Dnevni horoskop za 09.02.2020.

0

Ovan


Danas se možete osjećati tako uzbuđeno da vam sve može zvučati kao dobra ideja. Iako bi moglo biti mnogo novih informacija koje vam se vrzmaju po glavi, brzo ćete shvatiti da velika količina podataka ne donosi mudrost. S drugima je zabavno komunicirati, ali je potrebno i da formirate značajnije veze ili ćete na kraju biti razočarani. Neka dobri trenuci potraju tako što ćete se izdići iznad činjenica i priznati realnost svojih emocija.

Bik


Postoji snažna veza između samopouzdanja i želje da se sačuva trenutak u kojem se dobro osjećate. Ipak, ne vadite kreditnu karticu iz novčanika, jer ćete biti u iskušenju da potrošite više novca nego što imate i to na neku stvar koja vam u ovom trenutku nije potrebna. Čak iako razmatrate kupovinu poklona za dragu osobu, imajte na umu da materijalne stvari ne mogu izraziti ono što vam je u srcu.

Blizanci


Danas ste puni energije i jedva čekate da iskrsne prilika da nešto slavite. Radije biste trošili vrijeme prateći svoju kreativnost umjesto izvršavanja tekućih obaveza. Ključ vaše sreće zavisi od pronalaženja sredine između osjećaja slobode i odgovornog postupanja.

Rak


Veliki je izazov da se osjećate zadovoljno trenutnim aktivnostima, jer danas imate “divlju” maštu. Gdje god se okrenete, vidite neograničene mogućnosti. Danas vam je teško da “raspetljate” misli, jer ne možete sa sigurnošću razlikovati stvarno stanje stvari od onoga kakve bi one mogle biti. Međutim, istraživanje fantazija veoma je važno, sve dok ne dozvolite da one dobiju prednost nad realnošću. Sanjajarite o budućnosti, ali zapamtite da morate živjeti u sadašnjosti.

Lav


U redu je da mislite da su vaši prijatelji i poznanici sposobni za velike poduhvate, sve dok ste u granicama realnog. Danas možda očekujete previše od njih, što može dovesti do razočarenja kasnije. Međutim, dijeljenje nada i snova sa drugima daje vam osjećaj šta je važno ovih dana. Samo, nemojte očekivati da i neko drugi pokazuje isti nivo entuzijazma oko vašeg omiljenog projekta. Ako ste zbog nečega uzbuđeni, nemojte čekati na druge – samo naprijed.

Djevica


Danas možete primiti dobre vijesti. Iako to nije možda potpuno neočekivano, to i dalje može biti veoma uzbudljivo. Vjerujte svojim instinktima; ako prestanete da sve analizirate, znaćete šta je sljedeći korak. Nema vremena za gubljenje pa iskoristire priliku dok možete.

Vaga


Normalno je da ste danas uzbuđeni zbog predstojećeg događaja ili putovanja. Međutim, ne dozvolite da vas iščekivanje izmori ako planirate putovanje. Fantazija o odlasku na neko posebno mjesto divan je osjećaj, ali grandiozno razmišljanje može transformisati realnu viziju u imaginarno putovanje. Održavanje zdrave perspektive može biti ključ za ostvarenje vaših snova.

Škorpija


Iako se možete osjećati sigurnije u vodama logičkog rezonovanja, neke drugačije misli bi vas lako mogle odvesti u svijet dubokih emocija. Ali, umjesto da se osjećate ugroženo, vaša reakcija je želja da se povučete iz trenutne situacije. Ne pokušavajte da pojednostavljujete stvari suviše brzo, jer povlačenje sada možda i nije najbolji lijek. Ako ste spremni da otvorite srce, postoji tako mnogo stvari koje možete naučiti istražujući izuzetne složenosti veze.

Strijelac


Vaše interakcije sa drugima danas vas mogu odvesti u potpuno novom pravcu. Možda ćete željeti da dovedete u pitanje značaj ovog neočekivanog preokreta, ali logičko analiziranje vam neće neophodno reći ono što želite da znate. Ostanite otvoreni ka novom iskustvu bez pokušavanja da ga klasifikujete. Čak i ako nevjerovatna prilika zaostaje u odnosu na vaša očekivanja, vožnja će biti vrijedna rizika.

Jarac


Zaboravite stare pretpostavke i loše navike koje vas obično sputavaju. Nema razloga da “obrađujete” iste stvari kroz koje ste prošli već nekoliko puta. Konačno je došlo vrijeme da pogledate naprijed i odredite novi kurs plovidbe na osnovu onoga što želite da uradite umjesto na osnovu onoga što želite da promijenite. Ali, imajte u vidu da treba da idete korak po korak.

Vodolija


Veoma je uzbudljivo kada možete vidjeti nevjerovatne mogućnosti u skoro svakoj situaciji. Srećom, spremni ste da preduzmete mjere kako biste ostvarili potencijal. Ali, vaš pojačan osjećaj hitnosti danas može da vas isprovocira da djelujete bez razmišljanja o posljedicama. Budite pametni i uzdajte se u dugoročne rezultate umjesto da vas prevari iščekivanje trenutnog zadovoljstva.

Ribe


Duboko u vama, osjećate da se nešto mijenja. Srećom, nude vam se magični prizori koji prikazuju kako vaš život može izgledati ako usmjerite malo vaših profesionalnih ambicija u sferu privatnog života. Možda je pravo vrijeme da pokrenete neki projekat u kući ili u bašti. Vaše vizije su možda samo podsjetnik da je emocionalni rast jednako važan za vašu cjelokupnu sreću kao što je i uspjeh u vašoj karijeri.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info