H&M: 5 modernih jakni koje ćete nositi ovog proljeća

0

Tokom proljetne sezone sigurno ćemo nositi jaknu, bilo da se radi i dnevnim ili večernjim prilikama, a kako biste i ove proljetne sezone bile veoma moderne, birajte neku od sljedećih pet jakni.

Duži blejzer


Proljetna sezona gotovo pa je nezamisliva bez blejzera i s pravom možemo reći kako je on jedna od najpopularnijih jakni tokom ove sezone (doduše, možete ga bez problema nositi i tokom ljeta i jeseni). Blejzer možete kombinovati sa mnogobrojnim komadima garderobe, ali i nositi gotovo u svim prilikama.

Duži modeli blejzera odlična su opcija za poslovne prilike, posebno kada ga kombinujete sa elegantnim modelima pantalona i suknjama olovka kroja, a u neobaveznim prilikama možete ga kombinovati sa farmericama što je, ujedno, jedna od najjednostavnijih, a istovremeno i najpopularnijih kombinacija tokom proljetne sezone.

Bajkerica


Kožne jakne ne gube na popularnosti i možete pronaći razne modele ovog vanvremenskog klasika. Bilo da se radi o koži ili antilopu, jedno je sigurno: ovi modeli jakni mogu vam pomoći da dobijete veoma moderan, urban i upečatljiv stajling. Jedan od modela koji ćemo nositi ove proljetne sezone je i popularna bajkerica. Iako ćete na ulicama vidjeti žene koje najčešće nose crnu bajkericu, ovog proljeća birajte modele koji su svjetlijih i nježnijih boja, a sve varijante krem i puder ružičaste dolaze u obzir.

Košulja jakna


Tokom ljetnje sezone, jedan od najpopularnijih modela haljina je košulja haljina. Međutim, ljeto nam je još uvijek daleko, a kada su u pitanju jakne, ove proljetne sezone sve će biti u znaku košulja jakne. Ona je veoma moderna, a možete pronaći više zanimljivih modela. Samo jedan od njih je i ovaj sa raskošnim rukavima, a koji je čine veoma upečatljivom i privlačnom. Takođe, možete je nositi gotovo u svim prilikama (od posla do večernjih izlazaka), jer se veoma dobro može iskombinovati sa mnogobrojnim komadima garderobe.

Kratki baloner


Uvijek je bio (i ostao) rezervisan za žene koje imaju stila i njegova popularnost ne prolazi, već decenijama. U prvom planu je tokom proljetne i jesenje sezone, a ovog proljeća umjesto klasičnih modela birajte mini verzije odnosno kratki baloner. On je, bukvalno, duplo kraći od klasičnih modela, kroj i prepoznatljivi stil i dalje su isti, kao i karakteristične boje. Naravno, nećete pogriješiti ni ako se odlučite za modele koji su u nekoj od jarkih boja (recimo crveni ili žuti), ali sa klasičnim bojama balonera (sve nijanse krem, bež i boje kamilje dlake) uvijek ćete izgledati moderno.

Teksas jakna u boji


Na kraju, ne smijemo zaobići ni teksas jaknu. Veoma praktična i popularna, teksas jakna je komad garderobe koji nose dame svih generacija, a idealna je za neobavezne prilike. Međutim, ove proljetne sezone budite odvažne i birajte modele u boji. Oni će vam na veoma jednostavan način osvježiti cjelokupni stajling, a ako vam je cilj da budete veoma moderne ta da vas svi primijete, birajte teksas jakne klasičnog kroja koje u nekoj od nijansi žute (svjetlija ili tamnija, sasvim je svejedno, jer je žuta boja ponovo proljetni hit).

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info