16 fantastičnih načina da nosite bluzu s mašnom ovog proljeća

0

Ukoliko vam je bio plan da ove sezone malo obnovite garderobu (bar kada je riječ o bluzama), a želite da izgledate moderno, elegantno i prefinjeno, onda birajte bluzu s mašnom. Jedan od najvećih trendova sedamdesetih godina prošlog vijeka ponovo je našao put do ormara žena širom svijeta.

Kada je riječ o bluzi s mašnom, za njeno nošenje vrijedi samo jedno jednostavno pravilo, a to je da ostatak kombinacije bude jednostavan – u suprotnom ćete izgledati kao da nosite kostim. Što se tiče same mašne, nju možete vezati, ali i ne morate – u svakom slučaju ćete izgledati moderno. Uostalom, pogledajte u nastavku.

Za sve prilike


Bluza s mašnom svestran je komad garderobe koji veoma lako možete kombinovati skoro sa svim drugim komadima garderobe, ali i nositi je u svakodnevnim prilikama.

Jedan od načina da je nosite ove sezone jeste i da je kombinujete sa ultra popularnim kožnim helankama. Dodajte lagani proljetni mantil, obujte štikle (koje ćete birati u zavisnosti od tretnutnih vremenskih prilika) i ne zaboravite torbu (strukturisana torba uvijek je odličan izbor).

Poslovno, a privlačno


Bluzu s mašnom možete nositi i u poslovnim prilikama. Veoma lako je možete kombinovati sa širokim pantalonama, a ako birate crnu bluzu, onda su bijele pantalone odlična opcija (posebno one sa vertikalnim prugama).

Što se tiče obuće, stileto štikle su sjajna opcija u ovoj kombinaciji, ali nećete pogriješiti ni sa baletankama.

Romantika


Ta divna, velika mašna tako je romantična i privlačna da bi stvarno bila šteta da je ne uvrstite u svoj proljetni stajling.

Imajući u vidu da će ona privući svu pažnju, ostatak kombinacije može biti i jednostavan odnosno nema potrebe za nekim pretjeranim stilizovanjem. Diskretne naušnice sigurno će se dobro slagati sa ovom bluzom, a dodajte i manju torbu.

Zavodnica


I to ne bilo kakva već baš moderna! A to možete postići tako što ćete kombinovati bluzu sa mašnom i blago lepršavu midi suknju.

Ovo je veoma elegantno, a tako privlačno i moderno! Takođe, jedna je od onih kombinacija koju možete nositi baš u svim prilikama, a sigurno ćete privući pažnju.

Za svježiji dan


Proljetni dani mogu biti veoma svježi i prohladni, ali to ne znači da bluzu s mašnom ne možete nositi i tokom tih dana. Bitno je samo kako je kombinujete.

Odlično ćete uraditi ako se odlučite za farmerice i gležnjerice, a nema greške ni ako preko bluze prebacite prsluk ili kardigan. Naravno, duži blejzer svakako je poželjna opcija.

Komplementarne boje


Tamne nijanse zelene tako su lijepe i privlačne, a riječ je o neutralnim bojama koje se mogu kombinovati sa svim drugim nijansama.

Veoma dobro ćete izgledati ukoliko odlučite da tamnije nijanse zelene kombinujete sa ultra popularnom blijedo ružičastom odnosno puder ružičastom. Ovo je tako nježno i privlačno, a pomoći će vam da izgledate skladno i jako elegantno.

Najromantičnija boja


Zadržaćemo se još malo na puder ružičastoj – ako postoji romantična boja, onda je to ova! Tako nježna, blaga i prijatna oku, možete je naći na svim komadima odjeće, ali i na svim modelima obuće.

Veoma je zahvalna za kombinovanje, a bluza u ovoj nijansi pun je pogodak. Takođe, ovo je i najpopularnija proljetna boja pa je to i još jedan od načina na koje možete izgledati veoma moderno ove sezone.

Sedamdesete


Nemojte misliti da nećete izgledati moderno ukoliko se odlučite za retro izgled. Ne, daleko od toga – sedamdesete i osamdesete godine prošlog vijeka veoma su inspirativne, a svake sezone se bar jedan komad garderobe, koji je bio popularan u tim dekadama, ponovo vraća i postaje veoma popularan.

