Dnevni horoskop za 05.05.2019.

0

Ovan


Preuveličaćete značaj riječi ili postupaka osoba koje vas okružuju. Previše ćete analizirati i puštati druge da vode igru. Ranjivost i nesigurnost skrivaćete iza mrzovoljnog izraza lica pa bi neke osobe mogle steći pogrešan utisak o vama. Pokušajte se opustiti nečim što vas veseli, ma koliko god vam neko zbog toga prigovarao.

Bik


Roditelji će više brinuti za svoje najmlađe, ali nemojte pretjerati i tako potencirati njihovu nesigurnost. Ako očekujete goste, dočekaćete ih širokih ruku. Od nekoga biste mogli dobiti vrijedan poklon kao znak pažnje. Zaljubljeni će previše idealizovati partnerove osobine na šta će vas upozoravati bliske osobe.

Blizanci


Nećete pogriješiti ako odlučite da dan provedete bez opterećenosti obavezama. Ne treba vas gristi savjest, jer uvijek sve stignete obaviti. Romantični trenuci sa simpatijom izvjesni su večeras. Vrijeme koje ćete provesti zajedno obećava mnogo zadovoljstva. Prolaze li mlađi članovi vaše porodice kroz osjetljivo razdoblje, budite im podrška.

Rak


Sve vam je napornije prilagođavati se potrebama ukućana. Obaveze će biti usmjerene prema starijim osobama, stambenom pitanju i zdravlju bližnjih. Steći ćete utisak da je sav teret na vama, ali nećete tražiti ničiju pomoć. Posjetićete bolesnog rođaka ili otići na porodični ručak. Večernje sate ćete dočekati prilično umorni.

Lav


Prijateljski ćete se odnositi prema svima. Izbjegavaćete svađe i pokazati dobru volju da se porodične nesuglasice riješe što bezbolnije. To će poboljšati kvalitet porodičnih i bračnih odnosa. Mnogi će vas se sjetiti i kontaktirati telefonom, a nisu isključeni ni gosti iz inostranstva.

Djevica


Pred vama je ugodan dan u kojem ćete se dobro osjećati i uživati u svakodnevnim aktivnostima. Veseliće vas susret s prijateljima i teme o kojima ćete čavrljati. Bićete dobro raspoloženi prema bližnjima, ukućanima, komšijama. Neke će zabrinjavati nestabilna novčana situacija u kući – razgovarajte o tome s ukućanima.

Vaga


Ugostićete ljude s kojima se rijetko viđate i shvatiti koliko su vam nedostajali. Intuicija će vam biti posebno istaknuta. Nepogrešivo ćete osjećati šta trebate nekome reći, u koje vrijeme i na koji način. Ukoliko želite uživati u novoj ljubavnoj vezi, moraćete biti opušteniji i otvoreniji. Izgovorite svoje sumnje i strahove.

Škorpija


Vrlo dramatično, proživljavaćete neka zbivanja i promjene u životima svojih roditelja ili prijatelja. Biće vam žao zbog nekih situacija koje se, po vašem mišljenju, nisu trebale dogoditi. Od fizičkih smetnji nećete patiti, ali određena psihička stanja, kao što su zabrinutost, ljutnja i osjećaj samosažaljenja javljaće se vrlo često.

Strijelac


Nastojaćete što prije obaviti obaveze koje imate, posebno ako vam neko dolazi na ručak ili večeru. Ipak, zbog nestrpljenja mogući su propusti koji će vas usporiti. Imaćete podršku osobe koja vas cijeni i koja bi vam, zahvaljujući svom ugledu, mogla u nečemu pomoći. Slobodni će miješati ljubav i prijateljstvo pa pazite da se ne razočarate.

Jarac


Imaćete utisak da mnogo toga morate podrediti porodičnim obavezama i ukućanima. Ne dopustite da bilo ko do te mjere upravlja vašim životom. Nečiji zanesen pogled jasan je znak da vas doživljava privlačnima. Ako je privlačnost obostrana, odnosno ako dolazi i od vaše strane, ne ustručavajte se dati do znanja da ste zainteresovani.

Vodolija


Izbjegavaćete druženja s poznanicima, jer vam neće biti do površnih razgovora. Imate li ljubav na daljinu, telefonski razgovori još više će rasplamsati čežnju za susretom. Stariji članovi porodice shvatiće da ne mogu uticati na vaše odluke. Pokazaćete zrelost u odlukama i tako im dati do znanja da sami upravljate svojim životom.

Ribe


Neke prilike i okolnosti će kočiti vašu realizaciju, što će biti kamen spoticanja vašoj istinskoj motivaciji. Nemojte posustati, u razdoblju ste u kojem možete mnogo. Klonite se nejasnih situacija i čudnih ljudi. Vjerujte sebi i svojim načelima. Oni koji večeras negdje izlaze, mogli bi upoznati osobu sličnih razmišljanja, potreba i želja.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info