Nevjerovatno moderne proljetne kombinacije za dame sa jačim oblinama

0

Sigurno vam je glavni cilj, kada je riječ o garderobi, da vam uvijek bude udobno u onome što nosite. I tako i treba da bude. Međutim, zašto ne spojiti udobno i moderno? Kako biste to i postigli, neka vam sljedeća galerija služi za inspiraciju.

Trendovske boje


Iako se većina žena koje imaju obline drži podalje od odvažnih boja, to je veoma velika greška. I vama boje stoje odlično, a nikada nemojte bježati od trendovskih nijansi. Ukoliko ipak ne volite svjetlije boje, onda birajte zagasitije tonove.

Tamnija nijansa žute odličan je način da nosite ultra popularnu proljetnu boju, a u kombinaciji sa smaragd zelenom (druga najpopularnija boja ovog proljeća) dobijate veoma privlačnu kombinaciju. Dakle, samo naprijed!

50 nijansi teksasa


Teksas je jedan od onih materijala koje možete nositi gotovo u svim prilikama, a veoma lako ga možete iskombinovati i sa klasičnim komadima garderbobe. Međutim, ništa manje nije privlačno ni moderno kombinovanje različitih komada garderobe od teksasa pa ga možete nositi od glave do pete.

Ako odlučite da ga na taj način uvrstite u svoj proljetni stajling, najbolje bi bilo da kombinujete slične nijanse ovog popularnog materijala, jer na taj način sigurno nećete pogriješiti.

Cvjetni dezen


Ima li išta ljepše od cvijeća, a posebno kada je riječ o komadima garderobe sa cvjetnim dezenom? Ovaj popularni print uvijek dolazi u prvi plan tokom proljetne sezone, a možete ga vidjeti (bukvalno) na svim komadima garderobe.

Suknja sa visokim strukom samo je jedan od načina da ga uvrstite u svoj svakodnevni proljetni stajling (i opet, nosićete dva popularna proljetna trenda).

Idemo na posao!


Iako su farmerice komad garderobe koji najčešće nosimo u neobaveznim prilikama, postoje i modeli koje (bez problema) možete nositi i na posao.

Naravno, bitno je obratiti pažnju na model i kroj farmerica (sigurno se nećete pojaviti na poslu u iscijepanim farmericama), a najmudrije je da birate tamnije nijanse (bilo da se radi o teget, crnoj ili sivoj).

I helanke su super


Bez obzira na sve, helanke su veoma udoban komad garderobe, a koji možete nositi u svim neobaveznim situacijama.

Naravno, ovdje je bitno poštovati samo jedno pravilo: gornji dio garderobe mora biti duži (ne bi bilo zgoreg ni da bude i malo širi, jer ćete na taj način najlakše stvoriti proporciju između gornjeg i donjeg dijela tijela. Takođe, to vam može pomoći i da izgledate malo vitkije).

Teksas jakna


Svestrana i veoma praktična, teksas jakna je komad garderobe koji tako rado nosimo tokom proljetne sezone.

Na tržištu se mogu naći mnogobrojni modeli ovog popularnog komada garderobe, a neke od njih možete kombinovati i sa klasičnim komadima, a kao što su suknja olovka kroja, suknja A kroja, haljina na preklop ili klasične pantalone.

Dašak sedamdesetih


Najpopularnije pantalone iz prošlog vijeka (tačnije, iz sedamdesetih godina prošlog vijeka) nisu ništa manje moderne i popularne dan danas.

Svestrane zvoncare (ili trapezice) možete nositi gotovo u svim prilikama, a jednostavne su za kombinovanje sa drugim komadima garderobe. A, s obzirom da ste vi dama sa oblinama, bilo bi najbolje da birate modele sa visokim strukom.

Visoki struk


Kad već pričamo o visokom struku, onda je bitno napomenuti da vam upravo ovaj kroj može pomoći da izgledate malo vitkije (jer će na najlakši način pomoći da se “uvuče” stomak), ali i par centimetara više.

Lepršava suknja sa visokim strukom posebno je pogodna za dame koje imaju dva problematična područja -stomak i butine. Pored toga, ovaj model suknje možete veoma lako iskombinovati sa rolkama, bluzama, majicama i košuljama.

