Dnevni horoskop za 06.12.2019.

0

Ovan


Poslovi će zahtijevati više kretanja i snalažljivosti. Ako nešto ne možete uraditi kako ste planirali, pokušajte improvizovati. Moguć je odlazak na kraći poslovni put. Predložite izlazak osobi koja vam je simpatična. Ugodan razgovor mogao bi potrajati satima, a vi shvatiti da imate mnogo toga zajedničkog.

Bik


Nemojte se dovesti u položaj onoga koji udovoljava drugima, a na sebe ne misli. Porodične dužnosti ravnomjerno podijelite svima koji ih mogu obavljati. Budite odlučniji u odnosima s djecom – pretjeranim popuštanjem mogli biste ih razmaziti, što je poslije teško ispraviti. Neki bi se mogli zaplesti u mrežu snažnih osjećanja prema zauzetoj osobi.

Blizanci


Uspješni će biti oni koji se bave intelektualnim radom, iako neće zaostajati ni oni kojima se većina posla odnosi na fizički rad. Nastojte se razonoditi u društvu prijatelja, jer ćete provesti ugodne trenutke. Udaljite se od osoba koje vas iscrpljuju. Napravite iskorak u nešto novo, iako se to drugima možda čini nepredvidivo i iznenadno.

Rak


Suzdržite se od novih ulaganja ili posuđivanja novca, jer time zasad nećete ništa riješiti. Iskoristite dan za obaveze koje podrazumijevaju vađenje ili potvrđivanje dokumenata te za potraživanje prava. Očekuje vas prilično obaveza u porodičnom krugu. Bavićete se starijim članovima porodice kojima će biti nužna vaša pomoć.

Lav


Izbjegavaćete osobe koje vam dosađuju znatiželjom i jasno im dati do znanja šta mislite. Porodični ili ljubavni život nakratko će uzburkati vaša želja za aktivnijim društvenim životom. Više ćete izlaziti, biti druželjubivi i rado upoznavati nove ljude. Neko će se potruditi da vas uvjeri da možete računati na njega u svakom trenutku.

Djevica


Maštaćete o osobi koja vam se sviđa. Ako ste razradili plan kako joj prići i osvojiti je, nemojte to učiniti danas, jer je uspjeh neizvjestan. Mogli biste nešto nespretno reći ili se dotaknuti teme koja se drugoj strani neće svidjeti. Moguće su sitne poslovne nezgode, kašnjenje na sastanak ili razmirica s kolegom.

Vaga


Bićete pozitivno raspoloženi i spremni na akciju, čime ćete oduševljavati druge. Zainteresovaće vas ponuda za poslovnu saradnju koja će doći od prijatelja. Razmislite o tome da je prihvatite. Dan je pogodan za zahtjevnije psihofizičke aktivnosti, kao što su bavljenje sportom, uvođenje zdrave ishrane ili uljepšavanje.

Škorpija


Ne upuštajte se u nove poslove ili partnerstva ako niste sigurni da će vam se isplatiti – nova zaduživanja vam ne trebaju. Pronađite ravnotežu između provoda s društvom i ugađanja sebi, jer vam je nužan pravi odmor. Previše mudrovanja oko nebitnih situacija moglo bi vas izmoriti pa i biti uvod za bezvoljno stanje.

Strijelac


Dan je odličan za putovanja, kontakte sa strancima i učenje. Prihvatite udvaranje slobodne osobe. Čak iako taj odnos ne preraste u ljubavnu vezu, mogli biste razviti posebnu prijateljsku bliskost. Nezaposleni bi mogli promijeniti status, makar se radilo i o privremenom honorarnom poslu.

Jarac


Moraćete izaći nakraj sa zbijenim rokovima, pretjeranim šefovim zahtjevima ili napetim odnosima s kolegama. Cijeli radni proces biće usporen, jer će neko zabušavati ili se neće pridržavati dogovora. Ne ulazite u dugovanja, a ako ste kreditno već opterećeni, ne dižite novi kredit. Samce će privući osoba iz viših društvenih krugova.

Vodolija


Vaš moto danas je: manje je više. Potrudite se da napravite prostora za nove stvari i nove ljude, ali takođe i naučite da kažete ne. Nemojte da razmišljate kako će drugi da vas shvate – prave osobe su već u vašoj neposrednoj blizini. Potrudite se da danas udovoljite sebi, barem toliko koliko ste bili posvećeni drugima sve ovo vrijeme. Potreban vam je predah.

Ribe


Izbjegavajte veće aktivnosti, a donošenje odluka radije ostavite za neki drugi dan. Oslabljena koncentracija i nervoza ometaće vas u komunikaciji. Mnogi će vam ići na živce, a posebno isprazni razgovori. Moguća su odricanja na putu do uspjeha, ali nemojte odustati, jer se već naziru budući uspjesi.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info