ZARA kolekcija za sezonu Proljeće 2020.

0

Najpopularniji španski modni brend, ZARA, i ove sezone donosi mnoštvo modernih i urbanih komada garderobe, a koji će se pobrinuti za fantastičan stajling tokom proljetne sezone. Mali dio kolekcije za sezonu Proljeće 2020. pogledajte u galeriji ispod.

Moto jakna


Uvijek poželjna, moto jakna komad je garderobe koji vam može pomoći da od sasvim obične kombinacije dobijete fantastičnu, a odlično je možete iskombinovati sa raznim modelima farmerica i klasičnih pantalona. Doduše, nema greške ni ako je dodate suknjama.

Ova prekrasna moto jakna, boje jorgovana, u potpunosti će vam osvježiti stajling ove proljetne sezone, a s obzirom na to da je riječ o nešto neutralnijoj boji, veoma dobro će se uklopiti sa gotovo svim drugim bojama.

Maksi haljina


Haljine su najženstveniji komad garderobe i zaista ne postoji prilika u kojoj haljinu ne možete nositi (naravno, potrebno je napomenuti i to da je potrebno obratiti pažnju na sam model haljine).

Maksi haljina odlična je opcija za sve prilike tokom proljetne sezone, a to je posebno slučaj kada je riječ o modelima na kopčanje. Upravo takva je i ova ZARA haljina, a koja nas je (između ostalog) osvojila i zbog prekrasnog dezena kojim je ukrašena.

Pantalone sa visokim strukom


Pantalone su veoma često neizostavni komad garderobe, a kada je riječ o funkcionalnosti i popularnosti, onda pričamo o pantalonama sa visokim strukom.

Ovaj model pantalona odličan je iz više razloga, a posebno se preporučuje nešto nižim ženama, jer vam može pomoći da vizuelno izgledate više pa čak i vitkije. Ove ZARA pantalone sa visokim strukom ukrašene su dugmadima, što ih čini još modernijim i privlačnijim.

Asimetrična suknja


Moramo priznati kako nas je ovaj model suknje istinski oduševio, jer je riječ o modelu koji će vas sigurno izdvojiti iz mase. Suknja asimetričnog kroja i nije neka novost, ali ova sa plisiranim dijelom svakako jeste – veoma neobična i veoma upečatljiva.

Možete je kombinovati kao što biste to uradile sa bilo kojom suknjom, a s obzirom na to da je riječ o crnoj suknji, tako dobro je možete iskombinovati sa svim drugim bojama, ali i komadima garderobe (bilo da su oni dezenirani ili jednobojni).

Trapezice


Za njih se može reći kako su pravi retro komad garderobe, jer su bile ultra popularne tokom sedamdesetih godina prošlog vijeka. Međutim, ovo je modernija verzija trapezica ili zvoncara, a koje možete nositi u mnogobrojnim prilikama.

S obzirom na to da je riječ o trapezicama od nešto tamnijeg teksasa, možete ih nositi i u određenim formalnim prilikama, posebno ako odlučite da ih kombinujete sa klasičnim komadima garderobe.

Boho bluza


Boho stil je, sam po sebi, veoma opušten i ležeran, a baš takva je i ova prekrasna ZARA bluza u ovom stilu. Prekrasni cvjetni dezen uljepšaće svaku kombinaciju, a možete je veoma dobro iskombinovati čak i sa klasičnijim i elegantnijim komadima garderobe.

Imajući u vidu kako je riječ o nešto svjetlijoj bluzi, najbolje je da je kombinujete sa nešto tamnijim, jednobojnim, komadima garderobe, jer ćete na taj način dobiti odličan kontrast, a sama bluza će još više doći do izražaja.

Teksas jakna


Njena popularnost je neupitna – teksas jakna je vanvremenski komad garderobe koji nam se vraća svake proljetne sezone, a ni ova nije izuzetak.

Teksas jaknu je uvijek dobro imati, jer je možete nositi u svim neformalnim prilikama, a ovaj modni kameleon odlično se uklapa sa mnogobrojnim komadima garderobe, bilo da su oni ležerniji ili “ozbiljniji”.

Mala bijela haljina


Tako jednostavna, a tako dobra! Poput slikarskog platna, veoma dobro je možete stilizovati pomoću asesoara, ali joj i dodati druge komade garderobe (u zavisnosti od vremenskih prilika) koji će vaš stajling učiniti još upečatljivijim.

Mala bijela haljina može vam pomoći da na veoma jednostavan način osvježite svoj stajling, a model A kroja pristaje gotovo svakoj ženi.

Cigaret pantalone


Kada je riječ o elegantnim komadima garderobe, onda sigurno ne možemo zaobići cigaret pantalone. One su najelegantniji model pantalona, a možete ih nositi u svim prilikama.

Cigaret pantalone obično su dio poslovnog stajlinga, ali ih možete nositi i u neformalnim prilikama, s tim što ćete im dodati nešto ležernije i opuštenije komade garderobe.

