Dnevni horoskop za 16.02.2020.

0

Ovan


Očekuju vas neplanirane aktivnosti pa ćete biti zatrpani poslom ili obavezama prema drugim ljudima. Vaša zrelost je na iskušenju. Naći ćete se u novim situacijama u kojima će trebati mnogo spretnosti da bi rezultat bio pozitivan. Nepotrebnu zbrku izbjeći ćete budete li se barem malo pridržavali rasporeda obaveza.

Bik


Gužva u saobraćaju, red u prodavnici pred kasom ili nervozni ukućani neće umanjiti vaše dobro raspoloženje. U mislima ćete biti orijentisani na ljubav, a u večernjim satima osvajati šarmom i duhovitim šalama. Zbog uticaja Mjeseca bićete posebno intuitivni, a nemojte se čuditi ni ako sanjate nešto što bi se moglo i ostvariti.

Blizanci


Ako vam se ne ide na ručak kod rodbine, pronađite dobar izgovor i dan provedite po svom guštu. Nervozu ćete najbolje ublažiti opuštajućom kupkom s eteričnim uljima i opuštanjem uz omiljenu muziku. Ako treba, otkažite sve dogovore – potreban vam je odmor. Uronite u svijet maštanja i radite samo ono što vama pričinjava zadovoljstvo.

Rak


Dan će biti krcat obavezama, ali dobro ćete se snalaziti. Izložite partneru svoje ideje za predstojeće ljetovanje – biće prihvaćene s oduševljenjem. Neće vam nedostajati samopouzdanja i dobro ćete se osjećati u svojoj koži. Ne potcjenjujte svrhu odmora, ma koliko god se osjećali snažno i neumorno.

Lav


Iako vas čeka gomila kućnih obaveza, uz dobru organizaciju i strpljenje većinu toga ćete stići uraditi. Kod nekih će snažne emocije uticati na pomanjkanje unutrašnje ravnoteže i odlučnosti, kao i na stvaranje posve pogrešnih utisaka. Budite oprezni u razgovoru sa simpatijom ili partnerom – nećete se baš vješto služiti riječima.

Djevica


Šarm i pozitivna energija priskrbiće vam udvarače i podršku onih s kojima želite dijeliti lijepe trenutke. Zadovoljstvo će se vidjeti na vašem nasmijanom licu. Dobronamjernošću ćete u drugima buditi pozitivne emocije. Moguća je posjeta prijatelja koga dugo niste vidjeli i kojem ćete se iskreno obradovati.

Vaga


Raspolagaćete zavidnom količinom energije i dozom optimizma, posebno kada je u pitanju ljubavni život. Ako organizujete proslavu dječijeg rođendana ili pozivate rodbinu na ručak, uživaćete u svakom trenutku. Prijatelj vam pomaže riješiti finansijski problem. Njegovo viđenje vašeg problema otvoriće vam oči.

Škorpija


Kuća će biti mjesto glavnih događanja pa možete očekivati razne situacije. Jedni će spremati i preuređivati kuću, a drugi voditi rasprave s ukućanima. Možda ćete ugostiti poznanike ili organizovati neku proslavu. Uživajte u onome čime trenutno raspolažete i nemojte insistirati na zbivanjima koja ne zadovoljavaju vaš ukus i potrebe.

Strijelac


Isplanirajte dan tako da ga što više provedete s porodicom ili prijateljima. Ne opterećujte se problemima koje ne možete riješiti i ne zamarajte se kućanskim obavezama. Uvijek ih možete obaviti. Prijatelji ili rođaci mogli bi vam pokucati na vrata pa ćete se dobro zabaviti u njihovom društvu. Opustiće vas neobavezni razgovori i čavrljanje.

Jarac


Dan će obilježiti ugodni trenuci s članovima porodice, djecom ili dragom osobom. Uživajte u slobodnom vremenu i provedite ga aktivno – šetajte, vozite bicikl, trčite! Kada je ljubav u pitanju, budite praktični i ne zanosite se nerealnim očekivanjima. Ukoliko imate zategnut odnos s bratom, riješite ga što prije, jer ste zbog toga nezadovoljni.

Vodolija


Nastojaćete se držati po strani od društvenih zbivanja, a vrijeme provoditi najradije u razmišljanju, čitanju ili spavanju. Na ljubavnom planu bićete brzopleti. Nemojte biti nestrpljivi i ne požurujte zbivanja. Ostvariće se ono što priželjkujete, ali tek onda kada druga strana sredi lične intimne probleme.

Ribe


Planete donose uzbudljiva ljubavna zbivanja. Bićete zadovoljni sobom, više se uljepšavati i biti spremni na zavođenje. Mlađi i slobodni naći će se u kovitlacu ljubavnih situacija, dok će neki prijateljstvo pretvoriti u ljubav. Vaše prihvatanje stvarnosti olakšaće rješavanje zamršene porodične situacije.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info