Dnevni horoskop za 13.08.2019.

0

Ovan


Problem kod kuće, koji je bio u pozadini, danas bi mogao izbiti u prvi plan. Možda ćete se osjećati kao da se od vas traži da kažete nešto, čak iako sada želite da ostanete neutralni. Nažalost, vaše riječi imaju više posljedica nego što ste svjesni pa čak mogu i pogoršati stvari. Prije nego počnete pričati, razmislite da li će taj čin zaista poboljšati cjelokupnu situaciju. Ako neće, ostanite tihi još neko vrijeme, dok vam se emocije ne smire.

Bik


Briga oko nečega, što ste trebali reći prijateljici ili bliskom saradniku, danas pobuđuje vaša neriješena osjećanja. Ali, vaša zabrinutost može biti uzrokovana vašom trenutnom osjetljivošću i energijom u vašem neposrednom okruženju. Nemojte se nikome nametati sve dok vas ta osoba ne pozove. Iako je zdravo da pokažete svoje saosjećanje prema onima koji su vam najbliži, potrebno je i da zapamtite da niste odgovorni za bilo čije emocije osim vaših sopstvenih. Pokažite drugima, da vam je stalo do njih, bez riječi.

Blizanci


Danas se možete osjećati preokupirano, ali ste dovoljno pametni da nadmudrite i najvećeg protivnika. Međutim, nema vremena za bacanje na nade vezane za slijepi optimizam. Obratite pažnju na sve što je rečeno ranije, izlažući slučaj što sažetije. Brzo razmišljanje vam pomaže da sada izađete kao pobjednik, ali samo ako ste svjesni svojih ograničenja i uvjereni u svoje vještine.

Rak


Možete osjetiti pritisak da sada kažete više nego što to želite. Međutim, još uvijek pokušavate da se oduprete tome. Što drugi više navaljuju, to se više odupirete njihovim naporima. Ipak, možda će vam biti pravo olakšanje ako učestvujete u grupnoj diskusiji i stvari iznesete načistac. Probijte se kroz svoju suzdržanost, jer se ništa neće promijeniti ako budete čekali da neko govori u vaše ime.

Lav


Čak ikao je vaše strpljenje na samoj granici, još uvijek ćete možda pokušavati da balansirate svoje potrebe sa onim šta drugi žele. Možete se osjećati ogorčeno ako neko stoji između vas i vašeg potencijalnog užitka. Paradoksalno, zadržavanje bijesa u sebi samo će ga još više povećati. Pametnija strategija je da iznesete svoje negodovanje javno, što ljubaznije i nježnije je to moguće. Srećom, vaša negativnost se može transformisati kada ljudi shvate o čemu se radi. Iskrenost na samom startu će vam pomoći da imate odličan dan.

Djevica


Nekoliko planeta, koje “gostuju” u vašoj jedanaestoj kući, sada vas društveno povezuju na dubljem emotivnom nivou. Iako se možete osjećati dobro igrajući važnu ulogu u timu, grupni proces vas može veoma lako apsorbovati. Pronalaženje zdrave ravnoteže, između privatnog i poslovnog života, često je nezgodno. Odlična je ideja da danas na poslu svima date do znanja da su i vaše potrebe važne. Na kraju, postavljanje granica je do vas i nikog drugog.

Vaga


Često ste skloni da svoje mišljenje zadržite za sebe, kako biste održali mir. Međutim, danas vas neko može emotivno izazivati i isprovocirati vas da kažete više nego što je potrebno. Iako je pametnije da slušate logiku, motivisani ste smislom fer-pleja da stvari izvedete načistac. Ipak, praktikovanje diplomatije i dalje je najbolja strategija; možete biti iskreni bez potrebe da kažete sve odjednom.

Škorpija


Vaše riječi danas mogu izazivati sukobe više nego što to namjeravate. Vaša ključna planeta, Pluton, danas u vama izaziva ratobornost zbog vaše potrebe za sigurnošću, izazivajući bujicu oštrih riječi prije nego što ih možete zaustaviti. Posljedice trenutne iskrenosti bi mogle da izazovu pojavu složenih osjećanja. Nepotrebni stres možete izbjeći ako prvo prestanete sa razmatranjem reakcija drugih ljudi.

Strijelac


Vaš prozor mogućnosti se zatvara i možete izgubiti priliku da kažete šta vam je na umu ako ubrzo ne pokrenete razgovor koji se već odavno trebao desiti. Može vam biti neprijatno da pokazujete svoju ranjivost, ali ste sada u stanju da se brzo prilagodite situaciji. Međutim, impulsivne izjave vas možda neće dovesti do pravog zadovoljstva pa budite mudri i krenite polako.

Jarac


Danas možete biti opsjednuti partnerom, bez obzira da li vaša veza ima održivu budućnost. Možda ćete odlučiti da se odmah povučete, jer povlačenje od interakcija koje nisu esencijalne može da bude zdrav potez na duge staze. Puštanje je često bolan proces, ali vjerovanje da je sve u redu može biti još gore. Umjesto da dajete svu svoju energiju, odvojite vrijeme kako biste sada nadogradili svoju vitalnost.

Vodolija


Danas se možda suzdržavate od boljeg dogovora, ali je ipak mudro da preispitate svoje zahtjeve i budete otvoreni za pregovore. Vaša prirodna sposobnost da racionalno sagledate stvari danas nije djelotvorna kao obično, što otežava raskidanje veze sa složenom mrežom osjećanja. Priznavanjem da ste ljudsko biće, kao i svi drugi, olakšaće vam da izrazite ono što vam leži na srcu.

Ribe


Iako ćete pokušati da vam na poslu bude miran dan, nivo frustracije vas može dovesti do tačke pucanja, jer vjerujete da neko nije bio u potpunosti iskren sa vama. Radije biste da čujete istinu nego da trošite energiju u pokušajima popunjavanja odgovora koji nedostaju. Ironično, što više pitanja drugima postavljate to se oni više povlače. Umjesto da preduzimate ofanzivne mjere, obrađujte svoja osjećanja bez dodatnih pritisaka za pronalaskom rješenja, sve dok više činjenica ne izađe na vidjelo.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info