Dnevni horoskop za 15.05.2019.

0

Ovan


Djelujete mudro i promišljeno u susretu sa saradnicima. Nema razloga da se ponašate nametljivo već prepustite drugima da govore o vašem uspjehu ili u vašu korist. Važno je da definišete svoje poslovne prioritete. Pokažite iskreno interesovanje za ideje koje ima voljena osoba. Izbjegavajte različite emotivne provokacije ili novu ljubomornu scene. Nema razloga da se mnogo potresate.

Bik


Donosite racionalne odluke, ali ponekad treba postupiti po insitinktu. Pažljivije posmatrajte svoje saradnike i usmjeravajte priču u onom pravcu koji vodi ka nekom zajedničkom uspjehu. Nemojte potcjenjivati nečije sposobnosti. Sve je moguće ostvariti, ukoliko ste dovoljno inspirativni i uporni u svojim namjerama pred voljenom osobom. Budite dovoljno dosljedni u onome što mislite i želite.

Blizanci


Nema razloga da optužujete druge za trenutni neuspjeh – moguće je da se greške nalaze u vama, a ne u okolini. Ponekad je teško priznati lični poraz, ali to je neminovno kako biste ispravili poslovni propust. Budite realni. Pažljivije analizirajte partnerovo ponašanje, možda postoje neke nepoznate okolnosti ili detalji koji vam promiču. Nemojte ignorisati nečije riječi ili poruku koju dobijate.

Rak


Ukoliko previše kritikujete nečije ponašanje, onda morate prihvatiti i moguće negativne reakcije. Stalo vam je da promijenite nečije ponašanje ili dodatne uslove koje vam nameću određeni saradnici. Izbjegavajte provokativne situacije ili osobu koja ne ispunjava vaše emotivne kriterijume. Potrebna vam je iskrena pažnja i razumijevanje. Napravite izbor u skladu sa svojim afinitetima.

Lav


Važno je da ostavite ozbiljan utisak. Okolina ima dovoljno sluha ili interesovanja da podrži vaše ideje. Novi poslovni događaji mogu da vas predstave u pozitivnom svjetlu. Pokažite da imate razumijevanje za voljenu osobu. Sve što činite treba da vas približi sličnim ciljevima. Mašta uvijek djeluje kao beskrajna inspiracija ako se nalazite u pravom društvu. Očekuje vas prijatno izenađenje.

Djevica


Obećanja koja dobijate ne predstavljaju garanciju za poslovni dobitak. Potrebno je da reagujete u određenom trenutku i da kategorično zaštite svoje interese. Ukoliko imate dobru ideju, onda nema razloga da sumnjate u svoje sposobnosti. Potrudite se da djelujete dovoljno zanosno i inspirativno pred voljenom osobom. Nemojte dozvoliti da se udaljavate od nekih zajedničkih planova.

Vaga


Nemojte dozvoliti da vas neko opterećuje pogrešnim idejama ili da vas iznenada uslovljava. Budite promišljeni. Na vama je da svojim saradnicima predložite korisno rješenje koje treba da zadovolji različite interese. Neko vas povremeno iritira svojim ponašanjem i komentarima pa djelujete napeto. Često gubite strpljenje pred jednom bliskom osobom. Usmjerite pažnju na vedrije sadržaje.

Škorpija


Nema razloga da odlažete susret sa saradnicima. Trenutak je da ubrzate svoje poslovne aktivnosti ili da prihvatite nečiju ponudu. Postoji osoba za koju vas vezuju zajednički poslovni interesi i pozitivno iskustvo. Pokažite iskrenu zahvalnost pred bliskom osobom. Prepustite svom partneru glavnu ulogu u zajedničkim situacijama, posebno kada vas ljubavni zanos vodi ka najljepšem zadovoljstvu.

Strijelac


Ulažete veliki napor, ali na kraju ne ostavljate pozitivan utisak na određene saradnike. Zatražite dobar savjet ili nečije posredovanje u vezi posla kojim se bavite. Ponekad se mudro treba pomiriti sa djelimičnim rezultatima. Nema razloga da prikrivate svoje emotivno neraspoloženje pred osobom koja dobro poznaje vaše vrline ili mane. Bolje ćete se osjećati u iskrenom povjeravanju i uz bliskost.

Jarac


Dogovor sa jednom osobom vas obavezuje na određene uslove ili na strogu poslovnu diskreciju. Međutim, vi imate drugačije ideje i nećete dozvoliti da neko odlučuje u vaše ime o poslovnim interesima. Ponekad priželjkujete više nego što je moguće. Partner djeluje mrzovoljno dok sluša vaše primjedbe. Budite realni u procjeni nečijih mogućnosti. Pokažite zahvalnost za ono što imate.

Vodolija


Budite dovoljno promišljeni pred osobom koja vas obavezuje na određene uslove u poslovno-finansijskoj saradnji. Važno je da sačuvate svoje interese i dobar odnos sa okolinom. Potrebna vam je nečija iskrena podrška i razumijevanje. Osećaj emotivne bliskosti u vama podstiče pozitivno raspoloženje i kreativnu energiju. Dobro je da se orijentišete prema onoj ljepšoj strani stvarnosti.

Ribe


Uporno tražite izlaz iz komplikovanih situacija, ali neko kao da vas dodatno opterećuje različitim zahtjevima. Svaki problem ima dobro rješenje, pod uslovom da prihvatite koristan savjet o promjeni svoje strategije. Izbjegavajte rivalstvo ili neku ljubomornu scenu. Pokažite voljenoj osobi da imate slične potrebe i upotrijebite “zrno mudrosti” uvijek kada je to neophodno.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info