Dnevni horoskop za 24.05.2019.

0

Ovan


Ukoliko se bavite odnosima s javnošću, pred vama je uspješan dan. Osjetićete porast samopouzdanja i odlučiti se na aktivniji pristup problemu koji ćete uspješno riješiti. Dokazaćete se bez teškoća u većini područja. Svi su izgledi da bi se odnos prijateljstva mogao razviti u nešto dublje, posebno ako ste rođeni u martu.

Bik


Kontakti s ljudima biće brojni, ali neslaganja će biti česta. Na poslu ćete gubiti koncentraciju zbog briga koje vas opterećuju. Nemojte mirovati niti se osamljivati, jer će vam problemi tada izgledati veći. Dobro ćete se snalaziti u timskom radu, ali ćete nailaziti na teškoće sa saradnicima koji posao ne shvataju ozbiljno.

Blizanci


Angažovaćete se na više strana i obaviti nekoliko potpuno različitih poslova. Ako nešto krene mimo plana, izvući ćete se svojom snalažljivošću. Dan je povoljan za putovanja, slanje poruka, telefoniranje i sređivanje poslovnih papira i knjiga. Biće situacija u kojima ćete zaigrati na kartu šarma i dobiti više nego što očekujete.

Rak


Pokazaćete pribranost i dosjetljivost u rješavanju problema. Ipak, bilo kakvi poduhvati vezani za nekretnine ili stambeni prostor prouzrokovaće probleme i gubitak novca. Zasad izbjegnite takve akcije. Uprkos razmiricama, vaša veza je stabilna. Bila bi još bolja kada ne biste sputavali partnera i pokazali da imate povjerenja u njega.

Lav


Opterećeni ste poslovima i raznim obavezama. Mnogi će se oslanjati na vašu pomoć, što će vas iscrpljivati. Veče rezervišite za odmor, otkažite nebitne susrete. Ako ne uspijevate postići sklad i mir u braku, možda nešto morate mijenjati ili pouzdati se u partnerovu inicijativu. Druga strana će u nekim stvarima biti objektivnija nego vi.

Djevica


Uprkos potrebi za odmorom i opuštanjem, imajte na umu da nije trenutak za povlačenje. Prionite na rješavanje zaostalih zadataka ili problema, jer ćete ih uspješno riješiti. Skupite odvažnosti i snage za akciju velikog ljubavnog “pospremanja”, jer bićete vrlo uvjerljivi i kod partnera postići ono što želite.

Vaga


Privlačićete pažnju šarmom pa ćete s lakoćom dogovarati poslove i izvlačiti najbolje iz svake situacije. Jedan događaj zbližiće vas s osobom do koje vam je stalo, a na vama je da se brzo snađete i povučete pravi potez. Ako vaš brak potresaju svađe i nesporazumi, dopustite partneru da sam uvidi u čemu je pogriješio.

Škorpija


Bićete rastrzani između nekoliko obaveza i nećete znati kome ili čemu dati prednost. Porodični problemi izgledaće vam nerješivi, ali to je subjektivni osjećaj – sutra ćete razmišljati optimističnije. Ukoliko ste student, nije isključeno da se na predavanju zamjerite profesoru.

Strijelac


Oslobodite li se ukočenosti i preuzmete inicijativu, dovršićete započete poslove u kratkom roku. Raspolagaćete zavidnom količinom energije pa ćete nadoknaditi sve zaostatke. Ako ste prekinuli vezu, brzo ćete shvatiti da ste postupili naglo i tražiti načina da je obnovite. Uz planetarnu podršku, to će vam i poći za rukom.

Jarac


Svojom staloženošću uspješno ćete savladati neugodne situacije, a pridonijećete i smirenju jedne rasprave. Prilike vam idu ususret, zato upregnite svoje znanje i sposobnosti i iskoristite ih. Primijetićete da se i vaš način razmišljanja mijenja i da ste optimističniji, što vam i pomaže da probleme rješavate lakše nego prije.

Vodolija


Očekuju vas susreti s ljudima koje niste dugo vidjeli, a koji su na neki način obilježili dio vašeg života. Bićete vrckavi i željni da izgledom i šarmom utičete na druge. Zanimljivim odjevnim kombinacijama isticaćete svoju privlačnost, a osmijehom očaravati sagovornike. Poistovijetićete se s onim što mislite i govorite te na druge djelovati uvjerljivo.

Ribe


Zabrinuti ste za novčanu situaciju, posebno ako je povezana s pitanjem nekretnina, izgradnje ili smještaja. Od vas se očekuje više nego što ste spremni dati. Dobre veze i poznanstva vrlo su korisna, a neka će pomoći da prebrodite krizu. Događa vam se mnogo toga zanimljivog, ali ne može se reći da ste potpuno zadovoljni.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info