Ovo su gležnjerice koje ćete nositi cijelu zimu

0

Gležnjerice su model obuće koji nam uvijek dolazi u prvi plan tokom jesenje i zimske sezone (doduše, rado ih nosimo i tokom hladnijih proljetnih dana), a sljedećih pet modernih modela možete nositi tokom cijele zime.

Glam detalj

Nine West

Često ćete čuti da je za fantastičan stajling potrebno i par malih detalja, a kako biste ujedno izgledale moderno i od sasvim obične kombinacije dobile odličnu. To je veoma lako postići ove sezone, a detalj koji vas može dovesti u centar pažnje može biti i na obući – u ovom konkretnom slučaju na gležnjericama.

Zanimljiva kopča u obliku ziherice, na čijem se vrhu nalazi detalj u vidu bisera, sigurno neće proći nezapaženo, a može vam pomoći da vaš stajlling izgleda veoma upečatljivo te da mu dodate i dašak glamura (naravno, sve u zavisnosti od toga s čim ove prekrasne gležnjerice budete kombinovale).

Neizbježni dezen

H&M

Dezenirani komadi garderobe odlična su opcija da u svoj svakodnevni stajling uvedete male promjere, a usljed kojih će cjelokupna kombinacija izgledati privlačnije, interesantnije i modernije. Nikada ne bi trebalo da ih izbjegavate, ali ni da pretjerujete, kada je riječ o dezeniranim komadima garderobe, a to se posebno odnosi na životinjski dezen odnosno animal print.

Shodno tome, jedan od načina da životinjski dezen uvrstite u svakodnevni stajling jeste i pomoću asesoara i obuće, a ove sezone za to će se pobrinuti gležnjerice sa efektom zmijske kože. Ovo je trenutno i najpopularniji dezen iz “životinjskog carstva”, a može vam pomoći da vašu kombinaciju dovedete na jedan viši nivo.

Hit boja

MANGO

Svake sezone u prvi plan nam dolaze i određene boje, a ni ova sezona nije izuzetak. Ruku na srce, ona je već više sezona aposlutni hit tokom jeseni i zime pa tako da i nije neko pretjerano iznenađenje što je u vrhu popularnosti. Jedan od razloga za to je i taj što se bordo tako dobro može iskombinovati, a sigurno i ne postoji žena kojoj ova raskošna boja ne stoji.

Ukoliko biste željele da je uvrstite u svoj stajling, osim komada garderobe, možete birati i bordo gležnjerice, a ovaj model sa efektom krokodilske kože spaja dva trenutno veoma popularna trenda. A što se tiče kombinovanja, to možete uraditi na isti način na koji biste kombinovale crnu, jer se bordo upravo tako i ponaša.

Moderni retro

ZARA

Retro komadi garderobe veoma su popularni u posljednih par sezona (plisirana suknja samo je jedan od njih), ali sve više nam se vraćaju i određeni modeli obuće u ovom stilu. Takav je slučaj i sa gležnjericama te možete pronaći razne modele, a od kojih se izdvaja ovaj model sa slike iznad.

Riječ je o gležnjericama na pertlanje, s izuzetkom što je pertla kožna i ima čisto dekorativnu funkciju, jer ovaj model gležnjerica ima rajsferšlus sa unutrašnje strane. Topla nijansa čokolade odlično će se uklopiti gotovo sa svim bojama, a ovaj model gležnjerica odličan je i za kombinovanje sa suknjama i haljinama.

Vanvremenska klasika

Nine West

Nikada nemojte odustajati ni “bježati” od klasičnih komada garderobe ili modela obuće, jer su oni uvijek poželjni, a veoma dobro se mogu uklopiti u bilo koji stajling. Jedan od takvih modela obuće su i gležnjerice sa blok petom, a koje su zaista idealne za hladne i vlažne zimske dane.

Blok peta omogućuje vam bolju stabilnost prilikom hodanja, a ovaj klasični model gležnjerica dobio je i nešto moderniju notu ove sezone, a koja se ogleda u peti i zadnjem dijelu koji su u stilu zmijske kože (kao što već napomenusmo iznad, ovo je trenutno jedan od najpopularnijih i najmodernijih dezena).

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info