5 najelegantnijih kratkih frizura svih vremena

0

Kratke frizure su veoma privlačne te, u zavisnosti od teksture kose i oblika lica, fantastično stoje svim ženama.

Ukoliko želite da promijenite dužinu kose i da izgledate elegantno i ultra moderno, predlažemo frizure sa sljedeće liste – one su svestrane, sofisticirane i svima dobro stoje.

Zaobljena


Ovaj stil jedan je od najpopularnijih i najmodernijih, a lepršavi vrhovi mu daju mekoću i dozu glamura. Volumen na vrhu i sa strana pomaže da se balansira duguljasti oblik lica. Odlična je za sve oblike lica, mada ako imate okrugli oblik, trebaće vam više vremena da je stilizujete. Preporučuje se da prilikom feniranja koristite četku u obliku vesla, jer ćete na taj način dobiti željenu strukturu. Za stajling koristite kremu za kosu.

Piksi


Ukoliko imate blago kovrdžavu ili talasastu kosu, prigrlite njenu teksturu u obliku razbarušene piksi frizure. Najbolje je da ona bude bar centimetar duža od klasičnog piksi stila, a preporučuje se da sa strana bude blago kraća u odnosu na vrh. Za dodatnu teksturu i učvršćivanje, vrhove blago uvijte koristeći kremu za kosu.

Stepenasta


Ona je veoma kratka sa strana i pozadi, a naprijed je duža, sa stepenastim pramenovima. Ovaj stil je prilično svestran i funkcioniše kod svih tekstura kose, osim kod rijetke. Ukoliko imate kovrdžavu kosu, prednji dio možete izravnati koristeći peglu za kosu. Pored toga, na pomenuti dio možete nanijeti kremu ili gel i stilizovati ga po želji ili ga pak možete zabaciti unazad.

Ekstravagantna


Dužina ovog stila sa strana i pozadi je oko 2.5 centimetara, a gornji pramenovi, koji su dugi između 15 i 17 centimetara, obezbjeđuju željeni volumen i teksturu. Zašto je ova frizura odlična? Zato što je kratka, ali ne i toliko kratka da sa nestrpljenjem čekate da vam kosa poraste. Pored toga, toliko je svestrana da s njom možete uraditi što god poželite. Odlična je za sve oblike lica i teksture kose.

Nježna


Nježnija, duža verzija piksi frizure koju obožavaju mnoge žene. Jedan od razloga za to je i osjećaj koji ona može pružiti – osjećaćete se poput neke slavne ličnosti. Takođe, veoma je svestrana i funkcioniše kod svih oblika lica i tekstura kose. Šiške sežu do obrva, ali su blago prebačene ustranu i ušuškane iza ušiju, jer se na taj način “omekšavaju” oštrije crte lica. Idealna je za večernje izlaske, ali nećete pogriješiti ni ako je nosite u dnevnoj varijanti.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info