3 najmodernije boje koje trebate nositi ove jeseni

0

Sa dolaskom jesenje sezone počinju i da nas okružuju prekrasne prirodne boje koje, moramo priznati, izgledaju zaista spektakularno. Međutim, kada je riječ o boji odjeće, a ako vam je cilj da dobijete privlačan i moderan stajling, birajte sljedeće tri boje.

Upečatljiva jesen


S pravom se može reći kako je ovo jedna od najpopularnijih jesenjih boja, a koja može, bez problema, zamijeniti crnu. Bordo je veoma topla i privlačna, a istovremeno je neutralna nijansa koja se tako dobro slaže sa svim drugim bojama. Potrebno je napomenuti kako bordo nije previše intenzivna nijansa te je možete nositi gotovo u svim prilikama.


Takođe, imajte na umu kako se bordo spektar kreće od svjetlijih do tamnijih nijansi, a sve one su tako privlačne i idealne za kombinovanje i sa bojama koje dolaze iz neutralnog spektra (crna, siva, teget i slične), kao i onima koje su svjetlije (od bijele do blijedo žute).


Bilo koji komad garderobe u ovoj prekrasnoj boji pomoći će vam da dobijete veoma upečatljiv stajling – haljine, košulje, bluze, pantalone – a vi birajte one koji odgovaraju vašim afinitetima te uživajte u pažnji koju će izazvati ova moderna boja.

Topla jesen


Kao nikada ranije, siva nam dolazi do punog izražaja i popularnosti te je jedna od popularnijih boja koje možete uvrstiti u svoj stajling ove jesenje sezone. Ona je privlačna i moderna te ne postoji prilika u kojoj ne možete da je nosite. Takođe, iako se smatra kako je ona “hladna”, zapravo je riječ o veoma toploj boji.


Siva je tako dobra za kombinovanje sa drugim bojama, prvenstveno onima koje dolaze iz svjetlijeg spektra, a može vam pomoći da dobijete pregršt modernih i upečatljivih kombinacija. I kod sive je stvar kao sa bordo – možete birati svjetlije ili tamnije nijanse ove boje.


Kako bi vaš stajling došao do izražaja te kako biste bile uvijek u centru pažnje, odlično ćete uraditi ukoliko sivu kombinujete sa nježnim bojama (kao što je svijetlo ružičasta ili puder ružičasta), ali jednako dobro ćete uraditi i ako je kombinujete sa nešto intenzivnijim bojama (sve nijanse žute, crvena ili pak svijetlo plava).

Raskošna jesen


Apsolutni hit ove jesenje sezone je ljubičasta odnosno sve njene nijanse. Shodno tome, birajte sve nijanse ljubičaste koje možete naći: tamno ljubičasta, boja lavande, boja šljive, boja jorgovana, boja ljubičice… Da, ljubičasta zauzima tron popularnosti ove jeseni.


Svjetlije nijanse ljubičaste (kao što su lavanda i jorgovan) veoma su nježne i privlačne, a tako dobre za kombinovanje sa mnogobrojnim nijansama iz tamnog spektra. Takođe, svjetlije nijanse ljubičaste će vam, na veoma moderan i privlačan način, u potpunosti osvježiti stajling ove jesenje sezone.


Ljubičasta je i veoma raskošna boja, posebno kada je riječ o njenim “snažnijim” i intenzivnijim nijansama te je jedna od onih boja koje vas uvijek mogu dovesti u centar pažnje. Kako je veoma raskošna, tako i vaš cjelokupni stajling može učiniti čak i pomalo glamuroznim (naravno, sve u zavisnosti od komada garderobe koje birate u ovoj boji, ali i samog stila odabrane odjeće).

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info