Dnevni horoskop za 03.01.2019.

0

Ovan


Nemate dovoljno strpljenja za dodatne obaveze, ali postoje situacije koje zahtijevaju kreativno razmišljanje ili fazu inkubacije. Važno je da na što bolji način uskladite svoje želje i mogućnosti. Neko u vama pobuđuje emotivo interesovanje i dobro raspoloženje. Ne budite nestrpljivi, imaćete razloga za radost. Sačekajte da se neke situacije razjasne u skladu sa zajedničkim potrebama.

Bik


Komplikovana situacija u kojoj se nalazite proizilazi iz zajedničkog pokušaja da se napravi pravilna dioba poslovnih i finansijskih interesa. Nema potrebe da ponavljate priču koja izaziva novo nerazumijevanje ili oštro negodovanje u poslovnom krugu. Razmislite na koji način treba da šarmirate i da odobrovoljite svog partnera. Uvijek postoji novi ili dobar način da osvojite dragu osobu.

Blizanci


Pokušavate da impresionirate okolinu svojim prepoznatljivim šarmom i različitim sposobnostima. Ipak, sve što činite podsjeća na klasično preuveličavanje. Ne uspijevate da odredite svoje mjesto ili ulogu u poslovnim pregovorima. Nema razloga da kritikujete blisku osobu, bolje je da ozbiljnije analizirate svoje ponašanje kao i propuste koje ste učinili.

Rak


Iznenada umijete da zablistate u susretu sa kolegama i pretpostavljenima i da ponudite neko neočekivano dobro rješenje. Imate dobre ideje i stalo vam je da ostvarite zajedničke interese. Sposobnost dobrog prilagođavanja na različite uslove nužna je za poslovni uspjeh. Godi vam nečija pažnja, tako da upijate svaku riječ koju izgovara bliska osoba. Osmijeh zadovoljstva odaje vašu unutrašnju sreću.

Lav


Trenutni položaj Mjeseca utiče na vašu emotivnu osjetljivost ili na neke loše procjene u poslovno-finansijskoj saradnji. Budite razumni, trenutni neuspjeh treba da vas motiviše na dodatnu upornost ili na želju za prevazilaženjem ličnih slabosti. Nečija poruka može da se tumači na različite načine, a za vas je “istinito” prije svega ono što vam je drago da čujete.

Djevica


Želite da promijenite poslovne okolnosti i ne obraćate pažnju na osobu koja vas zamara kritizerskom pričom. Ne možete svima da ugodite, ali sve što činite sa pozitivnom tendencijom ostavlja dobar utisak na vaše kolege. Oslobodite se nekih “emotivnih kočnica” u skladu sa ličnim potrebama, pokažite dobru volju i upriličite neku omiljenu zabavu udvoje.

Vaga


Ukoliko vas privlače izazovne ili nepoznate situacije, potrebno je da prihvatite i određeni stepen rizika u poslovnim pregovorima. Ponekad blic procjena umije da zavara, obratite pažnju na različite komentare i na vrijeme zatražite nečiji savjet. Susret sa jednom osobom za vas predstavlja “emotivni vrhunac”, ali nažalost taj vrhunac brže iščezava i prolazi nego što biste to željeli.

Škorpija


Ne uspijevate da predvidite nečiji odgovor na zadatu temu ili da uspostavite dobar odnos sa kolegama. Nema razloga da se ponašate previše razmetljivo, već zatražite nečiju moralnu ili materijalnu podršku. Partner vješto ignoriše vaše ideje te pokušavate da shvatite značenje skrivenih motiva. Ponekad je teško sagledati kompletnu istinu i odgonetnuti nečije namjere.

Strijelac


Izbjegavajte pretjerano eksponiranje u društvu. Nema potrebe da pričate o stvarima koje izazivaju negativnu reakciju, bolje je da prihvatite kompromisnu varijantu. Uostalom, uvijek postoji faktor promjene i iznenađenja. Partner se iskreno trudi, ali ne razumije najbolje sve vaše ideje. Polako gubite strpljenje u ponavljanju “poznate priče”.

Jarac


Trenutno ljubav i lično zadovoljstvo ne idu u zajedničkoj kombinaciji. Potrebno je da se opredijelite za praktičnija rješenja. Iskustvo vas opominje da ne treba vjerovati osobi o kojoj vaše kolege govore više u negativnom kontekstu. Prihvatili ste pasivnu ulogu u odnosu prema voljenoj osobi pa biste uskoro mogli zažaliti zbog svojih loših procjena.

Vodolija


Nema razloga da se povodite za lažnim utiscima ili da vas neko zavarava velikim obećanjima. Provjeravajte nove informacije o poslovnim prilikama i potrudite se da zaštitite svoje interese. Ukoliko vas iritira nečije prisustvo ili ponašanje, sačuvajte prisebnost. Ne možete reći sve što mislite, a da to ne izazove i određene posljedice u zajedničkom odnosu.

Ribe


Ukoliko se nalazite u nekoj osjetljivoj fazi, prepustite drugima da obave teži ili komplikovaniji dio posla. Morate imati dobru procjenu te izbjegavajte brzopletost. U ljubavnom životu, nemojte dozvoliti svom partneru pretjeranu dozu samoljublja ili hirovitog ponašanja. Sve ima svoju zdravu mjeru i granicu.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info