Dnevni horoskop za 17.06.2019.

0

Ovan


Ukoliko vam se ne dopada nečije ponašanje, pažljivije birajte riječi koje koristite u obraćanju pred saradnicima. Diplomatija ponekad postaje neizbježna, ali u želji da osporite nečije mišljenje vama nedostaje prava mjera ili oprez. Reagujete suviše impulsivno prema bliskoj osobi, morate imati dovoljno strpljenja ili razumijevanja za nečije slabosti.

Bik


Djelujete snalažljivo u različitim situacijama kada se rješavaju poslovno-finansijski interesi, ali vaš uticaj ili autoritet opada u društvu bliskih prijatelja. Ne možete da se zadovoljite trenutnom situacijom na poslovnoj sceni i tražite neko efikasnije rješenje. Vaša emotivna nesigurnost ili psihološka neravnoteža se loše odražava na odnos sa voljenom osobom.

Blizanci


Ponekad novi izazovi djeluju kao dodatni podsticaj u namjeri da dokažete svoje profesionalne sposobnosti. Na kraju, očekuju vas pozitivni razultati. Ništa nije slučajno i zato budite uporni u svojim namjerama. Priuštite sebi potpuni emotivni užitak ili neku uzbudljivu zabavu udvoje. Raduje vas nečije prisustvo i poziv na susret.

Rak


Imate predosjećaj da vas neko vješto zavarava ili da vam izmiče dobra poslovna prilika. Teško vam je da se pomirite sa različitim nepravilnostima koje postoje u vašem okruženju. Sačekajte na bolje uslove. Djelujete zabrinuto. Ali, izbjegavajte princip emotivnog kažnjavanja ili novo rivalstvo u odnosu sa voljenom osobom.

Lav


Pokušavate da odložite susret sa osobom koja vas iritira svojim ponašanjem. Važno je da posmatrate praktičnu stranu u poslovnim dogovorima. Potisnite svoju sujetu. Uvijek postoji način da ostvarite svoje namjere. Djelujete uznemireno u nečijem prisustvu. Na sreću, partner ima dobru ideju i umije da vas oraspoloži na različite načine.

Djevica


Utisak koji imate u vezi jedne osobe potvrđuje se kao ispravan pa nemojte potiskivati svoju intuiciju. Postoje situacije kada je teško objasniti uzrok i posljedicu. Važno je da ispunite svoje redovne obaveze. Ako su vaša osjećanja u skladu sa glasom razuma, postupite po svojoj savjesti, bez detaljnih objašnjenja i osjećaja krivice.

Vaga


Nečije odgovore možete tumačiti na različite načine, ali na kraju ne dobijate ono što priželjkujete. Imate utisak da ste nepravedno oštećeni u odnosu na saradnike ili da vas neko dovodi u nezahvalnu poslovnu poziciju. Nemojte dozvoliti da vas to opterećuje. Događaji iz ljubavnog života djeluju vrlo uzbudljivo. Osjećate veliki zanos i radost u nečijem prisustvu.

Škorpija


Obratite pažnju na različite informacije koje imaju korisno značenje. Važno je da sačuvate povjerenje u bliske saradnike i da prihvatite neke savremenije ideje u poslovanju. Potrebno je da ostvarite pozitivne kontakte. U susretu sa voljenom osobom budite dovoljno maštoviti, oslonite se na svoja osjećanja. Očekuje vas zajednička radost.

Strijelac


Na vama je da mudro donesete završnu riječ koja će predstavljati pozitivnu prekretnicu u poslovnom dijalogu. Budite dovoljno promišljeni, ali i odgovorni za sve što činite u odnosu prema saradnicima. Važno je da pravilno kontrolišite svoje impulse i osjećaj ljubomore. Partner neće mirno trpiti vaše primjedbe koje ponekad možda podsjećaju na “ljubavne žaoke”.

Jarac


Dok neko uporno taktizira i smišlja različite planove, vi djelujete efikasno i uspješno sprovodite praktične odluke. Posjedujete smisao za dobru poslovnu organizaciju i smišljeno povlačite uspješne poteze u različitim pravcima. Nema potrebe da opterećujete svog partnera velikim zahtjevima. Nedostaje vam nota samokritičnosti ili osjećaj za umjerenost.

Vodolija


Stalo vam je da okolina poštuje vaše mišljenje ili da neko ozbiljnije shvati poslovne ideje za koje se zalažete. Budite oprezni pred osobom koja osporava vaš način razmišljanja i vaše poslovne rezultate. Nema razloga da se ponašate suviše strogo prema bliskoj osobi – prihvatite nečije izvinjenje. Ne zaboravite, dobro se dobrim vraća.

Ribe


Izbjegavajte osobu koja unosi dodatnu nervozu i komplikuje vaš odnos sa saradnicima. Ukoliko vam je stalo da pridobijete nečije povjerenje, morate djelovati prisebno i u skladu sa utvrđenim pravilima o poslovnoj saradnji. Važno je da pravilno razumijete voljenu osobu i stvari koje prećutkuje. Tanka je granica spajanja ili razdvajanja.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info