Dnevni horoskop za 16.02.2019.

0

Ovan


Jureći za poslom, novcem i svakodnevnim obavezama, mogli biste zapostaviti važnost partnerstva i nesebičnog emocionalnog dijeljenja. Zato iskoristite dan kako biste ga što kvalitetnije proveli s voljenom osobom. Ako dopustite da odnos previše zahladi, poslije će vam biti teže uspostaviti normalan kontakt.

Bik


Oraspoložiće vas razgovor s prijateljem. Imaćete spretne ruke i dobro se snalaziti u praktičnim poslovima pa biste mogli pomagati nekome u kućnim radovima. Zdravlje vam može biti osjetljivo. Nataloženi stres mogao bi vam izazvati nesanicu ili neki drugi poremećaj. Lagane šetnje prije spavanja i te kako će vam koristiti.

Blizanci


Bićete puni energije pa je dan odličan za fizičke poslove, uključujući sport i rekreaciju. Ukoliko je potrebano da obavite posao koji zahtijeva veće korištenje energije, sada je vrijeme da ga se prihvatite. Odnos s partnerom biće pun strasti i emocionalnog naboja. Teže ćete pronalaziti zajednički jezik, ali će zato fizička privlačnost biti velika.

Rak


Prijateljski ćete se odnositi prema svima. Izbjegavaćete svađe i pokazati dobru volju da sve nesuglasice riješite ustupcima. Ljudi će reagovati na vašu ljubaznost i velikodušno vam izlaziti ususret. Bračni parovi, koji prolaze razdoblje krize, pronaći će rješenje za mnoge probleme, naročito one finansijske.

Lav


Radoznali ste i željni novih informacija, koje mogu varirati od intelektualnih saznanja do svakodnevnih tračeva. Lavovi željni ljubavi blizu su zadovoljstva na tom planu. Na putu prema emotivnom uspjehu može vas zaustaviti pasivnost pa nemojte očekivati da samo druga strana preduzima korake, jer ćete se načekati.

Djevica


Razne neugodne sitnice mogle bi vam odvraćati pažnju od ciljeva. Stres neće biti velik, ali ometaće vam koncentraciju i oduzimati volju za lijepe stvari poput romantičnih izlazaka. Prepustite se mirne duše prijepodnevnom ili popodnevnom ljenčarenju, čak i ako vas čeka mnogo posla po kući.

Vaga


Bićete saosjećajni i susretljivi, što će okolina prepoznati i tražiti od vas usluge. Uživaćete u primanju komplimenata i time pdsoticati partnerovu ljubomoru. Primijetite li da se ljuti, pokušajte ga odobrovoljiti. Vrijeme je povoljno ukoliko želite preduzeti nešto korisno vezano za svoje fizičko zdravlje ili estetski utisak.

Škorpija


Ne odbacujte olako poznanstva s ljudima koje ćete upoznati, a za koje vam se čini da vam ne trebaju. Neki od njih mogli bi vam poslije biti od velike pomoći. U ljubavi vam malo nedostaje do potpune sreće. Muči vas nepovjerenje prema partneru, kao i ljubomora. Niste sigurni u sebe i svoja osjećanja.

Strijelac


Djeca ili mlađi članovi porodice biće zaslužni za vaš nemir i nervozu. Nemate razloga za toliki strah i dileme. Imajte više povjerenja u njih i prepustite im neke odluke. Čuvajte se vlastite mrzovolje. Mogli biste postati čangrizavi, svemu nalaziti zamjerku i bezrazložno vrijeđati partnera kako biste odbranili vlastite slabosti.

Jarac


Odlikovaće vas sposobnost prilagođavanja, a raspolagaćete i sa zavidnim organizacijskim sposobnostima. Shvatićete kako razriješiti problem emocionalne prirode. Što prije sprovedite u djelo donesenu odluku. Naći ćete zajednički jezik s osobom s kojom ste u svađi, što će vam donijeti veliko olakšanje.

Vodolija


Priuštite sebi dan zabave i opuštanja. Zaboravite na obaveze i prepustite se ljenčarenju ili aktivnom druženju, zavisno od toga šta vam više odgovara. Ljubavne emocije mogle bi vam biti uzvraćene, a biće primjetan i intelektualni sklad s osobom koju volite. Razveseliće vas vijest o vjenčanju drage osobe ili dolazak prinove u porodici.

Ribe


Osjetljivi ste i ranjivi pa se zaštitite od stresa. Otkažite dogovore, ali na vrijeme obavijestite one koji na vas računaju. Očekujte telefonski poziv osobe uz čiju ćete pomoć riješiti problem koji vas dugo tišti. Ne dopustite da se sve odvija preko telefonske žice – pozovite je kod sebe i uživajte u razgovoru.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info