3 NAJMODERNIJE boje koje trebate nositi ove zime

0

Sa svakom sezonom u prvi plan izbijaju i nove boje, a ako vam je cilj da i ove zime izgledate moderno, privlačno i urbano, birajte sljedeće tri.

Ljubičasta


Bilo je i vrijeme! Ova prekrasna boja tako je moćna i privlačna, a čini se kako do popularnosti nije došla sve do pada temperatura. Često ćete čuti da je zovu i kraljevska boja, a sigurno je jedna od onih koje će vaš stajling učiniti upečatljivim.


Ono što je odlično kod ljubičaste jeste što ona dolazi u više nijansi, a sve su veoma lijepe, privlačne i ove zime veoma poželjne. Boja ljubičice je spektakularna, boja lavande oduševljava, a boja jorgovana je nježna i idealna za tmurne zimske dane. Da, sve su to nijanse ljubičaste.


Takođe, ljubičastu možete dobro iskombinovati sa mnogim drugim bojama, prvenstveno onima koje dolaze iz neutralnog spektra. Međutim, odvažite se i uradite sljedeće: kombinujte ljubičastu i žutu. Iznenadićete se koliko je ovo moćna kombinacija te koliko se ove dvije boje dobro slažu i nadopunjuju.

Bordo


Njena vladavina se nastavlja i bordo je samo lagano prešla iz jesenje u zimsku sezonu, kao da je to najnormalnija pojava. Trenutno i jeste, pošto je možete naći, bukvalno, na svim zimskim komadima garderobe, od džempera i pantalona do jakni i kaputa.


Već vam je poznato da se i bordo može svrstati u red neutralnih nijansi, što je čini odličnom za kombinovanje sa svim drugim bojama. Zapravo, nećete pogriješiti ako je kombinujete na isti način kao što biste to uradile sa crnom. I, da napomenemo, jednako su popularni i komadi garderobe i obuća u ovoj boji.


S obzirom na to da je zimska sezona i sezona praznika, bordo je zamijenila tradicionalnu crvenu pa neka vam i to bude na umu prilikom odabira komada garderobe za svečane prilike ove zime. I, uživajte u ovoj divnoj boji, jer zaista ne postoji žena kojoj ona ne stoji dobro.

Bijela


Iznenađenje! Pomalo nevjerovatno, ali veoma istinito: najpopularnija ljetnja nijansa postala je zimski hit! Da, bijela je trenutno jedna od najpopularnijih boja, a možemo reći i sasvim zasluženo. Pa, zamislite samo sve te kombinacije kojima je možete dodati? Ova zima će biti super!


Bijela je poput slikarskog platna i ona vam može služiti kao bazna boja oko koje ćete uklapati ostatak kombinacije. A to je zaista lako, jer je bijela neutralna i odlično se slaže sa svim drugim bojama. I, pustite sebi na volju i nemojte se zadovoljavati klasičnim crno-bijelim kombinacijama: dodajte crvenu, bordo, zelenu, ljubičastu… Opcije su zaista i više nego mnogobrojne.


Kada je riječ o klasičnim komadima garderobe u bijeloj boji, kaput ili jakna će vas sigurno služiti više zima, a takav slučaj će biti i sa bijelim čizmama: odlične za sve prilike, privući će pažnju gdje god se pojavite, a ne postoji komad garderobe s kojim ih ne možete kombinovati. Naravno, sve je do vas i vaših afiniteta, ali bijelu nikada nije bilo lakše uvrstiti u svakodnevni stajling.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info