Dnevni horoskop za 16.08.2019.

0

Ovan


Začudo, današnji stres vam je prijatelj, jer vas može motivisati da povedete računa o poslu. Radili ste da uložite dodatne napore kako ne biste zabrljali ono što ste postigli dosad. Vaša trenutna nestrpljivost vas može isprovocirati da srljate u akciju prije nego razmislite o posljedicama. Međutim, miran pristup i metodičko praćenje prijeko su vam potrebni da ispunite svoje ciljeve. Nema potrebe da se kockate sa svojom budućnošću ako u obzir uzmete sve opcije, bez očekivanja da promijenite sve odjednom.

Bik


Fascinantne fantazije o novim načinima da zaradite novac danas vam ispunjavaju misli. Ali, umjesto izvršavanja sigurnog poslovnog plana, možete biti opčinjeni svim svojim pametnim idejama. Ipak, u stanju ste da bolje kontrolišete svoju budućnost kada shvatite važnost praktikovanja samodiscipline. Umjesto da dopustite mašti da potpuno podivlja, napravite razuman izbor i koncentrišite se na postizanje jednog vrijednog cilja.

Blizanci


Ne možete sebi priuštiti da se danas ponašate neodgovorno ako ste se već ranije obavezali da ćete nešto ispuniti. Ali, veoma vam je teško da ostanete fokusirani i ispunite data obećanja ako mislite da su vaše fantazije vrijedne praćenja. Odolite iskušenju da pobjegnete; mudrije je da se konstantno vraćate u realnost kako ne biste kasnije platili previsoku cijenu. Poštovanje prethodnih obaveza otvara vam put ka uspjehu u budućnosti.

Rak


Strateško razmišljanje znači odbacivanje detalja pa budite spremni da u trenutku drastično smanjite svoje planove. Ne vrijedi da se sada iscrpljujete vodeći bitku u kojoj ne možete pobijediti. Ali, nemojte ni odustajati od svojih snova. Umjesto toga, pronađite zlatnu sredinu koja ne zahtijeva žrtvovanje vaših ideala. Postizanje ravnoteže danas može biti nedostižno, ali stalna upornost vas pomijera u pravom smjeru. Moguće je da postignete kompromis bez odustajanja od onog što je najvažnije.

Lav


Ovih dana vam može biti teško da osjetite emotivno olakšanje, ali jedna razumna opcija je da se izborite sa sopstvenim otporom. Srećom, trenutna situacija daje vam šansu da pokažete okolini vaše novo lice i poboljšanja. U ovom trenutku postoje mnogi putevi kojima možete krenuti; ali na kraju, to je do vas. Okružite se zabavnim ljudima koji vam mogu pomoći da uživate u ljekovitim čarima smijeha i ljubavi.

Djevica


Merkur vas danas vuče u previše smjerova. Vaša uznemirenost se poveća, jer možete biti preplavljeni sa tako mnogo obaveza od kojih ćete neke morati eliminisati. Možda vam je život postao kompleksniji, ali morate da uradite nešto po tom pitanju. Iako se promjene često ne dešavaju lako, možete da promijenite svoju budućnost i da sada ostvarite gotovo sve ako misli usmjerite na to.

Vaga


Vaš znak ponekad karakteriše neodlučnost, zato što ste prirodno sposobni da ukroćujete ekstremne ideje i pokušate pronaći zajedničku riječ čak i kada je to jako teško. Međutim, danas možete biti spremni na skok, na jedan ili drugi način, jer nemate dovoljno vremena da se odlučite. Sada je važnije da budete žustri u presuđivanju nego da budete perfektni. Ali, čak iako i donesete odluku i nastavite dalje, nema ništa loše u pomijeranju pravca koji je u skladu sa promjenama vaše perspektive.

Škorpija


Imate mnogo toga za reći, ali sada ćete vjerovatno svoja osjećanja zadržati za sebe sve dok vas neko ne pita za mišljenje. Svoje ćutanje možete opravdati vjerovanjem da drugi neće shvatiti kroz šta prolazite. Ipak, možda ćete biti prijatno iznenađeni zbog podrške koju ćete primiti, ukoliko rizikujete i danas podijelite svoja neriješena osjećanja. Trenutni proces transformacije će biti blaži nego što to mislite.

Strijelac


Čak iako svi vjeruju da ste otvoreni za povratne informacije od svojih kolega, vaša uvjerenja su sada jača nego što izgledaju. Fokusirani ste na dugoročne planove, čak iako vam neko kaže da obratite više pažnje na ono što se dešava danas. Ipak, možete misliti da vaši prijatelji pokušavaju da pogoršaju stvari, jer vam odvlače pažnju svojim mišljenjima. Srećom, imate sredstva koja će vam pomoći da se držite na pravom kolosijeku i do vas je da li ćete ih upotrijebiti ili ne.

Jarac


Danas možete biti malo neorganizovani, ali ipak ste u stanju da efikasno izvršavate sve obaveze. Ne volite kada radite na sto strana. Međutim, pomoći će vam ako ciljeve postavljate jedan po jedan, umjesto sve istovremeno. Umjesto da brinete o svom rasporedu, sjedite i napravite spisak stvari koje želite da uradite. Prije nego zavrnete rukave i prionete na posao, napravite prioritete. Postići ćete više i osjećaćete se bolje ako danu i obavezama pristupite na logičniji način.

Vodolija


Vaši najozbiljniji problemi na poslu danas mogu uzeti maha, što vas stimuliše da donesete odluku koju ste trebali da donesete već odavno. Ali, svaki mali problem vezan je za veći te nema načina da ih zaobiđete. Budite spremni da padnete na dno, ako je to stvarno potrebno. Ipak, nemojte previše žuriti; jedina hitna stvar je vaš psihološki pritisak. Na kraju, korištenje vašeg moralnog kompasa omogućava vam da se krećete kroz alternative i izaberete onu najbolju za vaš dugoročni uspjeh.

Ribe


Danas ste emotivno rastrzani, ali vaša trenutna samouvjerenost može vas spriječiti da se kompromitujete. Ne smeta vam konstruktivna kritika od prijatelja ili partnera, ali se ipak može činiti kao nemoguća misija da danas dobijete pozitivnu povratnu informaciju. Ako naiđete na otpor, postavite čvrste granice. Jednom kada znate da ste na pravom putu, onda i ostanite na njemu. Vaše akcije će govoriti glasnije od bilo koje riječi koju u ovom trenutku možete reći.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info