Zima: Čizme koje morate imati ako želite biti u trendu

0

Bez obzira na vremenske prilike koje se dešavaju tokom zimske sezone, čizme su bile i ostale jedan od prvih i najboljih izbora obuće tokom hladnih dana. One se veoma lako mogu kombinovati sa drugim komadima garderobe, ali i nositi u svakodnevnim prilikama. Ipak, kao i svake sezone, tako i ove, jedan model je izbio u prvi plan i popularniji je od svih drugih.

Trenutno najpopularnije čizme na svijetu su čizme sa naborima, a evo i kako da ih kombinujete ove sezone.

Po košulji se dan poznaje


Bijela košulja klasični je komad garderobe koji bi svaka žena trebalo da ima. Ona je i jedan od onih komada koji vam mogu pomoći da izgledate veoma moderno i elegantno, ali i opušteno i ležerno. Pogađate, sve zavisi od toga s čim ćete je kombinovati. Naravno, košulja, farmerice i čizme uvijek su dobitna kombinacija.

Kaput i čizme


Jeste da je ovo isto klasična kombinacija, ali ono što možete uraditi, da biste osvježili svoj stajling, jeste da birate kapute koji se razlikuju od klasičnih. Isto tako, nikada nećete pogriješiti ako kombinujete kaput i čizme (bez obizra imale one nabore ili ne), jer to je kombinacija koja je uvijek moderna i privlačna.

Nikud bez džempera


Duži, kraći, dekoltiran, sa otvorenim leđima ili kardigan – džemper je komad garderobe koji je i više nego poželjan tokom hladnih zimskih dana. Veoma je zahvalan za kombinovanje (u zavisnosti od modela i prilke), a i odlično se slaže sa drugim komadima garderobe, bilo da su u pitanju pantalone, farmerice, suknja ili helanke.

Čizme i mini suknja


Naborane čizme preko koljena odlično se slažu sa mini suknjom. Dužinu suknje prilagođavajte ličnim afinitetima i ne zaboravite na čarape. Odličan stajling ćete postići ukoliko mini suknju kombinujete sa kraćim kaputom, ali i teksas jaknom.

Blejzer i čizme


Uvijek popularni blejzer možete nositi i tokom zimske sezone. Međutim, ovdje bi bilo dobro da ispod njega nosite džemper sa rol kragnom ili da preko blejzera prebacite kaput.

Čizme i maksi haljina


Apsolutno dobitna kombinacija! Haljina je najženstveniji komad garderobe, bez obzira na sezonu. Veoma lako se može kombinovati sa svim modelima čizama pa tako i sa ovim koje imaju nabore.

Čizme i mini haljina


Ukoliko se odučite da ove sezone nosite mini haljinu u kombinaciji sa čizmama, obratite samo pažnju na to da bi najbolje bilo da te čizme sežu preko koljena. Takođe, s obzirom da se radi o mini haljini, najbolje je da ona nema dekolte (ili da ima samo manji V izrez) kako ne biste izgledali vulgarno. Preko haljine prebacite maksi kaput i to je.

Džemper haljina i čizme


Tako moderna i poželjna, džemper haljina jedan je od onih komada garderobe koji je idealan za hladne dane (bez obzira da li je u pitanju zima, proljeće ili jesen). Na tržištu možete pronaći mnogobrojne modele ove divne haljine, a jedan od najpopularnijih je onaj sa rol kragnom.

Krzno, krzno…


Ukoliko vam je cilj da u svoj svakodnevni stajling unesete dašak glamura i luksuza, birajte komade odjeće koji imaju krzno. Dakle, kaput ili jakna s krznom idealni su odabir, ali nećete pogriješiti ni ako se odučite za suknju ili haljinu čiji je donji dio oivičen krznom. A sve navedeno u kombinaciji sa čizmama koje imaju nabore stvara veoma modernu kombinaciju za zimske dane.

Antilop nabori


Antilop ili brušena koža odličan je materijal, posebno kada je u pitanju obuća. Iako nije najlakši za održavanje, idealan je za suve i hladne zimske dane.

Proporcija


Jedan od najlakših načina da stvorite (prijeko potrebnu) proporciju između gornjeg i donjeg dijela tijela jeste da korisite kaiš pa čak i kada je riječ o kaputu. Naravno, u tom slučaju je najbolje da se odličite za tanki kaiš, jer će upravo on ovaj “posao” odraditi najbolje.

Siva i crna


Kombinacija ove dvije nijanse uvijek je dobar izbor, jer one nisu napadne, a veoma su elegantne. Odličan stajling postižete ukoliko kombinujete više komada garderobe u datim nijansama. I, ne morate se držati pravila da se torba mora slagati sa bojom obuće.

Asimetrična suknja i čizme


Asimetrična suknja na preklop veoma je privlačan komad garderobe, a i veoma dobro se slaže sa čizmama. I, opet, ne zaboravite na deblje čarape, posebno tokom veoma hladnih dana.

Kožna jakna


S kožnom jaknom nikad ne možete pogriješiti pa ni u ovom slučaju. Odlična za kombinovanje sa svim drugim komadima garderobe (dobro, možda ne baš sa svakim modelom haljine), lako se može uklopiti u svakodnevni stajling. Ove sezone birajte modele koji su “postavljeni” krznom ili vunom.

Životinjski uzorak


Upravo ovaj vanvremenski dezen može vam pomoći da izgledate veoma glamurozno. Naravno, ovdje je potrebno biti veoma pažljiv i veoma umjeren. Primjera radi, ukoliko se odlučite za monohromatski stil, bundica sa životinjskim uzorkom može vam pomoći da taj stil dovedete na jedan viši nivo. U svakom drugom slučaju, budite veoma oprezni, jer ne želite da izgledate neukusno.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info