Midi suknja


Midi suknja veoma je privlačna i ženstvena, a idealna je za tople proljetne dane. Možete je kombinovati na tako mnogo načina i nositi u svim prilikama.

Naravno, s obzirom na to da je proljetna sezona, cvjetni dezen je pun pogodak, a tamna midi suknja ukrašena bijelim cvjetovima veoma je upečatljiva i privlačna.

Uske farmerice


Uske farmerice su komad garderobe koji možete nositi u svim neformalnim prilikama, a jednako dobro pristaju svim ženama (naravno, bitno je da odaberete model koji odgovara vašoj figuri). Ono što je poželjno uraditi, jeste da uske farmerice kombinujete sa nešto širim i, eventualno, dužim gornjim dijelom.

Ovdje postoji više opcija i mada su tamne uske farmerice među popularnijima, tokom proljetne sezone možete se odlučiti i za nešto svjetlije modele – popularne i moderne, pobriniće se da vaš stajling izgled svježije i privlačnije.

Maksi košulja


Sigurno je postoji žena koja nema bar jednu košulju u svom modnom repertoaru i to je sasvim razumljivo, imajući u vidu činjenicu kako se ovaj komad garderobe može nositi gotovo u svim prilikama.

Klasične košulje uvijek su odlična opcija, a tokom proljetne sezone možete se odlučiti i za predimenzionirane ili maksi modele koje odlično možete iskombinovati sa uskim farmericama i helankama.

Baloner


Ovaj modni klasik je neprevaziđen, a oduvijek je bio (i ostao) rezervisan za žene koje imaju dobar ukus. Tako jednostavan, a opet tako funkcionalan, baloner je najpopularniji mantil koji veoma rado nosimo tokom svake proljetne sezone (ništa manje nije popularan ni tokom jeseni).

Klasični modeli balonera (obično su boje pijeska) su i među najpopularnijima – njihov kroj i boja biće odličan “dodatak” svakoj kombinaciji, bilo da želite da postignete elegantan, poslovan ili neformalan stajling.

Košulja haljina


Iako je košulja haljina komad garderobe koji je najčešće zastupljen u ljetnim kombinacijama, često je možemo nositi i tokom proljetne sezone, posebno kada su u pitanju topli proljetni dani.

Ona je veoma udobna, a kada je riječ o modelima koji sežu do pola lista, onda ih možete nositi u mnogobrojnim prilikama. ZARA bijela košulja haljina idealna je za proljetnu sezonu, a stilizovati je možete jednako dobro kao što biste to uradile i sa malom bijelom haljinom.

Kilote


Ove popularne pantalone veoma su zgodne za toplije proljetne dane, a sigurno ćete ih nositi i tokom ljeta. Zapravo, s obzirom na to da su ove ZARA kilote u mornarskom stilu, možda ćete ih i više nositi tokom ljetne sezone, mada su i topli proljetni dani idealno vrijeme da ih uvrstite u svoj stajling.

Veoma elegantne i upečatljive, ove kilote možete kombinovati sa raznim modelima majica, bluza i košulja, a jedino pravilo koje bi trebalo da poštujete jeste da gornji dio kombinacije ne bude dezeniran i, eventualno, da bude nešto uži u odnosu na same pantalone.

Teksas suknja


Komadi garderobe od teksasa uvijek su popularni, a to se u prvom redu odnosi na pantalone i jakne od ovog materijala. Međutim, za njima ne zaostaju ni suknje, a koje su jedan od vodećih trendova tokom proljetne sezone.

Teksas suknju veoma dobro možete iskombinovati sa klasičnim, ali i ležernijim komadima garderobe, sve u zavisnosti od toga kakav stil želite da postignete. Teksas suknja (u ovom slučaju od tamnog teksasa), košulja i klasične salonke odlična su poslovna kombinacija. S druge strane, svjetlija teksas suknja, majica i Converse patike kombinacija je koju možete nositi u svim neformalnim prilikama.

Bijele farmerice


Kako nam se prikradu topli dani, tako nam u prvi plan dolaze i bijele farmerice. Popularne i moderne, tako lako ih možete uvrstiti u svakodnevni stajling, a kombinacije s njima su zaista mnogobrojne.

Štaviše, ove ZARA bijele farmerice neodoljivo podsjećaju na klasične modele bijelih pantalona pa, shodno tome, možete ih nositi i u nešto formalnijim prilikama.

Bluza sa karnerima


Karneri su, takođe, jedan od onih trendova koje možete pronaći gotovo na svim komadima garderobe, ali i na asesoarima (ogrlice, narukvice, torbe…). Međutim, najčešće ćete ih vidjeti na bluzama, košuljama i suknjama, a upravo bluza sa karnerima odlična je opcija za proljetnu sezonu.

Veoma dobro je možete iskombinovati sa suknjama olovka kroja i cigaret pantalonama (idealno za posao), ali i sa farmericama i helankama (kombinacija koja je odlična za neformalne prilike).

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info