15 fantastičnih proljetnih kombinacija sa džemperom i košuljom

0

Za odličnu kombinaciju ove sezone nije vam potrebno tako mnogo komada garderobe. Omiljene pantalone ili suknja u kombinaciji sa košuljom i džemperom dobitna su kombinacija – elegantno, privlačno i, najvažnije od svega, veoma udobno. Evo i kako ih možete nositi ove sezone.

Nježna boja


Jedan od najlakših načina da vaš stajling izgleda privlačnije i zanimljivije jeste da birate komade garderobe koji su nježnijih nijansi. Primjera radi, džemper u puder ružičastoj ili pastelnoj ružičastoj odličan je izbor ukoliko vam je cilj da izgledate moderno, a ovu boju možete veoma dobro iskombinovati sa svim neutralnim nijansama. Pored toga, ukoliko ga kombinujete sa bijelom košuljom, samo ćete dodatno naglasiti njegovu privlačnost.

Karirana košulja


Karirana košulja je komad garderobe koji ima gotovo svaka žena, a zaista je odlična za kombinovanje sa pantalonama i farmericama. Isto tako, ništa manje nije privlačna ni kombinacija karirane košulje i jednobojne suknje. Kada je riječ o kombinaciji karirane košulje i džempera, odlična ja opcija da se držite sličnih boja, jer nećete izgledati nezgrapno i prešareno.

Kardigan


Za kardigan se može reći da je (tehnički) vrsta džempera, a možete ga pronaći u raznim modelima i veličinama. Bez obzira da li se odlučite za duži (maksi kardigan), srednje dužine (midi kardigan) ili klasični, kratki karadigan, možete ga veoma lako uvrstiti u svakodnevni stajling. Naravno, jedna od najjednostavnijih kombinacija jeste da kardigan kombinujete sa košuljom i farmericama (ili klasičnim pantalonama).

Rolka


Rolka je veoma funkcionalan i praktičan komad garderobe, a možete je nositi u svim prilikama. Možda i jeste nesvakidašnje, ali džemper sa rol kragnom možete iskombinovati i sa košuljama. Ukoliko se odlučite da svemu ovome dodate iscijepane farmerice, dobijate veoma moderan stajling. Što se tiče obuće, birajte model u zavisnosti od trenutnih vremenskih prilika vani.

Podudaranje


Uvijek ćete odlično postupiti ukoliko odlučite da košulju kombinujete sa asesoarima odnosno ukoliko se oni podudaraju. To nije tako teško za izvesti, a veoma je privlačno i efektno. Kariranu košulju veoma lako možete upariti sa marama i šalovima, a da upotpunite kombinaciju, dodajte i zanimljivi šešir ili torbu.

Privlačni detalj


Životinjski uzorak veoma je popularan i privlačan, a možda je i najbolje da ga nosite u obliku detalja odnosno da se odlučite za asesoare od ovog uzorka. Torba od vještačke leopardove kože uvijek je odličan izbor, ali ništa manje nisu popularne cipele ili marame sa životinjskim uzorkom. Jedno je sigurno – upravo ovaj uzorak može vašoj svakodnevnoj kombinaciji pomoći da izgleda mnogo modernije i efektnije.

Izdvojite se iz mase


Kako biste se najlakše izdvojili iz mase i izgledali veoma moderno i privlačno, birajte džempere koje ne nosi baš svako. Šta to znači? Uvijek možete izabrati džemper koji je u nekoj od nježnih boja (kao što je boja breskve) i kombinovati ga sa svim neutralnim nijansama (a pri tome mislimo na crnu, teget, bijelu, smeđu i bordo). Ovo je veoma jednostavan način da izgledate veoma urbano i jako moderno.

Crno i bijelo


Ovo je kombinacija sa kojom nikada ne možete pogriješiti. Štaviše, ovo je i jedna od onih kombinacija koju možete nositi kada ne znate šta da obučete. Ona odgovara svim prilikama (ipak je potrebno uzeti u obzir i komade garderobe koje kombinujete), a bijela košulja u kombinaciji sa crnim džemperom pun je pogodak. Dodajte crne pantalone i bijeli blejzer i to je to. PS: torba sa životinjskim uzorkom će ovu kombinaciju učiniti zanimljivijom.

Kratki džemper


Kratki džemper je odličan za kombinovanje sa košuljama, ali i sa drugim komadima garderobe (posebno sa onima koji imaju visoki struk – bilo da je riječ o pantalonama ili suknjama). Pored toga, veoma lako ga možete kombinovati i sa farmericama, ali i nositi u svim prilikama. Moramo priznati da izgleda veoma moderno i totalno šik.

Poslovna kombinacija


Suknja i košulja stvaraju odličnu poslovnu kombinaciju, ali to je kombinacija koju možete nositi i u svim drugim prilikama. Džemper sa pepito uzorkom samo će poboljšati ovu kombinaciju i učiniti je udobnijom i modernijom, a pepito uzorak veoma lako možete kombinovati i sa drugim uzorcima, a da ne izgledate nezgrapno (jedan od njih su i sitne tufne).

Asesoari


Ukoliko nosite džemper i košulju, nemojte misliti da ovdje ne možete dodati i par zanimljivih asesoara, a prvenstveno mislimo na nakit. Jedan od njih svakako je veća i zanimljiva ogrlica koju ćete prebaciti preko džempera. Upravo ovaj komad nakita može vam pomoći da vaša kombinacija izgleda luksuznije i modernije.

Suknja i džemper


Džemper i košulju možete kombinovati i sa suknjama, a to posebno dobro izgleda ukoliko je riječ o lepršavoj suknji sa visokim strukom. Isto tako, džemper i košulju možete kombinovati i sa drugim modelima suknji, a ukoliko se odlučite da ih nosite u kombinaciji sa mini suknjom, tada dodajte i popularne čizme preko koljena.

Tufne na kvadrat


Tufne su veoma popularan uzorak te ih možete pronaći, bukvalno, na svim komadima garderobe. A nećete pogriješiti ni ako kombinujete košulju i džemper koji imaju ove popularne tačkice. Ovdje bi najbolje bilo da stvorite balans na taj način što će na jednom komadu garderbe biti velike tufne, a na drugom male. Veoma moderno i jako privlačno.

Teksas košulja


Teksas košulja je idealna za svakodnevne prilike, a ako je kombinujete sa džemperom i kariranim pantalonama, to je kombinacija koju možete nositi čak i na posao. Ukoliko je riječ o tamnijm bojama košulje, džempera i pantalona, najbolje je da dodate par svjetlijih asesoara (crvena torba i štikle odlična su opcija), kako ne biste izgledali monotono.

Sportska kombinacija


Džemper i košulju možete nositi i u sportskim kombinacijama, a da biste najlakše postigli ovaj stajling, kombinujte ih sa uskim farmericama i patikama. Postupićete jednako dobro ukoliko se umjesto farmerica odlučite za helanke, ali imajte na umu da je potrebno da košulja bude nešto duža nego što je to uobičajeno.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info