Ovo su cipele koje će na proljeće zamijeniti baletanke

0

Drage baletanke, vrijeme je da malo zaboravimo na vas i da biramo malo moderniju verziju. Iako ih volimo i iako su jako udobne i odlične u svim prilikama, ovo će biti godina malo elegantnije verzije, a radi se o Meri Džejn cipelama.

Mada su pomalo retro, nikada nisu bile popularnije, a modni stručnjaci predviđaju da će u potpunosti zamijeniti baletanke tokom proljeća koje je pred nama. Donosimo petnaest najzanimljivijih modela.

Neizostavni uzorak


Iako će ove godine u prvom planu biti komadi garderobe, asesoari i obuća sa zebra uzorkom, leopard uzorak je klasika od koje nećemo odustati tako lako. A jedan od najlakših načina da ga uvrstite u svakodnevni stajling jeste u vidu obuće ili asesoara, ako što su marame i torbe.

Bordo princeza


Kao jedna od neutralnih boja, bordo se veoma dobro može iskombinovati sa svim drugim bojama. Ova tamna verzija crvene ponaša se kao crna, već par sezona je pravi hit, a obuća u ovoj raskošnoj boji uvijek privlači pažnju.

Niska blok peta


Modeli obuće sa blok petom mnogo su zgodniji u odnosu na klasične stileto štikle, jer nam pružaju bolju podršku prilikom hoda. Niska blok peta još je i bolja opcija, jer će vam pomoći da dobijete elegantan stajling, a sigurno ćete hodati s lakoćom, od jutra do večeri.

Lakovana koža


Mada je jedno vrijeme bila demode, ipak se ponovo vraća, možda čak i pomalo stidljivo. Ono stoji da lakovane cipele nećete nositi baš uvijek i u svim prilikama, a u onima kojima hoćete, birajte Meri Džejn opciju.

Upečatljiva boja


Jedni je zovu živi koral, a drugi samo koral. Kako god da je zovete, ova boja je veoma privlačna i upečatljiva. Odlično se slaže sa mnogim drugim bojama, uvijek će vas dovesti u centar pažnje, bilo da birate neki od komada garderobe na kojima je ona zastupljena, asesoar ili pak cipele.

Omiljena proljetna boja


A kada je riječ o bojama, ne smijemo izostaviti ni jednu od najpopularnijih proljetnih boja – puder ružičastu. Ovo je jedna od onih boja koja svakoj ženi dobro stoji, veoma je nježna, privlačna i pomalo romantična, a tako moderna i popularna. I, da, ne postoji prilika u kojoj je ne možete nositi.

Moderni retro


Moramo priznati kako su retro komadi garderobe doživjeli pravi bum (trapezice, plisirana suknja, zvonasti rukavi…), a za njima ne zaostaju ni razni modeli obuće. Već ranije smo pomenuli blok petu – ona je klasični predstavnik retro stila, kada je riječ o obući, a drugi je i teksturisna ili lomljena koža. Iako retro i dalje je veoma moderno i popularno.

Plavi antilop


Koliko je plavi antilop i cipele od njega popularan? Pa, dovoljno je reći da postoji i pjesma o njima (Blue Suede Shoes), a plave cipele od antilopa sigurno će vam osvježiti stajling. Jednako dobro se slažu sa neutralnim i jarkim bojama pa nema brige oko kombinovanja.

Zlatno ružičasta


Obično smo navikle da je viđamo kao boju kose, ali ništa manje nije popularna ni kada su u pitanju komadi garderobe i obuća. Veoma nježna i privlačna, zlatno ružičasta uvijek će vas izdvojiti iz mase, bez obzira na način na koji je nosite.

Zmijska koža


Mada ga mnoge žene i izbjegavaju, dezen zmijske kože jedan je od trenutno najpopularnijih dezena iz životinjskog carstva. Najćešće ćete ga vidjeti na torbama ili remenima, ali ni obuća nije izuzetak. Štaviše, upravo ovaj dezen cjelokupnom stajlingu može dodati i dozu glamura (naravno, samo ako se pravilno iskombinuje).

Šljokice


Ah, šta je život bez šljokica? Pa, recimo siv. Bez obizra da li vam je cilj da budete disko kraljica ili želite da se istaknete u svečanim prilikama, Meri Džejn cipele sa šljokicama će vam pomoći u tome. Mi ih jednostavno obožavamo!

Duge noge…


Gotovo svaka od nas želi da izgleda više i vitkije. Dobro, visoke dame vjerovatno i ne, jer u startu imaju prednost, a za sve nas “male žene”, modeli obuće sa šiljatim vrhom i boje kože pravi su blagoslov. Pomažu nam da na veoma jednostavan način dodamo par centimetara našoj silueti, što je i više nego poželjno u svim prilikama.

Kolor bloking


Da, ne morate se oslanjati samo na komade garderobe kako biste kolor bloking uvrstile u svoj stajling – ponekad vam i određeni modeli obuće mogu pomoći u tome. A najjednostavniji kolor bloking (slaganje kontrastnih boja) dobijate kombinovanjem crne i neke od nijansi bijele, a upravo ove Meri Džejn cipele to i postižu.

Neočekivani print


Na tržištu možete pronaći razne komade garderobe i modele obuće koji su obogaćeni printovima, a ovaj je potpuno neočekivan – kravlje šare nikada nisu bile modernije i popularnije, a to je posebno slučaj kada je riječ o obući.

Metalik


I, na kraju, metalik verzija Meri Džejn cipela, a koje su tako odlične za večernje izlaske i neobavezna druženja. Najbolje ćete uraditi ako ih kombinujete sa nešto tamnijim komadima garderboe (recimo, uskim tamnim farmericama), jer će u tom slučaju najbolje doći do izražaja.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info