće.

Haljina za sve prilike


Iako je najčešće nosimo tokom ljetne sezone, ipak nećemo propustiti priliku da košulja haljinu uvrstimo u svoj stajling i tokom ovog proljeća. Veoma moderna i privlačna, ovo je haljina koju možete nositi gotovo u svim prilikama, a to je posebno slučaj kada su u pitanju modeli čija dužina seže do koljena.

Upravo takva je i ova Orsay košulja haljina, a koju veoma lako možete uvrstiti u svoj svakodnevni stajling tokom proljetne sezone, bilo da je nosite u neformalnim ili poslovnim prilikama. Prekrasni dezen i dugmad u stilu bisera samo dodatno doprinose modernom i privlačnom stajlingu.

Proljetna raskoš


Ako postoji dezen koji je apsolutno raskošan, onda je to cvjetni dezen. Zapravo, riječ je o dezenu koji je popularan tokom svih sezona, a ni proljeće nije izuzetak. Haljina ukrašena ovim divnim dezenom uvijek će vas dovesti u centar pažnje, a upravo takva je i ova Orsay haljina.

Riječ je o haljini na preklop čija je crvena podloga ukrašena bijelim, neravnomjerno raspoređenim, sitnim cvjetovima, a što je čini tako raskošnom i spektakularnom. S obzirom na to da je riječ o haljini na preklop, ona je idealna i za nešto niže dame, jer vam može pomoći da vizuelno izgledate više.

Poslovna haljina


Idealna za sve poslovne, ali i za neformalne prilike, ova Orsay haljina nas je u potpunosti oduševila. Boja koja je odlična za kombinovanje sa svim drugim bojama, stil koji će vas sigurno izdvojiti iz gomile, a odlična je i za kombinovanje sa drugim komadima garderobe.

Bez obzira da li odlučite da ovoj haljini dodate elegantni kardigan, blejzer ili pak baloner, dobićete veoma moderan i udoban stajling. Naravno, tokom toplih proljetnih dana biće sasvim dovoljno da dodate omiljene štikle, torbu i jaknu u Šanel stilu i spremne ste za nove radne pobjede.

Popularna boja


Ponekad je to teško izvesti, ali zašto bismo se i trudile da izbjegavamo prekrasne, popularne proljetne boje? Upravo jedna od njih je žuta (i sve njene nijanse), a baš ona može vam pomoći da svoj svakodnevni stajling osvježite i učinite mnogo živopisnijim i upečatljivijim.

Shodno tome, Orsay haljina boje limuna sigurno je model koji ćemo nositi ove proljetne sezone, a posebno iz razloga što se ovdje spajaju dva popularna i vanvremenska trenda: boja i stil. Plisirana suknja i dalje je u vrhu popularnosti, a zastupljena je i na ovoj Orsay haljini, što je u konačnici čini veoma modernom i trendi.

Upečatljivi dezen


Postoji tako mnogo dezena koji mogu da vaš stajling učine upečatljivijim i modernijim, a samo jedan od njih je i geometrijski dezen. Štaviše, ovaj dezen (naravno, u zavisnosti od toga kako je raspoređen) može vam pomoći i da prikrijete određene nedostatke na tijelu ukoliko ih imate.

Imale ih ili ne, ova Orsay haljina, koja neodoljivo podsjeća na stilove iz sedamdesetih godina prošlog vijeka, sigurno će privući pažnju, a najbolje od svega jeste to što je možete nositi u mnogobrojnim prilikama. Imajući u vidu da je dezen veoma zanimljiv i kombinacija dvije neutralne boje, ovu prekrasnu haljinu nećete morati ni da nešto pretjerano stilizujete – tek par diskretnih asesoara biće sasvim dovoljni.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info