Haljina na preklop


Haljina ne preklop pravi je blagoslov (pogotovo za dame sa oblinama)! Idealna za toplije dane, mada postoje modeli koji su prilagođeni i nešto hladnijim sezonama i danima, možete je nositi u svim prilikama (naravno, u zavisnosti od modela).

Upravo njen podesivi struk je ono što je čini tako odličnom, a možete je kombinovati sa blejzerima, kožnim jaknama ili balonerom.

Trendovske pantalone


Ukoliko želite da pratite trendove, onda ovog proljeća birajte pantalone sa cvjetnim uzorkom. A kako biste nosili dva popularna trenda, neka to onda budu cigaret pantalone sa cvjetnim uzorkom.

Ovo je veoma moderan i elegantan komad garderobe koji možete nositi u mnogobrojnim prilikama, a može vam pomoći da u potpunosti osvježite svoj proljetni stajling.

Suknja olovka kroja


Svaka zaposlena žena sigurno ima bar jednu suknju olovka kroja. Ona je idealna za poslovne i sve druge formalne prilike, a odlična je za kombinovanje sa bluzama, majicama i košuljama.

Bitno je naglasiti da postoji i model za svaku figuru, a ovdje pogledajte koji model vama najbolje odgovara.

Klasične cigaret pantalone


Kao što već napomenusmo, cigaret pantalone veoma su moderne i popularne, a idealne su za sve prilike te ih, bez problema, možete nositi i na posao.

Apsolutno nikada nećete pogriješiti sa crnim cigaret pantalonama, ali isto tako su privlačne i one u bojama (primjera radi, tamno crvene odlična su opcija, a žute su sigurno pun pogodak).

Široke pantalone


Imate izražene butine? Birajte klasične pantalone širokih nogavica. Problematično područje vam je stomak? Birajte klasične pantalone širokih nogavica koje imaju visoki struk.

I to je sasvim dovoljno da izgledate veoma elegantno i moderno. Kombinujte ih sa košuljama ili bluzama, a kada je riječ o obući, štikle su imperativ.

Blejzer


Najpopularniju proljetnu jaknu sigurno već imate, a ako želite da izgledate trendi, onda birajte modele koji su u nekoj od popularnih proljetnih boja.

Što se tiče kombinovanja, blejzer i farmerice su najpopularnija proljetna kombinacija, a koju možete nositi u svim prilikama (u zavisnosti od modela farmerica).

Tamne farmerice


Svaka žena sa oblinama trebalo bi da ima bar jedan par tamnih farmerica.

Upravo ovaj model može vam pomoći da izgledate vizuelno više i vitkije, a odlično ćete uraditi ukoliko ih kombinujete sa svjetlijim komadima garderobe. I, naravno, veoma lako ih možete uvrstiti i u poslovni stajling.

Proljetni mantil


Baloner je sigurno najpopularniji i najmoderniji proljetni mantil, a već odavno ga nose žene koje imaju stila. Ono što je dobro jeste što on dolazi u više modela, a neki od njih neodoljivo podsjećaju na kapute.

Ovo je veoma svestran komad garderobe koji možete kombinovati sa suknjama, haljinama, pantalonama – ma s čim god poželite!

Nezaobilazne tufne


Popularne tačkice možete pronaći na svim komadima garderobe (čak i na cipelama), a što se tiče njihove veličine, možda bi bilo najbolje da birate nešto sitnije.

Bluza ili košulja sa sitnim tačkicama idealna je za sve prilike, ali je isto tako veoma lako možete kombinovati sa mnogim drugim komadima garderobe.

Odvažna midi suknja


Neka sve oči budu uperene u vas! Da, birajte midi suknju u nekoj od svjetlijih nijansi (narandžasta midi suknja sa zanimljivim printom samo je jedna od opcija), a koja vam može pomoći da izgledate moderno, svježe, privlačno i elegantno.

Unesite boje u svoj svakodnevni stajling, jer vam one pomažu da izgledate mnogo privlačnije i interesantnije! PS: ukoliko dodate asesoare u nekoj od kontrastnih nijansi, dobijate još jedan veoma popularni trend – kolor bloking.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info