Najbolji parfemi za Zimu 2020.

0

Sigurno vam je cilj da fantastično mirišete i ove zime, a kako biste u tome i uspjele, donosimo vam pet prekrasnih parfema za ovu sezonu.

Dior – “Joy Intense”


Uz nešto više drvenih nota od originalnog Joy by Dior parfema, ova intenzivnija verzija ističe se i kada je nosite ispod džempera od kašmira i zimskih kaputa. Ovo je parfem koji će vam beskompromisno utopliti svaki zimski dan i veče, neodoljivo je svjež i raskošan, a uvijek će vas podsjetiti na radosne trenutke u životu. Bez obzira da li ga nosite tokom dana ili uveče, ovo je parfem za kojim se svi okreću.

Carolina Herrera – “Good Girl Glorious Gold”


Veličanstven, raskošan, skupocjen – ovo možda i nisu epiteti kojima bi se mogao opisati jedan parfem, ali zaista nećemo pogriješiti ako ih upotrijebimo u ovom konkretnom slučaju. Upravo je ovo jedan od parfema koji je tako idealan za zimsku sezonu, ali i za sve prilike, od jutra do večeri, uz neodoljivo ženstvenu i privlačnu mješavinu bergamota, cvijeta narandže i sandalovine.

Chloé – Jasminum Sambac”


San zimske noći! Ili zimskog dana! Ukoliko ste ljubiteljka mirisa cvijeta jasmina, onda ne tražite dalje – ovaj parfem ga sadrži u sasvim dovoljnim količinama, a tako je ženstven i privlačan da ćete ga nositi u svim prilikama. Podsjetiće vas na egzotične zalaske sunca i uživanje u svakom trenutku, a to je ono što i želimo tokom hladnih zimskih dana, zar ne?

Yves Saint Laurent – “Black Opium Hair Mist”


Dovoljno je reći samo jedno: veoma zavodljiv i neponovljivo ženstven! Da, Black Opium Hair Mist veoma je opojan miris koji će utopliti i najhladniji zimski dan. Uvodne note kafe pomiješane su sa senzualnim akordima vanilije i bijelog cvijeća te stvaraju moderno, živopisno i fantastično mirisno izdanje kojem rijetki mogu odoljeti. Idealan je za dnevne varijante.

Gucci – “Bamboo”


Bamboo odražava samouvjerenu damu koja je oličenje ženstvenosti. Dizajniran je za modernu ženu čiji je karakter višestruk; istovremeno je graciozan, intenzivan i nježan. Bamboo je mješavina drvenih nota sandalovine, vanile i sivog ćilibara sa cvjetnim notama alžirskog ljiljana, cvijeta narandže i nježnog ylang-ylang-a. Tako privlačan i ženstven, idealan je i za dnevne i za večernje prilike tokom zimske sezone.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info