Takav je slučaj i sa zvoncarama (trapezicama) koje su već više sezona veoma moderne i popularne. A idealne su za kombinovanje sa bluzama sa mašnom.

Važni detalji


Nikada, ali baš nikada ne bi trebalo da izlazite van bez asesoara. Zašto? Zato što vam upravo ovi mali detalji mogu pomoći da od sasvim obične i monotone kombinacije stvorite ultra privlačnu i modernu.

Primjera radi, torba sa životinjskim uzorkom sigurno će obogatiti vaš svakodnevni stajling, a za njom ništa manje ne zaostaju ni cipele sa životinjskim uzorkom. I, ako kombinujete ove uzorke, bitno je da oni budu isti ili bar veoma slični. Naravno, nemojte pretjerivati.

Nepogrešiva kombinacija


Ovo zaista svi znaju: kombinacija crne i bijele je nepogrešiva i idealna za sve prilike. Veoma lako je možete uvrstiti u svakodnevni stajling, a bijela bluza sa crnom mašnom pravo je osvježenje.

Ukoliko želite da nastavite u istom tonu, birajte crne pantalone i crne štikle. Naravno, možete dodati i crnu torbu, mada bi crvena ili žuta u ovoj kombinaciji bile pun pogodak.

Skladno i ženstveno


Uvijek bi trebalo da težite tome da vaša dnevna kombinacija izgleda skladno. Bluza s mašnom vam može u tome malo pomoći, a ako je kombinujete sa klasičnim sivim pantalonama, to ćete i postići.

Birajte bluzu s mašnom koja je u puder ružičastoj nijansi (ili nekoj nježnoj, pastelnoj boji), jer tada možete dodati još par komada garderobe koji su u neutralnim nijansama. Popularni, crni blejzer bez rukava samo je jedna od opcija, a nema greške ni ako dodate baloner.

Jednostavno, a efektno


Da biste dobili veoma efektan stajling, ponekad nije uopšte potrebno mnogo komada garderobe ni asesoara.

Štaviše, jednostavno je uvijek poželjno, a evo kako možete izgledati fantastično uz samo dva komada garderobe: bluzu s mašnom kombinujte sa pantalonama sa visokim strukom. Možete se držati opcije puder ružičasta bluza – crne pantalone, ali to vam ne mora biti glavno mjerilo.

Uske farmerice


Bluza s mašnom veoma dobro se slaže i sa popularnim uskim farmericama. Ukoliko želite da ovaj stajling izgleda što efektnije i što privlačnije, dodajte crvene štikle ili štikle boje kože.

One vam mogu pomoći da napravite potrebnu razliku i da osvježite ovaj stil, posebno ukoliko birate tamnije farmerice i bluzu u nekoj od nježnih pastelnih boja.

Mini suknja


Ništa manje nije popularna ni kombincija bluze s mašnom i mini suknje, pogotovo tokom toplijih proljetnih dana.

Naravno, mini suknju sigurno nećete nositi na posao, ali je možete veoma lako ukombinovati u neobaveznim prilikama. Dodajte blejzer (najpopularniju proljetnu jaknu) i torbu i spremni ste.

Crvena je hit


Crvena je tako privlačna i moderna boja te zaista nema potrebe da je izbjegavate. Naravno, veoma rijetke žene se odluče da je nose od glave do pete, ali to i nije cilj ove boje.

Njen glavni cilj je da privuče pažnju i pomogne vam da dodatno istaknete cjelokupni stajling, a crvena bluza s mašnom odlična je opcija koju ovog proljeća veoma lako možete kombinovati i sa farmericama sa visokim strukom.

Tufne


One su tu, one su se vratile, one su popularnije nego ikad prije (mada mi imamo osjećaj kako nikada nisu ni bile demode).

Bez obzira da li se odlučite za sitnije ili krupnije, tufne su jedan od najpopularnijih proljetnih trendova koji možete pronaći na svim komadima garderobe. Bluza s mašnom samo je jedan od njih, a veoma je privlačna te je možete nositi u svim prilikama.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info