5 najmodernijih boja kose ove jeseni

0

Popularni i trendovski komadi garderobe sigurno su jedan od najboljih načina da izgledate veoma moderno tokom date sezone. Međutim, jednako dobro ćete uraditi i sigurno izgledati još i modernije ukoliko se ove jesenje sezone odlučite za neku od sljedećih boja kose.

Plava sa crvenim podtonovima


Pravo osvježenje tokom tmurnih jesenjih dana, ali i onih okupanim suncem, učiniće suptilni crveni tonovi na plavoj kosi te ćete dobiti veoma topao i privlačan stajling. Da bi stajling izgledao što prirodnije, držite se bogatih nijansi cimeta te je najbolje izbjegavati nijanse bakra i rubin crvene.

Flanel


Tokom jesenje sezone, flanel je jedan od modnih favorita, a njegove prekrasne nijanse crvene, bakra i kestena možete pronaći i kada su u pitanju boje kose. Dakle, ako volite vatrenije nijanse, onda znate šta vam je činiti: kosu farbajte u jednu od tri pomenute boje ili pak u neku drugu koja je jednako vatrena i intenzivna.

Hladna kafa


Topli, nježni tonovi smeđe sa nagovještajem kakaoa i karamele jedan su od trendova ove jesenje sezone, a nabolje od svega je to što odlično pristaju skoro svakom tenu. Zapravo, ova nijansa se može opisati i kao tamno smeđa sa toplim pramenovima zlatno ružičaste.

Topla brineta


Ako ste brineta, onda znate da univerzalna boja vaše kose ponekad može izgledati i prilično monotono. Kako biste to izbjegle ove jesenje sezone, dodajte različite tople pramenove, jer ćete na taj način svojoj kosi pružiti fantastičan sjaj i dimenzionalnost. Držite se podalje od plavih pramenova te birajte suptilne crvene, ružičaste i narandžaste, jer su u duhu trenutne sezone.

Zlatno ružičasta


Ona je sigurno jedna od omiljenih boja, bilo da su u pitanju nakit, asesoari ili pak neki komad garderobe pa zašto onda ne osvježiti i kosu u datoj nijansi? Tamni korijen nije problem kada je riječ o ovoj zlatno ružičastoj boji pa je ona i jedan od lakših načina na koje možete posvijetliti tamnu kosu. I nemojte misliti kako će vam ova divna boja dosaditi – možete očekivati kako će se vremenom promijeniti, od tople ružičaste do blago narandžasto ružičaste.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info